HTML doboz

baloldali-logo-v2.png

Asszony verve jó?

2013.05.13. 08:20

Nem először fordult elő, hogy vak komondor, bocsánat, fideszes képviselő nőket bántalmazott volna. Az elmúlt évek alapján a jobboldalon ez egyáltalán nem unikum: ha pedig a Fidesz vezetése nem torolja meg kellőképpen az elfogadhatatlan kijelentéseket vagy egyenesen bűncselekményeket, akkor joggal gondolhatjuk a pártról, hogy kultúrájában a nőverés elfogadható. Ami több mint kínos.

Elsősorban azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak. – mondta nagy felzúdulást kiváltva Varga István fideszes képviselő 2012 végén a parlamentben a családon belüli erőszak törvényének vitája idején. Ez lett volna az a törvény, amely alapján Balogh József fideszes képviselő, aki koponyalapi törést okozott élettársának, családon belüli erőszakot követett volna el. Szólnánk, hogy Balogh József, bár két hellyel arrébb kellett ülnie a parlamentben, még mindig az ország törvényhozásának tagja, a Fidesz nem szólította fel lemondásra.

családonbe.jpg

Ahogy a garázdaságért jogerősen elítélt, ötvenes nőt hasba rúgó Habony Árpád is a miniszterelnök főtanácsadója. Álljunk meg egy pillanatra és gondolkozzunk el: milyen lelkület kell ahhoz, hogy valaki kiszállva az autójából bántalmazzon egy nála idősebb házaspárt? Milyen ember az, aki hasba rúgjon egy nőt, majd visszaszáll a luxus terepjáróba (amit jövedelem nélkül birtokol), és elhajt? Mondjuk olyan, mint Meggyes Tamás, Esztergom korábbi fideszes polgármestere, aki miután tönkretette a várost, még a feleségét is bántalmazta egy kicsit, legalábbis az asszony beszámolója szerint.

Ez nekünk sok. Nőt verni nem normális dolog ugyanis, hanem bűncselekmény, ráadásul a legalja fajtából, ahol védteleneket bántalmaznak, akik pedig a gyerekek, az anyagi helyzet, rokonok hiánya vagy egyszerűen érzelmi okok miatt kiszolgáltatottak, és nem tudnak segítségért fordulni. (Morvai Krisztina írt, 1998-ban, még liberális korszakában – igen, ilyen is volt neki – írt erről egy kiváló könyvet Terror a családban címmel erről a problémáról. Ezt pontosan annyira ajánljuk olvasóinknak, amennyire Morvai jobbikos tevékenykedését megvetjük.)

Szóval az elmúlt évek fideszes családi krónikája nem fest szép képet, és ezek csak a dokumentált esetek. Nem gondoljuk, hogy a városi legendának megfelelően Orbán Viktor is a sorba tartozna, erről semmit nem tudunk, de valószínűleg rosszindulatú pletykáról van szó (Orbánnal van elég bajunk ezen kívül is, például a korruptsága vagy kormányzásképtelensége). Ugyanakkor a Fidesz vezetésének – és azt tudjuk, hogy valójában egy embert jelent – kötelessége lenne keményebben fellépni saját képviselőivel szemben, ha nem azt a képet akarja sugallni magáról, hogy neki ez így rendben van.

Meggyes Tamást persze már az esztergomi dúlás miatt is olyan messze kellett volna rakni a parlamenttől, amennyire csak körzővel kimérni lehetséges. De azt is botránynak tartjuk, hogy a vak komondorral mentegetőző Balogh Józsefet sem szólították fel a mandátumról való lemondásra, hogy ez a Habony nevű ember még mindig miniszterelnöki főtanácsadó. Hogy a Fidesz nem ítéli el egyértelműen a nők elleni erőszakot, hanem elmosni igyekszik azt. Márpedig ez mindenképpen elfogadhatatlan. A jobboldal több millió magyar nőnek üzeni ezzel, hogy másodrendű állampolgár. A baloldal pedig azt, hogy ez egyáltalán nem így van. Tessék választani.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://balrol.blog.hu/api/trackback/id/tr635297642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balról

Balról blog: politikáról - baloldali szemszögből. Cikkek, vélemények értékalapon.

Címkék

15 (1) 2014 (1) 80 (1) adó (1) adózás (1) agrártámogatás (1) ámokfutás (1) andrás (1) ángyán (1) bádogdob (1) baja (2) balliberális (1) balogh (1) baloldal (2) bank (1) békemenet (1) belüli (1) bkv (1) blog (1) börtön (1) budapest (2) bűnöző (1) cinkos (1) családon (1) csalás (1) csányi (1) csökkenés (1) demokrácia (1) devizatartalék (1) együtt (1) ellenzék (1) elnök (1) embertelen (1) erőszak (1) értelmiség (1) eu (2) európai (1) facebook (1) feliratkozás (1) ferenc (1) fidesz (20) Fidesz (1) földtörvény (1) főpolgármester (1) gábor (2) gdp (1) Gyula (1) gyula (1) gyűlöletbeszéd (1) hajléktalan (1) hiba (1) hitel (1) (1) hoffmann (2) hollandia (1) horn (1) Horn (1) horváth (2) időközi (1) imf (1) ingyen (1) iskola (1) jegybank (2) jobbik (2) jobboldal (1) kampány (1) Kerényi Imre (1) kitiltás (1) komondor (1) kormány (3) korrektség (1) korrupció (3) kötelességszegés (1) közgép (1) közösség (1) kritikus (1) kubatov (1) külföld (1) lmp (1) magyarország (1) Magyar Krónika (1) március (1) matolcsy (3) megszorítás (1) méltóság (1) mezőgazdaság (1) miniszterelnök (1) mnb (1) mszp (6) MSZP (1) nav (1) nemzeti (1) népszavazás (1) oktatás (2) orbán (15) paks (1) parlament (1) pintér (1) pisa (1) politika (4) politikai (1) putyin (1) regisztráció (2) rendelet (1) scheppele (1) szabadság (1) szabadságharc (2) szegénység (1) széles (1) születésnap (1) támogatás (1) tárki (1) tarlós (2) törvény (2) tranzakciós (1) unió (2) utak (1) választás (1) választási (3) varga (1) vitézy (1) vona (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása