HTML doboz

baloldali-logo-v2.png

Tort ül az embertelen ostobaság

2013.11.15. 16:34

Szögezzük le: aki szerint a hajléktalanság problémájára az a megoldás, hogy a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb embereket börtönbe kell vinni, az nemhogy nem alkalmas egy ország, város vagy kerület vezetésére, de lényegében – nem jogi értelemben – bűnöző is. Mármint attól a pillanattól biztosan, hogy közhatalmi jogkörével élve erről törvényt vagy rendeletet alkot. Milyen állam az, amely a legelesettebb polgárait börtönbe csukja segítség helyett?

tarlósvigyor.jpg

Csak egyetlen fotó, de minden benne van, amit az elmúlt három évről tudni érdemes: Tarlós István fideszes főpolgármester önelégült vigyora, miközben a rendőrök távozásra szólítják fel a Fővárosi Közgyűlés ülésén spontán akcióval tiltakozó aktivistákat. Ezt követően percekkel megkezdődik az aktivisták elhurcolása. A tiltakozás célja, hogy megakadályozzák azt a fővárosi határozatot, miszerint bizonyos területekről kitilthatók a hajléktalanok.

Hogy a rendelet miért embertelen és ostoba, arról azért érdemes szót ejteni. Egyrészt azért, mert a hajléktalanság, azaz a lakhatási szegénység nem cselekmény (ergo nem lehet, illetve nem szabadna büntetni), hanem állapot. Másrészt azért, mert senki sem hobbiból lesz hajléktalan, még az alkoholista sem, hanem azért, mert szerencsétlenül járt. Mert nincs hová mennie. Aki arról papol, hogy a börtönben legalább kapnak ételt és fűtött a helyiség, azt megkérnénk, hogy most azonnal hagyja ott a munkahelyét és ingóságait, majd vonuljon önként börtönbe. A hajléktalanok ugyanis többségében nem „nothing to loose” nincstelenek, vannak szeretteik, csaknem a felüknek van valamiféle munkája és vannak tárgyaik, amelyek nélkülözhetetlenek az élethez.

Aki ilyen törvényt vagy rendeletet alkot, az nem lehet baloldali, hiszen a baloldaliság a szolidaritásról szól. Aki ilyen törvényt vagy rendeletet alkot, az nem lehet liberális, hiszen a liberalizmus az emberek egyenlőségét hirdeti. És aki ilyen törvényt vagy rendeletet alkot, az nem lehet kereszténydemokrata, mert Jézus nem azt hirdette, hogy rúgd pofán a szegényeket, hanem éppen az ellenkezőjét. Tarlós István, illetve a hajléktalanrendelet előtt utat nyitó törvényt megszavazó parlamenti képviselők – élükön Orbán Viktorral – nem mások, mint ócska populista politikusok, akik feláldozzák az emberség minimumát a politikai haszonszerzésért.

Ők jól tudják: amíg a szerencsétlen, elszegényedő kispolgárság a hajléktalanokban, cigányokban, nőkben, segélyezettekben lát ellenséget, addig senkinek nem fognak szemet szúrni Simicska milliárdjai, a felcsúti stadionok, a trafikok és ki tudja még, hány korrupciós ügy. Ezekből a pénzekből az egész budapesti hajléktalankérdést humánusan, szociális bérlakások és biztonságos szállások építésével le lehetne rendezni.

Körülbelül százszor. 

34 komment

Címkék: budapest orbán fidesz tarlós hajléktalan rendelet kitiltás embertelen

A bejegyzés trackback címe:

https://balrol.blog.hu/api/trackback/id/tr255635761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔batyu♔ 2013.11.16. 09:23:00

Az USA-ban simán börtön jár, ha nem ott hajléktalankodsz, ahol lehet. de megnézem én azt. hogy pld. Bécsben hol engedik azt, amit Bp-en.

Ezért nem csípik nálunk a libsiket, mert a hajléktalan szarhat hugyozhat egy aluljáróban, ugyanakkor a parlament előtt csendben üldögélve demonstráló jobbikosokat lefújja a rendőrség.

Aztán lapozzunk és nézzük meg, hogy amikor a libsi ellenzékben van, rögtön mekkora kibaszott nagy demokrata lesz.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.16. 09:34:50

Pedig nem. Ez egy helyes lépés volt a jó irányban.

nincs1itt 2013.11.16. 09:36:32

@♔batyu♔: Nagyon buta vagy, de megszokhattuk már a "jobboldali" barmoktól. Mit tudsz a bécsi/USA beli viszonyokról?

Mértékadó értelmiségi (törölt) 2013.11.16. 09:44:11

@♔batyu♔: Itt már nem az észérvekről van szó. Egyszerűen az van, hogy ha a városvezetés így, akkor ők úgy. Ha a városvezetés úgy, akkor ők így: Gyerekek be lehet tartania a Tarlósnak, nyomás tüntetni! Most éppen miért tüntetünk majd? Nem tudom, majd a helyszínen elmondják. :)

Budapesten 20 évig volt liberális városvezetés, ha érdekelte volna őket a probléma, akkor ennyi idő megoldották volna. De nem érdekelte őket, csak most ellenzékből. Én még emlékszem rá, amikor régebben (2010 előtt) a különböző blogok kommentjeiben a most aggódók azon poénkodtak, hogy roppant érdekes lenne kutyaként befogadni őket. Az olyanokra, hogy alkalmazni kellene a kegyes halál elvét jobb, ha nem is emlékszünk...

Azt talán fel sem fogják, vagy nem is érdekli őket, hogy a városvezetés amellett, hogy kitiltja őket a város bizonyos területeiről hajléktalanszállókat is biztosít. Ha valóban érdekelné őket a probléma, akkor azon fáradoznának, hogy azokat az okokat szüntessék meg, ami miatt sok hajléktalan nem megy be ezekre a szállókra. Ja, abból nem lehetne politikát csinálni...

Már csak arra lennék kíváncsi, hogy mi történne, ha egy ilyen öntudatos tiltakozó az aktuális hídfoglalás/tüntetés/lánchídramászás/közgyűlésbe behatolás/stb... után hegyvidéki otthonába megfáradtan hazatérve konstatálja, hogy a kapualjban 2-3 csövi tanyázik. Mert ők komolyan vették azt, amit hősünk pár órával korábban mondott! A kapualj, az még közterület, tehát joguk van hozzá! Azt pedig, hogy ugyanezt a helyet használják WC-nek is, azt pedig igazán tolerálhatja egy "hajléktalanjogi" aktivista, remélem nem akarja sárba tiporni szegény elesett emberek jogait :)

sokasebi · http://pacifictime.blog.hu/ 2013.11.16. 09:52:33

Ha vannak szeretteik, miert nem koltoznek hozzajuk?

taecleau 2013.11.16. 10:29:01

@sokasebi: hmmm, esetleg mert azok is szegények, és egyik napról a másikra élnek?? El bírod ezt képzelni?

Link elek 2013.11.16. 10:41:27

>Milyen állam az, amely a legelesettebb polgárait börtönbe csukja segítség helyett?

Fideszes, legalabb nem lövi agyon őket. Ha nácik lennenek azt csinalnak.

Netuddki. 2013.11.16. 10:54:19

@♔batyu♔: Pedig a helyedben átgondolnám a dolgot. Mi lesz veled ha a fideszed el lesz hajtva a picsába? Lehet, hogy nem jövőre, de előbb-utóbb be fog következni. A jogtalanul szerzett javakat meg vissza kell adni? Még az is lehet mehetsz az utcára.

Ja, és ismered a dalszöveget: "ott van Amerika, én meg itt vagyok"

Mária 2013.11.16. 11:06:45

"Szögezzük le: aki szerint a hajléktalanság problémájára az a megoldás, hogy a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb embereket börtönbe kell vinni, az nemhogy nem alkalmas egy ország, város vagy kerület vezetésére, de lényegében – nem jogi értelemben – bűnöző is. "

Baromság.

Miért nem azért veritek az asztalt, hogy a hajléktalanok ELLÁTÓRENDSZERE legyen jobb, hatékonyabb?

Miért az a bajotok, hogy a hajléktalan nem alhat állat módjára az utcán?

Éhes_ló 2013.11.16. 11:16:55

Arról, hogy poster és a hozzá hasonló ballibbant "jogvédők" miért ilyen hihetetlenül embertelenek és ostobák, egy egy ilyen elképesztően hazug post alatt is érdemes pár szót ejteni.

Egyrészt azért, mert a közterületek nem rendeltetésszerű használata (ottalvás, odaszarás, részegen fetrengés, közegészségügyi veszélyokozás, agresszív kéregetés, koldulás) bizony mind mind (jogellenes és a törvényt, más állampolgárok, közösségek alapjogait is sértő) cselekmény.

Ezért a békés, adófizető, befogadó, demokratikus, törvénytisztelő többségre nézvést pedig felettébb káros és többségük számára visszatetsző.

Ami a köztereken és a tömegközlekedési eszközökön a fővárosban kialakult az nem normális állapot.

Nem érdekel hogy hobbiból tesz ilyen gusztustalanságokat és tiporja lábbal a törvényes rendet a hajléktalan, vagy másért.
A hajléktalanná válás nem ad senkinek többletjogot senkivel szemben sem. Van hová mennie. Több mint bármikor, amikor ballibbant szemetek lopták szét a fővárost és az országot.

Aki ma arról papol, hogy bármit megtehet egy hajlékony, azt megkérném, hogy most azonnal vegyen magához párat. Vigye, fogadja be a sorosegyetemre.
Okulásképp. Demonstrativan.
De nem teszik.
Helyette félmilliárdos köztartozást hagynak a társadalomra.
A hajléktalanok és a cimboráik, manipulátoraik ugyanis többségében semmiféle jogot, törvényt nem tartanak tiszteletben.

Aki a békés befogadó, adófizető többséget védő törvényt vagy rendeletet fikázza, az nem lehet része egy demokratikus társadalomnak, ahol jogegyenlőség van és szokások, törvények szabályozzák a társadalom életét, melyek mindenkire egyaránt vonatkoznak.
A szolidaritás nem a jogtiprásról és a többség konstans provokálásáról szól.
A liberalizmus egy a fővárost és az országunkat is több mint 20 éve pusztító rákos fekély, amely állandóan a deviánsok és a bűnözők többletjogait hozta a törvénytisztelő többséggel szemben.

Nem az emberek jogok egetemességét és törvény előtti egyenlőségét hirdetik, hanem a devianciát támogatják akár többletjogok követelésével, biztosításával is, és ezzel a békés, törvénytisztelő, befogadó, többségi társadalmat pusztítják, segítik, támogatják a deviancia burjánzását.

Jézus nem azt hirdette, hogy bárki a templom, a házad küszöbére, a kertedbe szarhat, a tetveit, a polirezisztens TBC-jét rád, vagy a gyerekedre ragaszthatja, ellophatja, tönkreteheti, bármilyen ellenszolgáltatás nélkül használhatja a város, a közösség tulajdonát, köztereit, bármit építhet bárhová.

A hajléktalanokat saját társadalompusztító céljaikra felhasználó ballibbant provokátorokat a demokratikus többség nem egy alkalommal hajtotta el a népképviselet és a döntéshozatal közeléből az elmúlt 10 évben.
Nem ok és nem előzmények nélkül.

Ennek ellenére mindig akad olyan soros, hillary féle vérgazdag külföldi pénzelőjük, aki a társadalmat romboló nézeteikkel és deviáns kedvenceikkel együtt visszacsempészi őket a kulcslukon, ha már az ajtón és az ablakon is kihajította őket és a gazdáikat a demokratikus többség.

Nem mások ők, mint ócska doktriner, társadalmi támogatottság nélküli, önjelölt népboldogítók, akik feláldozzák az emberség és a demokrácia minimumát a politikai, gazdasági haszonszerzésért, a békés, befogadó, törvénytisztelő, adófizető többségi társadalom pusztítására, provokálására, bármilyen deviancia aljas és sunyi felhasználásával a saját nemtelen céljaikra.

Húsleves 2013.11.16. 11:22:38

A hajléktalanok utcán tartózkodásának jogáért küzdés nem nem humánum, hanem jól meghatározott politikai érdek, része az "oszdd meg és uralkodj" politikának. Egészen pontosan: eltereli a felelősséget arról a gátlástalan elitről, amelyik koldusbotra juttatta ezeket embereket, és annak az "intoleráns" középosztálynak a nyakába varrja, amelyik egyszerűen szeretné emberi módon élni az életét, mivel épp elég kihívás nekik már ez is. A politikai hozadéka ennek, hogy maguk helyett az emberekre lehet mutogatni, a magyarok intoleranciájáról cikkezgetni, megrendelt politikai érdekeltségű "szociológiai tanulmányokat" publikálni, a kisembert hibáztatni azért, ami valójában azoknak a gátlástalan tetvekvek a műve, akik tömegeket szegényítettek el.

Úgy kell feltenni a kérdést, hogy miért nincs joguk a hajléktalanoknak a parlamentben, közhivatalokban, külföldről pénzelt jogvédők fűtött irodáiban, stb. életvitelszerűen tartózkodni? Azután a borítékolható hümmögéssel, köhécseléssel vegyített hablatyra azt kell válaszolni, hogy na ugye.

Paul Summers 2013.11.16. 11:37:00

@balról:
Szarok a szaros pofádba.

rcfan 2013.11.16. 11:57:53

A demokráciát és a káosz támogatását ne keverjük össze. A demokrácia nem azt jeleni, hogy a bűnözőknek kell emberi jogot adni, és azt se hogy a bliccelőket kell isteníteni, se azt hogy azokat kell támogatni, akik nem akarnak mást, csak utcán koldulni.

Persze azt, aki hajlandó közmunkára cserélni az utcai koldulást, azt mindenképpen támogatni kell.

Próbáld ki: koldul valaki és kérdezd meg tőle, hogy jönne-e holnaptól hozzátok dolgozni? Beszéld meg vele, hogy például 18 órakor jöjjön egy megbeszélt helyre. Nem fog eljönni. Aki viszont eljön, azt segíteni kell, mert az tényleg ki akar törni.
A többit sajnos csak erővel eltiltani lehet a köztereken való koldulástól.

2013.11.16. 12:16:19

Mi az a "nothing to loose" nincstelen? Olyan nincstelen, akinek nincs mit meglazítania?

Felfordul a gyomrom már ezektől a fanatikus, tébolyultan fröcsögő, vadliberó posztoktól. Persze megértem, más nem nagyon maradt nektek. De ez is idegesítő egy idő után, hogy a páya széléről köpködtök be dühödten.

Húsleves 2013.11.16. 12:27:33

Egyébként ha már megszületett ez a nagyon szívhez szóló írás, szeretném önként felajánlani a segítségemet ahhoz, hogy felmérjük, hány hajléktalan tartózkodhatna életvitelszerűen az MSZP és egyéb baloldali pártok pártházaiban, székházaiban, irodáiban. Mivel tudjuk, hogy oda csak szupertoleráns emberek járnak, ezért a fúzióval mindenki jól jár.

dr kíváncsivagyok 2013.11.16. 12:28:27

@retrovírus:
"De ez is idegesítő egy idő után, hogy a páya széléről köpködtök be dühödten."

Gyűjtsd a nyálad haver , jövőre szükséged lesz rá...

2013.11.16. 12:40:35

@dr kíváncsivagyok: Rendben, itt találkozunk. Ne fogadj rá sokban, hogy jövőre nem megint a pálya széléről kell fröcsögnöd.

Szakura 2013.11.16. 12:57:40

@♔batyu♔: most voltam Denverben. A városközpontban, 100 méterre a sétáló utcától új hatalmas szállót építenek a másik mellé. Szoba fürdőszobával, nem tömegszállás. Miért is aludnának az utcán? A belvárosban. Te nem tudod, miről beszélsz.

eßemfaßom meg áll 2013.11.16. 13:09:38

index.hu/belfold/2013/11/14/eldolt_tarlosek_kitiltottak_a_hajlektalanokat/

"A szocialista Tóth József által vezetett kerület ugyanis élen járt a hajléktalanok kitiltásában és saját hatáskörben, rendeletileg tiltotta ki a hajléktalanokat a kerület nagy részéből."

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.11.16. 13:42:32

@♔batyu♔: nácikám! Tőled eltérően, én már jártam Bécsben. Ott is vannak hajléktalanok, csak nem olyan koszosak, büdösek, mint a magyarok. De vannak.

álfirkász 2 2013.11.16. 13:44:33

@retrovírus: itt a másik tetves náci. De szeretném látni, ahogy családostul utcára kerülsz és vinnyogsz, mert az elvtársaid meg egyenesen a sittre visznek amiért hajléktalanná váltál!

Az meg megbaszhatná a jó kurva anyját, aki kitalálta ezt a "két komment küldése közt várnod kell" című fasságot!

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.16. 13:44:56

@Mária:

"Miért az a bajotok, hogy a hajléktalan nem alhat állat módjára az utcán?"

Így igaz.

álfirkász 3 2013.11.16. 13:46:56

@eßemfaßom meg áll: mondjuk kíváncsi lennék rá, hogy polgármesteri elképzelés vagy a fideszes többségű kerületi tanács döntése volt. Van egy olyanom, hogy inkább az utóbbi.

Hogy miért nem bassza szájba a kurva anyját a "két komment között várnod kell" kitalálója?

barom vagy 2013.11.16. 13:48:27

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: ahogy te állat módjára fröcsöghetsz a blogokon, úgy a hajléktalannak is legyen joga viszonylag emberi módon létezni, ne legyen bebörtönözve (mindegy, hogy börtönnek vagy szállónak nevezed, mert szinte ugyanaz) azért, mert hajléktalanná vált!
Csak ezt a magadfajta söpredék nem fogja fel.

profilo 2013.11.16. 14:18:54

Ha hajléktalanokról van szó,akkor nekem "balról"(vagy szélsőbalról?) mindig Fodor Gábor esete a hajléktalannal ugrik be.

:D

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.16. 14:33:32

@barom vagy:

Az emberi módon létezés és az utcán élés egymásnak ellentmond.

konrada 2013.11.16. 14:33:44

@barom vagy:
Nem is ezt tiltják, csak azt, hogy mindezt más jogainak csorbításával, zavarásával tegye...

Atörökk 2013.11.16. 15:10:58

Szeretnék olvasni egy posztot arról, pl. a mostani városházi tüntetők hány hajléktalant fogadtak be, hánynak adnak rendszeresen meleg ételt, viszik el orvoshoz, biztosítanak nekik tisztálkodási lehetőséget, stb.

rugoman 2013.11.16. 15:13:32

ez nem is "balról", hanem "bal troll"... nyugodtan fogadj be ilyen manusokat a rózsadombi villádba pajtás, minél többet, én unok utánuk takarítani. A nagy többségük úgy irtózik a munkától, mint ördög a szenteltvíztől, így azért nehéz kitörni, nem?! Azért nem olyan nagy a baj, amíg a hozzád hasonló libsik "pálya szélén" ugatnak.

antikommm 2013.11.16. 15:52:02

A demokráciában a többség akarata érvényesül. Most a többség így döntött. Aki nem ért egyet vele, az hőböröghet, az egy demokratikus jog, de az eredmény nem változik. Majd ha a többség akarja. Majd ha elmegy a többségnek a józan esze.

2013.11.16. 16:21:27

A helyzet az, hogy a hajlékonyak nagyobb része már fizikailag és mentálisan is alkalmatlan a társadalomba való visszaintegrálásra. Én soha nem látok olyat, akin még láthatóak a nemrég hátrahagyott polgári élet nyomai, sőt egyáltalán volt neki valaha másféle élete és vissza akarna menni oda. Csak olyat látok, akik tíz réteg rothadó rongy alatt elevenen oszlásnak indultak, bűzlenek, kezükben mocskos szatyrokkal zombiként tántorognak, lerogynak egy buszon vagy villamoson és ott hugyozzák össze magukat. Mégis mit kezdenének a szélsőséges liberók ezeknek a roncsoknak a tömegeivel? Sok ezer ilyenről van szó.

A pofázás ideje elmúlt, most már tettek kellenek.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.11.16. 16:29:03

@rugoman: nagyon szeretném látni, hogy a szarházi fajtád az utcán óbégat, mikor kibaszták állásából, lakásából és most börtönnel fenyegetik!

@retrovírus: ez komplett hazugság és ezt te is tudod. A legtöbbről nem is tudnád, hogy hajléktalan, ha csak elmész mellette az utcán. Csak a hozzátok hasonló férgek próbálják úgy beállítani az egészet, mintha egy nem létező probléma lenne, amelyik meg mégis utcán van, azt tulajdonképp ki kellene irtani.
Szóval igen: neked is ott lenne a helyed, a hajléktalanok egyre népesebb táborában, kirekesztve, esélytelenül, ahol a fajtád még beléd is rúg párat, ha elmegy melletted.

Boconádi 2013.11.17. 12:04:17

A hallék nélkülieket is gondozni kell, megfelelő helyet bitósítani,orvosi ügyelettel, ellátással. Plusz állandó hatósági jelen léttel védelmezni,és belső szabályok be tartatása, miatt fegyelem szoktatásra Őket.Ezt mindenki érdeke, mert manapság bárkiből lehet hajléktalan.

Balról

Balról blog: politikáról - baloldali szemszögből. Cikkek, vélemények értékalapon.

Címkék

15 (1) 2014 (1) 80 (1) adó (1) adózás (1) agrártámogatás (1) ámokfutás (1) andrás (1) ángyán (1) bádogdob (1) baja (2) balliberális (1) balogh (1) baloldal (2) bank (1) békemenet (1) belüli (1) bkv (1) blog (1) börtön (1) budapest (2) bűnöző (1) cinkos (1) családon (1) csalás (1) csányi (1) csökkenés (1) demokrácia (1) devizatartalék (1) együtt (1) ellenzék (1) elnök (1) embertelen (1) erőszak (1) értelmiség (1) eu (2) európai (1) facebook (1) feliratkozás (1) ferenc (1) Fidesz (1) fidesz (20) földtörvény (1) főpolgármester (1) gábor (2) gdp (1) Gyula (1) gyula (1) gyűlöletbeszéd (1) hajléktalan (1) hiba (1) hitel (1) (1) hoffmann (2) hollandia (1) Horn (1) horn (1) horváth (2) időközi (1) imf (1) ingyen (1) iskola (1) jegybank (2) jobbik (2) jobboldal (1) kampány (1) Kerényi Imre (1) kitiltás (1) komondor (1) kormány (3) korrektség (1) korrupció (3) kötelességszegés (1) közgép (1) közösség (1) kritikus (1) kubatov (1) külföld (1) lmp (1) magyarország (1) Magyar Krónika (1) március (1) matolcsy (3) megszorítás (1) méltóság (1) mezőgazdaság (1) miniszterelnök (1) mnb (1) MSZP (1) mszp (6) nav (1) nemzeti (1) népszavazás (1) oktatás (2) orbán (15) paks (1) parlament (1) pintér (1) pisa (1) politika (4) politikai (1) putyin (1) regisztráció (2) rendelet (1) scheppele (1) szabadság (1) szabadságharc (2) szegénység (1) széles (1) születésnap (1) támogatás (1) tárki (1) tarlós (2) törvény (2) tranzakciós (1) unió (2) utak (1) választás (1) választási (3) varga (1) vitézy (1) vona (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása