HTML doboz

baloldali-logo-v2.png

Paprikajancsik a gáton

2013.06.12. 08:20

Ha van idegesítő dolog egy természeti katasztrófában, akkor az, hogy ilyenkor minden politikus meglátja a lehetőséget hazafiasságának demonstrálására.Holott a politikus a gáton annyit ér, mint csimpánz az atomreaktorban: ha csak nincs építésvezetői vagy közmunkás tapasztalata, lényegében értelmetlen az ottléte. De ő páváskodik, fotóztatja magát, majd mikor senki sem látja, hazamegy szépen.

ripacs.jpg

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalát képtömegek lepték el az elmúlt napokban, „az árvízi mentés irányítása” címmel. Jó tudni, hogy olyan kormányfőnk van, aki mindenhez ért. Ha a paksi atomerőmű robbant volna fel, ott irányítaná a mentést. Ha híd dőlt volna össze, építtetné az újat. Ha hóhelyzet van, akkor hülye sms-eket küld, meg videót rendez arról, hogy statisztákat szed össze autójával. Oké, neki sem sikerülhet minden. De nem Orbán az egyetlen, aki kiment paprikajancsit játszani a gátra.

Az ellenzéki pártokat sem kerülte el ez a probléma, nemcsak Orbán vette „csinálósra” a figurát teljesen értelmetlenül. Az ellenzéki erők vezetői közül Mesterházy Attila és Vona Gábor voltak, akik kimaradtak a majomkodásból, és nem gondolták, hogy a politikus a két kezével tud leghasznosabban segíteni az árvízi védekezésben, mint ahogy ez nem is így van. Természetesen azért Jobbiknak az árvíz idején is sikerült mindenkit alulmúlnia, szándékosan nem linkelünk, de a közösségi oldalukra sikerült kitenniük egy videót, miszerint lopják a szivattyúkat, gárdisták járőröznek azok védelmében. Fordítsuk le: az árvízről is a cigányok tehetnek. Innen is szeretnénk gratulálni Vona Gábornak, megnyerte ugyanis a leggerinctelenebb politikus versenyét, sokadszor. Az MSZP politikusai legalább kifejtették, hogy nem mennek ki vágóképekért homokzsákolni, de mozgósították aktivistáikat és megnyitották irodáikat a védekezésben részt vevők előtt. Nem tökéletes, de közelít.

A páváskodás, az árvízi hajós szerepében való tetszelgés, ha fél percnél többet töltünk bukósisakos politikus nézegetésével, rendkívül idegesítővé válik. Van olyan PR-akció, amely több pozitívumot hozna annál, hogy a politikus lapátol. Egyrészt az infrastruktúra és az aktivisták mozgósítása rendben van. Másrészt, senkinek nem jutott eszébe még küldeni egy dömpert, akár magánvagyonból? Jól tudjuk, hogy Simicskának építőipari cége van? Igazán küldhetett volna a Közgép legalább néhány darab munkagépet a védekezéshez, 300 milliárd forintnyi állami megrendelésből talán futná rá. De persze ehhez még Lajosnak sem kell lenni, elég rákölteni az ügyre néhány tízezer forintot. Többet érne, mint a politikusi „pózolj lapáttal” akció teljes haszna.

63 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://balrol.blog.hu/api/trackback/id/tr215356856

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az Árvízi Összetartozás Napja 2013.06.12. 16:44:24

Az Orbán-Gyurcsány páros összefogott az ár ellen. Páratlan fotók és az utca embere.  A  mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.        

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nnnnnnnn 2013.06.12. 15:16:46

maszopnyik rinyablog

DezInf 2013.06.12. 15:28:20

@$$$=$$$:

Látom megint hiperaktív vagy:)
Már csak wmiki hiányzik,oszt megvitathatnátok az evolúció kérdését....

A poszthoz: ezt a törpediktátort beépíthette volna valaki a gátba zárókőnek....... bárki ellophatja, vissza nem vesszük, kártérítést sem fizetünk:))

s 2013.06.12. 15:35:40

A gumicsizmás focista megint nagyot horpasztott. Öreg nénik biztos elsírták magukat . . . és tegyük hozzá, én is. Hogy nem egy kibaszott homokszákban láttam, ahogy épp bebasszák a Dunába.

qwertzu 2013.06.12. 15:47:20

Kedves indexes blogketreckiemelős jómunkásemberek. Sikeresen kiraktátok a huszadik "faszé van Orbán a gáton?" blogbejegyzést is. Itt szeretném jelezni, hogy kurvára unalmas.

Tfilgol 2013.06.12. 15:57:26

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem, hogy alacsony a kerítés!
Te például kedves poszíró, hány homokzsákot fogtál meg az elmúlt egy hét alatt?
Szerinted mi lett volna a dolga Magyarország miniszterelnökének ebben a helyzetben?
Rengeteg embernek nagyon szimpatikus volt ez a viselkedés, de ti ezt arról az oldalról fel sem tudjátok fogni! Többek között ezért is fogtok jó nagyot bukni jövőre megint, és sajnos újabb választási győzelemhez segítitek a Fideszt a rendkívül beszűkült és ostoba viselkedésetekkel!

lord40 2013.06.12. 15:58:22

Tényleg loptak aggregátort! A Jobbiknak most igaza lett!

vizsla74 2013.06.12. 16:02:54

@qwertzu: ráadásul ez annyira rossz, hogy azösszes többit alulmúlja

Hoppá! 2013.06.12. 16:13:14

Ennyire gyenge, izzadságszagú posztot nem is tudom olvastam-e valaha! Ez a pár szó pedig mindent visz: "Orbán vette „csinálósra” a figurát".

DezInf 2013.06.12. 16:18:18

@qwertzu:

Sosem értem,az ilyen fanyalgók miért látogatják rendszeresen az index.hu-t.
Ott van a mandiner.hu, a mandiner.blog.hu , miért nem azokat nézegetitek, ha az sokkal inkább megfelel a kényes ízléseteknek.
Ott is van blogajánló , igaz jelentős az átfedés az index ajánlatával.
Szóval miért olvasgatjátok az index.hu-t, ha ennyire utáljátok?
Mazochizmus?
Tényleg,leírnátok miért is szenvedtek?
Engem kezd érdekelni :))))

( a kurucot direkt nem ajánlottam,azt biztosan nézegetitek )

qwertzu 2013.06.12. 16:23:45

@DezInf: Nem utálom. Alkalomadtán egész jókat tudnak válogatni. Jó hogy TÖBBféle vélemény is megjelenik. Ugyanaz a vélemény huszadjára, ami az eddigiekhez képest semmi pluszt nem ad, az viszont unalmas. Gondoltam hátha olvassák a blogketrec válogatók is.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.12. 16:38:09

@$$$=$$$: Ok, de igaza van, te semmirekellő? Ha nincs igaza, cáfold. Ha nem, akkor picsafüst vagy, aki teljesen feleslegesen járatja le a jobboldalt és a fideszt.

csakhalkanszólok 2013.06.12. 16:55:35

Minden egyes blog, ami jelenleg megjelenik ebben a témában, ezen hangnemben, csak és kizárólag OV-nak kedvez. Az emberek memóriája nem olyan mint egy merevlemez. Érzésekre, benyomásokra reagál.
Jelenleg minden ilyen blog tehát megerősíti: ő kint volt, Ti meg okoskodtok.
Arról nem is beszélve, hogy ha túl sok a bántás, akkor az emberek automatikusan a (szerintük jogtalanul) elnyomott ember mellé áll. Ehhez kifejezetten hozzásegít az agresszív, negatív tartalmú komment.
Itt nem működik a minél több annál jobb effektus.
A legjobb memória törlést viszont csenddel lehet elérni.
Szóval sok sikert hozzá, még a végén azt kell hinnem Ő rendeli meg ezeket a blogokat.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.06.12. 17:00:52

MOBIL DICK

Mobil Dick a hordozható,
üvegszálas csodabálna
pottyan s máris csobban a tó
vize, mintha kettéválna.

Vajh’ Mózes is őt dobta tán
egykor Vörös-tengerbe be,
mosolyt keltve Áron tatán,
ki a fáraónak beszólt: „Bebeee!”?

„Ez az!” – zúgnak brit tudósok –
„Megfejtve egy újabb titok!
Ilyen ugyan van még jó sok,
De az okuk már nem hit ok!”

„Mobil a hit, mobil a lét,
mobil a gát, mobil a Dick…” –
- sóhajt az Úr s önti a lét,
s főtéren is kell már ladik.

„Aha, szóval a brit tudósok sületlensége miatt van az árvíz! Ezen ne múljon, süssük meg őket!” /özv. Afrikánusz Atanázné Kannibál Kloé tömbházfelügyelő és dietetikus/

„The poem is interesting, but we can not say more because it’s teatime. Would you like a cup of tea?” /brit tudósok/

„Heej, miért nem inkább sör hömpölyög itt?! A vizet meg a Mobil Dick igya ki a folyóból és köpje a tengerbe! Persze csak, ha a miniszterelnök úr, vagy a katasztrófavédelmi főigazgató is így parancsolja!” /Aranyláb Tas, ex-center és önkéntes parti turista/

„Hé, az a mobil bálna nem tudna idefeküdni mobilgátnak, hogy megvédje az engedély nélkül beépített telkemet?! Megoldhatnánk okosba’…” /Szemes Jenő, illegális kaszinótulajdonos/

„Hol vagy, Mózsi, hol vagy? Mózsi, hol vagy, gyere, gyere! Jöjj hát, egye fene! Hol vagy, Mózsi, hol vagy?” /Áron, Mózes kissé már túlkoros bátyja/

„Itt a valódi, itt a fű! Árvíz ellen árvízfű!” /Hullámtér Huba, árvízfű árus/

„A vers úgy csapong összevissza, mint egy apró mobilvécén kétségbeesetten egyensúlyozni próbáló mobil bálna. A végeredmény is ugyanaz. Anyámat meg is kértem, hogy szellőztessen ki azonnal! Hitvitába pedig nem megyek bele, mert én csak magamban hiszek és eddig még nem kellett csalódnom. Magamra bármikor tudok tíz pontot adni.” /Puzsér Róbert kritikus és zsűritag/

„Brühühü! Az Áron kicsúfolt és azt mondta nekem, hogy ’Bebeee!’. Hát én ebbe majdnem belehaltam! Brühühü!” /Ehnaton fáraó/

„A hit ne legyen mobil, a hit ne inogjon, hanem legyen sziklaszilárd! A hit hallásból legyen! Let’s listen to the greatest hits of John & Paul!” /DJ Apostol, vidám vasárnapi rocker/

„All you need is hit, hit, hit! Hit is all you need!” /John & Paul/

„Kegyeleeeeem!!!” /Átlagh Olvasó, irodalom barát/

„Jól látod gyermekem, a kegyelem a legfontosabb! Meg a békesség! Persze egy lámpás és egy cetszagtalanító spray se lenne rossz!” /Jónás próféta/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2013/06/mobil-dick.html
:)

borboja 2013.06.12. 17:08:01

Nem,- te barom -, nem a cigányok tehetnek az árvízről. De arról igen, hogy generátort lopnak.

azbesztos 2013.06.12. 17:08:27

Most miért baj, hogy Viktor irányításával megúsztuk minden idők legnagyobb árvizét? Feri alatt egy dunaparti tüzijátékba is féltucat ember halt meg. Árvíz elől meg Medgyessy a kanári szigetekre menekült.

Töksi 2013.06.12. 17:25:56

@csakhalkanszólok: hát kb neked van igazad.
Nekem még német ismerősöm is jött azzal, hogy hú, nektek millen fasza Orbán Viktorotok van, hogy megszervezte ezt az árvízi védekezést.. bezzeg nálunk a Merkel... :-)
Amúgy meg ja, kicsit ripacsra vette a figurát, de hogy hatásos volt, az tény. Olyan ámerikás stílben nyomta ez a Viktor...
Egy ilyen oksokodó ballermaki blog ezt nem fogja tudni lenullázni. Na jó, még 100 ilyen okoskodó ballermaki blog sem :-)

DarthVader 2013.06.12. 17:31:26

Mivel már erősen Ceauceascura hajaz az ipse, tikon remélem, a vége is hasonló lesz :)

Titánia népe pedig boldogan nyálzik tovább.

teknős 2013.06.12. 17:36:35

Igazad van, ha a fél országot viszi a Duna, a miniszterelnöknek a Riviérán van a helye. Legalábbis annak, amelyiknek a gazdái magasról tesznek rá, hogy mi van a kirablottakkal.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.12. 17:39:17

A tizedik értelmetlen cikk ugyanarról. S alapvetően téves. A vezető dolga pont az, hogy kimenjen a gátra és a jelenlétével demonstráljon. Ha nem menne ki, az lenne az igazi hiba.

Szociknak vége 2013.06.12. 17:40:50

2/3ra áll a vektor. Eddig, de a java még hátra van.

debreceni.blog 2013.06.12. 17:44:51

"Annyira érzi ez a pali a víznek mozgását, és olyan szinten tudja kimerrehányóra, hogy nyúlgát legyen a bordás megtámasztás buzgárán, aki ilyen mérhetetlen tudás láttán a fizika törvényeinek engedelmeskedni merészelne."
www.vagy.hu/tartalom/cikk/4710_orban_gonyunel_tetozott

Niebur 2013.06.12. 17:54:08

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Igazad van. "Kimenjen és demonstráljon". De nem ezt csinálta!
Konkrét ügyekbe avatkozott minden hozzáértés nélkül. Ezzel két dolgot egyértelműen bebizonyított: 1.a belügyminiszter, 2. a katasztrófa védelmi főigazgató teljesen alkalmatlan a posztjára. Ha ugyanis két ilyen vezetőnek egy ilyen árvíznél az a dolga, hogy Orbán táskáját cipelje, meg irányítsa, le ne törjön a tükör akkor nagy baj van. Ebből következik az is, hogy megkérdőjelezendő az őket kinevező személy alkalmassága is.
Mit kellett volna csinálnia? Ülni az irodájában az ORSZÁG térképe előtt, fogadni a miniszterek jelentéseit, meghozni azokat a döntéseket amik az ORSZÁG érdekében szükségesek. És ezután -ha van rá ideje- kimehet néhány helyre.
A gátra a vízügyi vezetőnek, a katonai alegység parancsnoknak, a tűzoltó parancsnoknak és az irányításuk alá tartozó személyeknek kell kimenni. Ott mindenki más felesleges, jelenléte káros.

DR. Smit Pal 2013.06.12. 17:54:25

A bloggolo egy idiota. Igenis az orszag biztonsaga most Orban Viktortol fugg. Ha O nem lenne kint a gatakon, napok ota, akkor ma reg elontotte volna az orszagot a viz.
Persze valamennyit szamitotak a homokzsakokat pakolo emberek tizezrei, de azert elsosorban Orban Viktor elorelatasan bolcsesegen mulott a vedekezes.

dukeekud 2013.06.12. 18:04:30

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "A vezető dolga pont az, hogy kimenjen a gátra és a jelenlétével demonstráljon. Ha nem menne ki, az lenne az igazi hiba."

Ha meg, nem lenne jelen a gátakon, akkor napi 50 baloldali cikk jelenne meg, hogy Orbán Viktor gyáva, meg nem törődik az országgal, és hogy fél néptől, ezért nem mer kimenni a gátakra.
Ja és mellesleg, még fasiszta is.

mim 2013.06.12. 18:13:40

@dukeekud: Ki nem állhatom Orbánt, de ebben teljességgel egyet értek veled.

csakhalkanszólok 2013.06.12. 18:20:16

@Töksi: :-) Pár év (vagy akár jövő választási évben) múlva mi fog beugrani az embereknek?
Megmondom, sajnálom, hogy legalább az értelmesebb baloldal nem jött rá, hogy jobban járt volna (az ország is) ha tényleg két hétig zárja a sorait az ország. Így csak az marad meg az emberekben, hogy még kritikus helyzetben sem tudnak összefogni...

Asakura Hao 2013.06.12. 18:57:49

@Frady Endre: ezért megérte idejönni. :) THX!

Az állomány jelenleg a vacsorát hajtja végre 2013.06.12. 19:01:02

A sok fanyalgónak még: a felcsúti kertvégi hobbistadionjának építkezéséről is a gátakra vezényelte a közmunkaszolgálatosokat a pajtáselvtárs!

Ilyen egy igazi hazafi! Ilyen egy igazi vallási vezető!!!
A saját stadionépítését is leállítja, ha szolgákat kell eligazítani a gáton!

Lehet ajvékolni!!!!4!!négy4!!!

Mercel 2013.06.12. 19:03:29

@qwertzu:

Ezt írtad:
"Kedves indexes blogketreckiemelős jómunkásemberek. Sikeresen kiraktátok a huszadik "faszé van Orbán a gáton?" blogbejegyzést is. Itt szeretném jelezni, hogy kurvára unalmas."

Én meg ezt;

Nekem a főkcsg volt kurvára unalmas aki eljátszotta, a gondoskodó irányító szerepét.

Miközben évek óta látjuk, hogy mennyire leszarja a magyar társadalmat - a haverok kivételével.
Továbbá évek óta leszarta a nem megépült, lerohadt gátak kérdését is. (Mondjuk ezt a szocik is leszarták már, és az első fideszkormány is)
Ja ha lett volna rendes árvízvédelmi rendszerünk akkor talán nem lett volna ekkora gebasz?
Netán nem került volna ilyen sokba?
Igaz ott az örökös ellenség az EU amit fél éve még buszos reklámokon vádoltak, és szidtak - de most majd ugye jó lesz az EU, hogy pénzt adjon.

Nem a főfasz mentette meg a dunamenti régiót, hanem az önkéntesek, a katasztrófavédelem , a rendőrség (Ezúton is köszi, hogy a traffipaxos fiúkat is befogták dolgozni), a tűzoltóság, a honvédség maradéka stb.
Meg fogsz lepődni ezeknek a szervezeteknek megvan a maga kiépített vezetői rendszere amelyik többé kevésbé jól működik egy harmadosztályú focista giccses és görcsös pózolása nélkül is. Sőt..:)
Amúgy az önkéntesek sem látták túl pozitívan a primadonnáskodást.

Végül pedig tudom, hogy nehéz elfogadni, de az Index - temérdek hibája mellett - továbbra sem a heti válasz, magyar nemzet és egyéb pártszennylapok netes verziója.
Nem tetszik?
Ne olvasd.

"Frigyes"

MAClSAJT 2013.06.12. 19:13:49

Scornicești romániai város Olt megyében. Lakosainak száma 2002-ben 12 802 volt. A város 13 faluból áll, összes területe 159 km2, ezzel a legnagyobb területű város a megyében, megelőzve a megyeszékhely Slatinát.

Híres szülötte

Scorniceștien született a kommunista Románia vezetője, Nicolae Ceaușescu, aki itt élt 11 éves koráig. Ceaușescu mintavárossá akarta fejleszteni szülőfaluját, így 1988-ban elkezdte lebontatni a hagyományos házakat és tömbházakat építtetett a helyükre. A bulldózerek azonban épen hagyták a vezető szülőházát, így ez mára a helyi nevezetességek egyike. Ceaușescu ezenkívül egy hatalmas, 30 000 férőhelyes stadiont is építtetett a helyi labdarúgócsapat, a FC Olt számára. A csapat Ceaușescu segítségével feljutott az első osztályba, ma azonban ismét a harmadosztályban játszik.

czjanos 2013.06.12. 19:34:08

Ne aggódjatok, Dunaparte Napoleon győzött!

rajnaig 2013.06.12. 19:48:49

@qwertzu: Ja, igaz, és ennél az izzadságszagú posztnál már csak az alanya unalmasabb. Nemigaz, mosmár komolyan, hogy nem tudtok ott a jobboldalon ennél az ötvenes dagadt primitív panelprolinál jobbat leakasztani, hogy az vezessen titeket.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.06.12. 20:11:56

@csakhalkanszólok:

Ugye azt tudjuk, hogy az Index fideszes cég. Na most, kizárt dolog, hogy a Fidesz ne használná fel ezt a lehetőséget kampánycélokra. A Fidesz propagandistái sokkal profibbak, mint az ellenzékiek.

Na most, ha valaki nem teljesen hülye, az meg tudja érteni, hogy vajon mi az oka, hogy a legtöbb ellenzéki hangvételű cikk az Index címlapján jellemzően a "segítség, a cigány tolvaj Orbán náci azeri rendszert épít, fasiszta diktatúra van, zsidók és a cigányok mennek a gázkamrába!" stílusú, mintha az elmebeteg Bartus írta volna őket, s sokkal kevesebb az értelmes, józan, elemző ellenzéki cikk.

Ez a hülyeség, hogy "fújj, kiment a kormányfő a gátra, s a rohadék náci antiszemita cigány akadályozta a munkát" már megjelent 15-ször a címlapon, viszont értelmes Orbán-ellenes cikkek alig vannak.

Vajon miért? A válasz azt hiszem nyilvánvaló.

narmer 2013.06.12. 20:12:38

@Mercel: Ezzel a tömény epehányással te vagy a hónap vicce.- Szorongatom a kezed: gratula.Milyen rendszerességgel olvasod a Heti Választ vagy az az MNO-t? Mi legalább olvassuk a temérdek hibájától elviselhetetlenül elfogult internetes szennylapot, az indexet.

Az állomány jelenleg a vacsorát hajtja végre 2013.06.12. 20:19:58

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ezek már wmiki- és vidéki-mélységek. :D

Jó nagy a sötétség odalent. :)

Valse Triste 2013.06.12. 20:24:59

@qwertzu: semmivel sem kevésbé, mint a csizmáskandúrt látni klónozva, egyszerre három helyen. A pocakos focistának soha nem volt arányérzéke és nem tudja azt sem, hogy a kevesebb általában több... De ezt ti, cáratyuskát kívánók sem tudjátok :D.

genyamagyar 2013.06.12. 20:35:12

Nem értem a fanyalgókat. Amíg Orbán a gátakon volt, legalább a helyén volt.
Valószínüleg jobban ért a lapátoláshoz, mint az ország vezetéséhez.

látjátok feleim szümtükkel 2013.06.12. 20:35:23

@qwertzu:
Mi unalmas? A huszadik blog, vagy Orbán a gáton?

Nick Leeson 2013.06.12. 20:40:37

Orbán pont olyan volt a gáton, mint amikor Virág elvtárs szervezte az építkezést Pelikán házánál...

Az tény, hogy kurvajó PR volt a fityisznek ez az egész balhé.
Sikerült a március 15.-i szopást is helyre pofozni. Ez is tény.

Politológia szakon alaptétel, hogy katasztrófáknál egy jó politikus hatalmasat tud növelni a népszerűségén. tehát maradjunk annyiban, hogy ez az árvíz nagyon rosszul jött az egész országnak, de a fidesz nagyot profitált belőle népszerűségileg!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.06.12. 20:42:22

@Asakura Hao: Köszönöm szépen, hogy végre valaki nekem is örül!
Ha hasonló debilségekre vágysz, akkor a blogomon:
fradyendre.blogspot.hu/ lelsz még... :)

átlátó 2013.06.12. 20:48:21

A márciusi hóproblémácska kezelése után csak annyit akarok mondani, hogy a magyar elméletileg egy lovas nemzet... szóval a nem kéne a ló két oldalán csúszkálni, mikor ott van a fara is, de legfőképpen egyenes derékkal a közepén kell ücsörögni... továbbá posztírókám, azt is elmondom miattad. Hogy mivel nagy általánosságban, tehát nem kivételként a dikheszek azok, akik mindent lopnak, hát ez árvízkor is így van, szóval ezért ne a Vonát ekézd kiscica... ott van mondjuk a Fekete István, aki a VUK című híresnek tűnő regényében aztat találta a a Simaszőrű szájába beleadogatni, mikor a tyúkok likvidálása elkezdődött, hogy valahogy így: "Biztosan cigányok jártak errefelé." Szóval kiscsibe, a kialakult tapasztalatokért a tapasztalatok a felelősek. Asszem világosan elmondtam.

flippant 2013.06.12. 20:49:29

Jó, jó. Nagyon megható és boldog vagyok, hogy a baltás félázsiai a gáton villogott. De még boldogabb lennék ha még vagy 2-3 évig ott is maradna.

Nick Leeson 2013.06.12. 21:09:08

Egyébként ha megnézitek az "orbán képeket" (igen idézőjelben, mert ez már fogalom!), akkor mind ugyan azt az arckifejezést mutatja. A képkedvéért megjátszott mesterkélt gondterheltség, felsőbbrendűség, mint valami hadvezér a csata előtt.
Nekem egyáltalán nem hiteles egyetlen képe sem!

Ha igazán reális akarok lenni, akkor olyan mint amikor Kim Dzsong il valamit néz: galeria.index.hu/kulfold/2011/12/19/kim_dzsongil_mindig_szemelyesen_ellenorizte_orszaga_termeleset/3

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.06.12. 21:12:54

azért vicces, hogy megyó a riviérán várta a nagy árvzet koktélokat szopogatva,
2006ban a tüzijáték alatt meghalat népek...nem is emlékszem melyik főokos mszp-s miniszterelnök volt épp...
most meg itt fikáztok agybafőbe, már mindenki árvizes szakember lett...nevetségesek vagytok na. evvan.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.12. 21:18:37

@azbesztos: Orbán azért volt a gáton, mert vannak olyan fitymák, akik elájulnak ettől, és minenféle blogokon ajnározzák... mint te is. Bizony showbiznisz ez.

Versenycsiga 2013.06.12. 21:41:53

ha meg Orbán nem ment volna ki, az lenne a baj.
márciusban elkúrták, későn reagáltak: azért kaptak mindenhol orrba-szájba. most kiment, koordinált, dolgozott: azért kap. Ha nem ment volna ki, azért kapna. Amúgy tud olyat tenni, ami mindenkinek jó?
Vonával kapcsolatban kérdezném, tengermélyen tisztelt poszter: végülis nem lopták a szivattyúkat? vagy mégis? mintha ez miatt valakiket hidegre is tettek volna. és az miért is baj, ha önkéntesek járőröznek, akár kiscserkészeknek nevezve önmagukat?
arról meg nem tetszett még posztolni, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében a kereskedelmi tévék az egész katasztrófa ideje alatt kb 5 másodpercnyi anyagot adhattak le azokról az emberekről akik in same time a gátakon dolgoztak és jobbik szimpatizánsok voltak. Csak mondom, hátha ez is érdekes téma lehetne.

százhuszat verő gumibot 2013.06.12. 21:45:25

Az árvízi védekezés eddig példás volt, technikailag jobb és szervezettebb mint Németországban a híradós képek alapján. Ez nyilván sokak érdeme, nem csak a kormányé. De hogy mi lett volna a mostani ellenzék vezetésével, arra jobb nem is gondolni. Valahogy nem való nekik egy olyan helyzet, ahol valós problémával kell szembenézni. Antifasiszta harc, küzdelem a Zorbándiktatúra meg egyéb saját maguk által kreált probléma ellen, abban bármikor készek helyt állni

Netuddki. 2013.06.12. 21:57:47

Az orbán a trafikmutyi elől a gátakra menekült.
Ja, és qrvára bírom amikor a zelmúlt12év legnagyobb széthúzói sértődötten vernyákolnak, hogy összefogás kéne. Velük B+?

Happy trolling, asshole! 2013.06.12. 22:03:57

Na mi van apukám, te is felébredtél? Jó, hogy már szombaton erről cikkezett az egész sajtó, hogy Orbánék szénné fotóztatták magukat a gátakon, ehhez képest neked szerdára sikerült eljutnod odáig, hogy észlelted a jelenséget, jól elgondolkoztál rajta és írtál is belőle egy odabaszósnak szánt, csak sajnos gecire unalmas cikket minden eredeti gondolat nélkül. Erre mondják szerintem jogosan, hogy a te véleményed olyan mint a segglyukad: nem valami szép ráadásul másnak is van és a tiedre senki nem kíváncsi.

Bogyó 2 2013.06.12. 22:42:38

@Versenycsiga: Hogy azt a jó .......akármit. Hát már behalok ettől a "Bezzeg, ha nem ment volna ki a gátra abba kötnétek bele"-dumától. fentebb már valaki világosan elmagyarázta, hogy nem az a baj, hogy kiment, hanem az, hogy katasztrófavédelmi igazgatót, brigádvezetőt és vízügyest játszott Jézus Krisztus megtestesüléseként.
S az ilyen néphülyítő birkák mint a CÖF, meg beleviszik az ellenzékieket is a licitbe, s persze Gyurcsány meg Bajnai is beszáll és nagy bőszen bizonygatják, hogy nem is, mert mi nem is annyit, hanem amannyit lapátoltunk.
Orbánnak mértékkel és miniszterelnökként kellett volna viselkednie. Nem elvéve Bakondi szerepét, nem bejelenteni, hogy mennyi lesz a vízállás meg hány homokzsák kell még. Egyszerűen szánalmas, hogy minden szereplési lehetőséget kisajátít. Persze van olyan réteg, akit az nyugtat meg, ha ő mondja majd be az időjárás-jelentést is holnaptól. De ők nem is miniszterelnökként tekintenek rá, hanem Megváltóként. De ez még ugye, nem hivatalos. Én még csak a miniszterelnöki feladatait várnám tőle, s arról beszéljen, mire hogyan mennyi pénzt adnak, miről döntött a kormány olyan kérdésekben, amik a Kormány feladatai. A vízállás megsaccolása szerintem nem az.

ob.szerver 2013.06.12. 23:18:03

A kép amint vonul a gáton, nyomában a slepp, egészen epic.

Elől törtet a vezér, határozott léptekkel, szigorú arccal, összevont szemöldökkel. Mögötte szerencsétlen Hende honvédelmi miniszer, aki törölgeti a szakadó izzadságát, és már a fülén is levegő után kapkod. Mögöttük a slepp, Bakondival az élen, mindannyiuk arcára kiült a szenvedés. Már alig várják a következő sajtótájékoztatót, egyet, a napi tízből, amikor a vezér köré gyűlhetnek a tv kamerák kereszttüzében, és megpihenhetnek egy csöppet.

Ez a katasztrófa, nem az áradás.

csakhalkanszólok 2013.06.13. 06:53:21

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: :-) de azért élvezet olvasni a "véresen komoly" anyázásokat :-)

kekex 2013.06.13. 06:57:36

@Frady Endre:
"és ladikot úsztat a főtér" csak a rím kedvéért.

látjátok feleim szümtükkel 2013.06.13. 08:19:28

@MAClSAJT:
A harmincezres stadion meg gondolom rothad.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.06.13. 09:37:32

@kekex: De mire rímel?

"Omló Rómain kő kőt ér,
S ladikot úsztat a főtér."

Ilyesmire gondoltál? :)

látjátok feleim szümtükkel 2013.06.13. 15:08:53

@Happy trolling, asshole!:
Mi a bajod ezzel a bloggal? Lehet erről a témáról akár egy évig, vagy akár évente kétszer - tavaszi és nyári áradásokkor - is beszélni, vagy megtiltod?

Mercel 2013.06.13. 20:36:00

@narmer:

" Ezzel a tömény epehányással te vagy a hónap vicce.- Szorongatom a kezed: gratula.Milyen rendszerességgel olvasod a Heti Választ vagy az az MNO-t? Mi legalább olvassuk a temérdek hibájától elviselhetetlenül elfogult internetes szennylapot, az indexet."

Hajrá pici fideszes droidom, bármelyik soromat cáfolhatod - ha tudod.
Melyikkel kezded? Mi az ami nem volt igaz állítás?

A kérdésedre válaszolva - évek óta nem olvasok még alkalomszerűen sem hetiválaszt, és magyarnemzetet sem.
Évekkel ezelőtt még néha néha beleolvastam mindkettőbe, de a végén már röhögni sem tudtam a zagyva ferdítő csúsztatós hazug cikkeken mert annyira szint alattiak és annyira gusztustalanok voltak.
Ez még abban az időszakban volt amikor a fidesz "ellenzéki" párt volt.
Gyakorlatilag ez a párt minden kezében lévő médiumot csak izgatásra félretájékoztatásra, gyűlölet keltésre használ.
Ahogy egyébként már jó régen nem olvasok baloldali lapokat sem, mert más stílusban de ugyanolyan hányingert keltőek mint a fentiek.

Remélem elégedett vagy a tájékoztatással icipici droidom:)
De, hogy stílusban egy szinten legyünk lejjebb lépek pár lépcsőfokot, és megkérdezem milyen érzés elkötelezett sárga színű szarcsimbóknak lenni a gazdád elhízott seggén.
Nem bírjátok sem a kritikát, sem az igazságot, az a ti bajotok.
Mellesleg ha felbasztam annyira az agyad, hogy 3 perccel kevesebb ideig lélegzel - Már megérte hozzászólnom.

Pá Droid:)

"Frigyes"

Fekete Sámuel 2013.10.12. 23:02:14

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nem vágom, hogy mire gondolsz, de van egy hipotézisem: Orbiék az indexet arra használják, hogy ők legyenek a kormány látszólag legnagyobb ellenlábasa, és ezzel kihúzzák a szőnyeget a többi, valódi ellenlábas alól? Ugyanakkor egyúttal arról is igyekeznek gondoskodni, hogy valamiképp ez a látszólag nagyon hangos kormányellenesség valahogy az egész ellenzéket (főleg nyilván a bukottbaloldal vonalát) félrevigye?

Szerintem valami ilyesmire gondolsz, eltaláltam? Ha igen, bár igazad lenne!

Fekete Sámuel 2013.10.13. 17:38:01

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Bár így volna! Istenem, bár így volna! :-) :-) :-)

Balról

Balról blog: politikáról - baloldali szemszögből. Cikkek, vélemények értékalapon.

Címkék

15 (1) 2014 (1) 80 (1) adó (1) adózás (1) agrártámogatás (1) ámokfutás (1) andrás (1) ángyán (1) bádogdob (1) baja (2) balliberális (1) balogh (1) baloldal (2) bank (1) békemenet (1) belüli (1) bkv (1) blog (1) börtön (1) budapest (2) bűnöző (1) cinkos (1) családon (1) csalás (1) csányi (1) csökkenés (1) demokrácia (1) devizatartalék (1) együtt (1) ellenzék (1) elnök (1) embertelen (1) erőszak (1) értelmiség (1) eu (2) európai (1) facebook (1) feliratkozás (1) ferenc (1) fidesz (20) Fidesz (1) földtörvény (1) főpolgármester (1) gábor (2) gdp (1) Gyula (1) gyula (1) gyűlöletbeszéd (1) hajléktalan (1) hiba (1) hitel (1) (1) hoffmann (2) hollandia (1) horn (1) Horn (1) horváth (2) időközi (1) imf (1) ingyen (1) iskola (1) jegybank (2) jobbik (2) jobboldal (1) kampány (1) Kerényi Imre (1) kitiltás (1) komondor (1) kormány (3) korrektség (1) korrupció (3) kötelességszegés (1) közgép (1) közösség (1) kritikus (1) kubatov (1) külföld (1) lmp (1) magyarország (1) Magyar Krónika (1) március (1) matolcsy (3) megszorítás (1) méltóság (1) mezőgazdaság (1) miniszterelnök (1) mnb (1) MSZP (1) mszp (6) nav (1) nemzeti (1) népszavazás (1) oktatás (2) orbán (15) paks (1) parlament (1) pintér (1) pisa (1) politika (4) politikai (1) putyin (1) regisztráció (2) rendelet (1) scheppele (1) szabadság (1) szabadságharc (2) szegénység (1) széles (1) születésnap (1) támogatás (1) tárki (1) tarlós (2) törvény (2) tranzakciós (1) unió (2) utak (1) választás (1) választási (3) varga (1) vitézy (1) vona (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása