HTML doboz

baloldali-logo-v2.png

Orbán-esküvő: na, ki csinált ebből bulváreseményt?

2013.09.11. 10:49

Egészen tegnapig a fél jobboldali média arról cikkezett, hogy a baloldali és liberális médiának semmi sem szent, elmennek egészen Orbán Ráchel esküvőjének tönkretételéig, csak egy kis politikai hasznuk legyen a dologból. Holott aki prostituálta a lánya menyegzőjét, az bizony nem a magyar média volt, hanem éppenséggel a miniszterelnök.

esküvő.jpg

Ha valamit utálunk a politikában, az „apákésfiúkozást” nagyon. Ez az a jelenség, amikor egy politikust vagy közéleti személyiséget a családtagjai tevékenységével vagy múltjával próbálnak összemosni, ahogy Lázár János tette ezt Schiffer Andrással, implicite utalva arra, hogy dédapjához, Szakasits Árpádhoz hasonlóan ő sem a demokrácia legnagyobb híve. Ezért aztán – sok újságíróhoz hasonlóan – nekünk sem jutott volna eszünkbe Orbán Ráchel esküvőjével foglalkozni, ha.

Ha nem lenne például a dolognak politikai relevanciája. Az ugyanis teljes mértékben közérdekű hír, hogyan tömi ki az oligarchakormány saját rokonait és barátait. Az igenis közérdeklődésre számíthat, hogyan lesz a Tiborcz-családnak annyi földje, hogy Döbrögi is megirigyelhetné, hogyan védi vagy nem védi őket a rendőrség és az adóhatóság, és az is, hogyan kerül az Orbán-szobatárs Simicska tulajdonolta, az állami építkezési tenderek döntő többségét megnyerő Közgép igazgatótanácsába ez a szőke fiú.

Ahogyan az is közügy, hogyan lesz hirtelen kifestve a templom, amelyben a miniszterelnök lánya házasodik, közpénzből, hogyan lesznek betömve a kátyúk, megint csak közpénzből, hogyan dolgoznak a közmunkások, na, miből? Persze, hogy közpénzből. Ezek önmagában is megérik, hogy írjon róluk a sajtó, hiszen éppen az a dolga, hogy ellenőrizze a hatalmat, hogy tudósítson és óvjon korrupcióról, márpedig ez pontosan az. Márpedig, ha nem személyesen Orbán Ráchel adta ki a fentiekre az utasítást, hanem az apja vagy az apjának valamelyik beosztottja, akkor nem az aljas bulvármédia szúrt ki a miniszterelnök lányával, hanem bizony ez az ember.

És hát, az is nehezen elképzelhető, hogy Orbán Viktor nem tudta: a Blikkben bejelenteni az esküvőt nem éppen családi diszkrécióra valló húzás. Sőt, a Facebookra posztolni az esküvői előkészület, majd a szertartás részleteit, szintén nem a meghittséget szolgálja. De még a Blikknek telefonos interjút adva is nehéz megóvni lányának legszebb napját a bulvármédia érdeklődésétől. Szóval a rossz hírünk az, hogy pontosan ugyanaz az ember tette tönkre – ha sikerült neki – a lánya esküvőjét, aki az elmúlt három évben lényegében mindent, amihez hozzáért: Orbán Viktor.

Választhatta volna azt is Orbán, hogy ebből az egy napból nem kíván politikai hasznot húzni. Ahhoz elég a fenntarthatatlan rezsitrükközés, az állandó demagógia meg a focis képek, nem kell még a lánya esküvőjét is széttrollkodnia. De ő nem így döntött, hanem kirendelte a közmunkásokat kátyúzni és bőszen adta az interjúkat. Ezek után a médiát kárhoztatni azért, mert foglalkozott az eseménnyel, pontosan olyan, mint borzalmas gazdaságpolitikát csinálni, aztán az EU-ra és az IMF-re mutogatni, hogy miattuk nincs munka és fejlődés. Ja, hogy az is megtörtént? Akkor nincs új a nap alatt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balrol.blog.hu/api/trackback/id/tr645507090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Balról

Balról blog: politikáról - baloldali szemszögből. Cikkek, vélemények értékalapon.

Címkék

15 (1) 2014 (1) 80 (1) adó (1) adózás (1) agrártámogatás (1) ámokfutás (1) andrás (1) ángyán (1) bádogdob (1) baja (2) balliberális (1) balogh (1) baloldal (2) bank (1) békemenet (1) belüli (1) bkv (1) blog (1) börtön (1) budapest (2) bűnöző (1) cinkos (1) családon (1) csalás (1) csányi (1) csökkenés (1) demokrácia (1) devizatartalék (1) együtt (1) ellenzék (1) elnök (1) embertelen (1) erőszak (1) értelmiség (1) eu (2) európai (1) facebook (1) feliratkozás (1) ferenc (1) Fidesz (1) fidesz (20) földtörvény (1) főpolgármester (1) gábor (2) gdp (1) Gyula (1) gyula (1) gyűlöletbeszéd (1) hajléktalan (1) hiba (1) hitel (1) (1) hoffmann (2) hollandia (1) Horn (1) horn (1) horváth (2) időközi (1) imf (1) ingyen (1) iskola (1) jegybank (2) jobbik (2) jobboldal (1) kampány (1) Kerényi Imre (1) kitiltás (1) komondor (1) kormány (3) korrektség (1) korrupció (3) kötelességszegés (1) közgép (1) közösség (1) kritikus (1) kubatov (1) külföld (1) lmp (1) magyarország (1) Magyar Krónika (1) március (1) matolcsy (3) megszorítás (1) méltóság (1) mezőgazdaság (1) miniszterelnök (1) mnb (1) MSZP (1) mszp (6) nav (1) nemzeti (1) népszavazás (1) oktatás (2) orbán (15) paks (1) parlament (1) pintér (1) pisa (1) politika (4) politikai (1) putyin (1) regisztráció (2) rendelet (1) scheppele (1) szabadság (1) szabadságharc (2) szegénység (1) széles (1) születésnap (1) támogatás (1) tárki (1) tarlós (2) törvény (2) tranzakciós (1) unió (2) utak (1) választás (1) választási (3) varga (1) vitézy (1) vona (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása