HTML doboz

baloldali-logo-v2.png

Négy év, négy ember

2013.10.13. 20:22

A gátlástalanság, a korrupció, a hatalomvágy és a cinizmus a Fidesz kormányzásának négy fő motivációja. Orbán, Lázár, Habony és Simicska négyen tökéletesen testesítik meg ezt a négy konzervatív értéket. Közülük ketten fontos kormányzati pozíciót viselnek, ketten meg csak „simán” fontos emberek, annak ellenére, hogy több körülöttük a botrány, mint Észak-Koreában a katona.

20120227-orban-viktor-lazar-janos-parlament.jpg

Lázár János egyszerre a miniszterelnökséget vezető államtitkár és az EU-pénzosztás főnöke, lényegében miniszterelnök-helyettes, a Fidesz és a kormány második embere. A Rapcsák András egykori hódmezővásárhelyi polgármester táskahordójából lett szuper-kormánytag először tízmillió forint felett igényelt költségtérítésével hívta fel magára a figyelmet, majd lézerblokkolójával, de ha igazságosak akarunk lenni, nem hallgatjuk el a hódmezővásárhelyi mintaszerű romaintegrációs programot sem. Ezt az eredményt sikerült semmissé tennie azzal, hogy a parlamentben megszavazott minden oktatáspolitikai döntést, ami ezzel tökéletes ellentétes (sutba vágva elveit és korábbi sikereit). Lázár legnagyobb bűne mégsem ez, hanem a korrupció: a trafikmutyi évente százmilliárdos  (!) tételben vesz el az emberektől, hogy azzal a Fidesz klientúrájának zsebét tömje. Ha pedig egy bekezdésbe ennyi botrányt – korántsem mindet – sikerült összehoznunk, érthetetlen, hogyan lehet ma Lázár János Magyarország második embere.

simicska.jpg

Persze, ahol Magyarország egyik (valójában valószínűleg: a) leggazdagabb embere Simicska Lajos lehet, az sokat elárul a közállapotokról. Az Orbán Viktor szobatársából lett üzletember nem véletlen módon gazdagodott főként állami megrendelésekből: építőipari cége, a Közgép, a konzorciumban nyert tendereket is beszámítva 400 milliárd forintnyi megrendelés felett jár, és még akkor is ő nyer, ha a legdrágább ajánlatot teszi. Simicska maga a gátlástalanság, aki nyilvánvaló politikai kockázatot jelent Orbán Viktor számára. Ők mégsem tudnak leállni, nyernek és viszik a pénzt.


Kérdés, miért lepődünk meg mindezen egy olyan országban, ahol Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadóként dolgozhat és informálisan komoly befolyása van a kormányra: állítólag a rezsicsökkentés kampányötlete –
amellyel ráadásul előbb államosítani, majd kormányközeli vállalkozások kezébe lehet terelni a közműcégeket – is tőle származik. Ne csapjunk le magas labdát azzal, hogy hajfestési szokásait elemezzük: de akit jogerősen ítéletek el egy nő hasba rúgásáért, annak gyorsabban kéne eltakarodnia a közéletből, mint amennyi idő alatt Usain Bolt pislog egyet. A gátlástalanság fokmérője, hogy a Fideszben ez fel sem merült, sőt, Habonyt „nem közszereplő”-ként titulálták. Erre mondja az angol: wishful thinking.

habony.jpgPersze aki mindezt lehetővé teszi, az Orbán Viktor. Neki nyilvánvalóan gátlástalan, de a végtelenségig lojális emberekre van szüksége. Habony, Simicska és Lázár pontosan ilyenek. A probléma az egésszel csak az, hogy amíg ezek az emberek kiválóan szolgálhatják a Fidesz érdekeit, az ország érdekében (Lázár egyetlen hódmezővásárhelyi oktatási reformját leszámítva) egyelőre az égvilágon semmit sem tudtak csinálni. A túlárazott építőipari megrendelések, az uniós pályázatok lenyúlása, a trafikmutyi, de még a fenntarthatatlan és a közműcégek kisajátítását célzó rezsicsökkentés sem az emberekért, hanem a Fideszért van. Márpedig kormányzatot – jó esetben – nem azért választanak maguknak az emberek, hogy nehezebbé tegyék az életüket. Éppen ellenkezőleg: a cél az lenne, hogy megkönnyítsék azt.

Pontosan erre alkalmatlan az Orbán-Lázár-Simicska-Habony kormányzás.  És legfőbbképpen azért kellene leváltani őket, mert ez az, amit nem is ambicionálnak. 

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://balrol.blog.hu/api/trackback/id/tr1005567018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jock Ewing 2013.10.14. 11:54:36

Beszoptátok Baját, erre ezzel az hígfossal kellet előjönni? Igazi komcsi mentalitás.

ob.szerver 2013.10.14. 12:23:48

A következő választás tétje az, hogy az állammaffia két capo-ja, Orbán és Simicska véglegesen fel tudják-e osztani egymás között az országot. Ha kapnak még négy évet és befejezhetik művüket, az ország totális kirablását, akkor hosszú évtizedekre biztosítani tudják gazdasági dominanciájukat és még unokáink nagy része is Orbán és Simicska cégeknél lesz melós, vagy a földjeiken zsellér.
A következő választások tétje ennyi, se több, se kevesebb.

bilolyogus 2013.10.14. 12:27:09

@Jock Ewing: Komcsi az, aki államosít, személyi kultuszt épít, mindent és mindenkit függésbe akar hozni a párttól és a kedves vezetőtől illetve csicskáitól, állandó harcban áll (a béke nevében) a külvilággal, listázza az ellenségeit, uralni akarja cenzúrával és öndicsérő propagandával az alattvalók gondolatait.

csababácsi 2013.10.14. 12:33:34

@Jock Ewing: Olvasd el Frei Tamás 2015 c. könyvét.Remélem valóra válik.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.10.14. 12:47:05

@Jock Ewing: Miért? Miért kell neked és a hozzád hasonló kutyáknak mindenre ilyeneket böfögni? Ez az új nívós kommunikáció? Ennyire futja? Ezek vagytok ti? Remélem, meglesz a "gyümölcse" az ilyen kutyák áldásos tevékenységének.Mert hát ki akar ilyenekkel véleményközösséget vállalni?

nyuggernyúzó 2013.10.14. 12:57:20

Mi a gond? Ennek a magyar népnek rájuk van igénye. Rezsit csökkentenek, nyugdíjat védenek, mi más kell még?

tintamin 2013.10.14. 12:58:10

@Jock Ewing: Eltévedtél, Isten Báránya, majd jó útra térsz, meglátod. Szurkolok neked, de nem lennék a helyedben, amikor kinyílik a szemed.

mrZ (törölt) 2013.10.14. 13:01:06

Volna egy kérdésem: Melyik az a nagyhatalom aki boldogan köt üzletet bármilyen diktátorral, segiti őket hirszerzéssel, katonával, segéllyel, propagandával, és cserébe csak annyit kér hogy hagyják a multinacionális cégeit/bankjait szabadon garázdálkodni?

Ki tartja hatalomban az orbán bandát?

Parajpuding 2013.10.14. 13:13:13

Viszont ez kell a genetikailag csicska többségű magyarnak.
Nem az számít, hogy rosszabbul él, hanem az, hogy megmondják neki, mit tegyen és mit ne tegyen. Hangzatos jelszavakat és hívószavakat ért, mégha azok egytől-egyig hazugak is. Hogy követni tudjon egy kolompot. Mert önállóan - ész és szorgalom nélkül - képtelen meglenni. A magyar csak vágyni és álmodni szeret, nem pedig megvalósítani azt.

Fullánkos Algol 2013.10.14. 13:36:48

Amíg a nép hagyja hogy folytatódjon a tanácsköztársaság terrorja, addig semmi további joga ehhez a kontinenshez.
Orbán - Kun Béla
Szájer - Ágoston Péter mek.oszk.hu/00300/00355/html/img/7b.jpg
Pintér Sándor - Garbai Sándor filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5227
(ott van mellette a videón az egykori Martonyi meg a Révész Máriusz is)
Rogán Antal - Rákosi Mátyás
Pokorni Zoltán - Kunfi Zsigmond www.delmagyar.hu/133_napon_at_tarto_kulonos_alom/cikk/210/2092123/4.jpg
Németh Zsolt - Landler Jenő filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5305
Zagyva György Gyula - Leopold Rado (Roth) (Lenin-fiú) kuruc.info/galeriaN/egyeb/zsidokomm1.jpg
Kövér László - Tisza István
Habony Árpád - Ujszászy István
Gyurcsány - Klebelsberg - Metternich
stb...
Magyarok ébredjetek már fel!!!

Jock Ewing 2013.10.14. 13:41:04

@bilolyogus:

Amerika most készül bedőlni. Persze, hogy az Orbán a hülye, aki külön úton jár mi.....?

Tökönrúgott Feleségek 2013.10.14. 14:23:12

@Jock Ewing: szerinted, ha mi így folytatjuk, nem fogunk bedőlni?

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.10.14. 14:23:56

Csak egy módon lehetne elzavarni már ezt a gonosz törpét.
Ha az "összellenzék " előhúz a kalapból egy "viszonylag" tiszta, nem devalválódott, hiteles, jó beszélőkéjű, nem támadható, új embert, mint miniszterelnök jelöltet.
Nem találhatna fogást rajta fidesz banda, ellőtték már a puskaporukat. Náluk viszont sok területen szorul a hurok.
Ha nem találnak ilyen személyt, újabb kétharmad lesz!!!

Az orbáni bandának mennie kell.....

nemsirunk 2013.10.14. 14:25:56

@mrZ: Én is az oroszokra gondolok…

Jock Ewing 2013.10.14. 14:38:35

@mutymurutty:

Lekutyáztál, innentől kezdve számodra csak a patkány jelző maradt, te primitív proli.

stoppos76 2013.10.14. 14:38:45

@Jock Ewing: Na ebből a hozzászólásból is látszik mennyire vagy képben a világgal. Gratulálok, menj békemenetelni.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.10.14. 14:47:30

Frady Endre for prime minister!
Megválasztásom esetén azonnali Kánaán fog megvalósulásra kerülni! A csapból is tejjel-mézzel fogunk folyni! Lesz még szőlő, lesz még lágy kenyér is! Harminchárom tenger fogja mosni a partjainkat! Életpályamodell helyett valódi életpályát vezetünk be! A napi egy testnevelés mellé napi három étkezés és napi egy fürdés fog járni! A hollandoktól csak öt góllal fogunk kikapni! Bajnok lesz a Ferencváros!
Mindenki ingyen olvashatja a verseimet: fradyendre.blogspot.hu/
:)

Szamiz67 2013.10.14. 14:48:26

@Jock Ewing: Ja, mi meg megnézzük ezt a moziban, aztán legfeljebb leporoljuk a kezünket, attól, ami a romokból ránk hullott, aztán megyünk tovább a külön úton mintha mi sem történt volna, így gondoltad?

tomwar 2013.10.14. 14:52:16

@Jock Ewing: Amikor az USA osszedol, nekunk nagyjabol mindegy lesz...meg meg sokanak.

2013.10.14. 14:58:19

@Jock Ewing: Azért annyira nem lehetsz birka, hogy ne lásd át, Orbán NEM akar elszakadni Nyugat-Európától. Tehát az USA összeomlása minket maga alá temet. Orbán külön úton jár? Miben? Hatalomépítésben legföljebb.

nemsirunk 2013.10.14. 15:06:23

@Jock Ewing: Az USA gazdaság köszöni szépen jól van. Legalábbis a magyarnál milliószor jobban, úgyhogy igen, Orbán a hülye, amiért a kommunista utat választotta. Az USA mostani problémája tisztán belpolitikai jellegű.

kiwirágós kivirradtig 2013.10.14. 15:10:35

Egyébként erről a társaságról már készült egy film is.
Az a címe, hogy Üvegtigris.
Habony pl. Róka néven szerepel benne.
Simicska meg Gabesz néven.

Szamiz67 2013.10.14. 15:13:45

@kiwirágós kivirradtig: Azok jóindulatú lúzerek, ezek meg sok ezer hektáros gazemberek...

♔batyu♔ 2013.10.14. 15:47:29

Szerintem, Szekeres, Baja, Lendvai, Fodor, Magyar, Horn, és az SZDSZ-es csaj a trezorjaival még nagyobb gáz, de hát kinek a pap, kinek a papné.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.10.14. 15:50:31

@Jock Ewing: Örülök, hogy magadra vetted. :-)
Én nem teszem, onnan lentről, ahol te vagy nem hallok meg semmit.

Szamiz67 2013.10.14. 15:51:04

@♔batyu♔: Lehet,de most nem ők vannak Kormányon.

Sírköves Slomó 2013.10.14. 15:54:58

Remélem nyer a fidesz, azt beszélhettek még 4 évig arról, hogy kinek mi a választási motivációja. Beszéljetek a fideszről, mindenki róla beszél!

bilolyogus 2013.10.15. 16:13:23

@Jock Ewing: Nem fog, de ha mégis, elértéktelenedik a külföld (Kína) számára a dollár, vagyis csökken Amerika adóssága. A belső piaca viszont akkora, hogy köszöni szépen, el lesz magában. Ellentétben velünk, akik ha bedőlnek, majd szürkemarha tülökből készítünk plazmatévét? Akkor nem lenne gond, hogy 500 Ft egy euro, ha minden, amit a boltokban lehet kapni, forintért vásárolt alapanyagokból forinttal fizetett emberek állítanának elő.

borzimorzi 2013.10.15. 17:47:53

@tomwar: Az attól függ, hogy hogyan fogjuk fel az USA összedőlését mint történelmi eseményt, hogy milyen következtetéseket vonunk le belőle.

Mert ha összedől, akkor ott nem az lesz, mint itt 1956-ban, hogy nem volt rendőrség, de a betört üvegű ékszerbolti kirakatban ott voltak sorban a kirakati ékszerek és órák. Az emberek meg rengetegen áramlottak az utcán, de senki sem nyúlt az áruhoz. Ott az lesz, mint a Katrina idején, amikor az autótulajdonos középosztály elmenekült, a (többnyire színes) lumpenproletariátus meg elkezdte fosztogatni az áruházakat.

Akár még jól is járhatunk vele. De csak akkor, ha ebből azt szűrjük le, hogy

A) szavazati jogot csak annak adunk, aki adózik is, és legalább 8 általánost elvégzett,
B) a semmirekellő parazitáktól nem tűrjük el, hogy akár 40 éves korukig is vígan éljenek a társadalom kontójára egy napnyi tisztességesen elvégzett, adózott munka nélkül,
C) a társadalmi együttélés szabályait durván és többször is megszegő pofákat, a hivatásos bűnözőket nem etetjük közpénzen, hanem kényszermunkával megkerestetjük velük az ellátásuk árát,
D) a társadalmi együttélés szabályait csak enyhe mértékben de sorozatosan megszegő pofákat (pl. életvitelszerűen besurranó tolvajlásokat elkövetőket) nyilvánosan megszégyenítjük, nem pedig tutujgatjuk,
E) általánosságban nem hagyjuk, hogy a redisztribúcióból élők többségbe kerüljenek az adófizetőkkel szemben és eluralják az államot, annak reménytelen eladósodását és csődjét okozva,

akkor egy, a jelenleginél sokkal élhetőbb és versenyképesebb társadalmat hozhatunk létre. Elkerülhetjük mindazt, amibe az amcsik belebuktak. Csak meg kell értenünk, hogy mibe buktak bele.

Üdv:
b

tomwar 2013.10.16. 08:00:12

@borzimorzi: Nos, a kovetkezmenyeket nem tudom megjosolni. Ahogy azt sem, hova jut a vilag ha nem kovetkezik be.

A [ontjaiddal egyetertek, B-hez kiegesziteskepp: politikus sem legyen, aki nem dolgozott egy percet sem.

borzimorzi 2013.10.16. 15:15:52

@tomwar: Milyen igazad van! A választhatóság feltételéül kellene szabni legalább 10 évnyi adófizetést!
Üdv:
b

tomwar 2013.10.16. 15:45:14

@borzimorzi: Es a kotelezo korzeti orvosi ellatast emlitettem mar, mint a politikai programom egyik zaszloshajoja?:-))

szobakutty 2014.12.18. 16:39:31

@Jock Ewing: na, ma mit mondasz? direktben a zsebedből kell lopjanak hogy felébredj?

Balról

Balról blog: politikáról - baloldali szemszögből. Cikkek, vélemények értékalapon.

Címkék

15 (1) 2014 (1) 80 (1) adó (1) adózás (1) agrártámogatás (1) ámokfutás (1) andrás (1) ángyán (1) bádogdob (1) baja (2) balliberális (1) balogh (1) baloldal (2) bank (1) békemenet (1) belüli (1) bkv (1) blog (1) börtön (1) budapest (2) bűnöző (1) cinkos (1) családon (1) csalás (1) csányi (1) csökkenés (1) demokrácia (1) devizatartalék (1) együtt (1) ellenzék (1) elnök (1) embertelen (1) erőszak (1) értelmiség (1) eu (2) európai (1) facebook (1) feliratkozás (1) ferenc (1) Fidesz (1) fidesz (20) földtörvény (1) főpolgármester (1) gábor (2) gdp (1) gyula (1) Gyula (1) gyűlöletbeszéd (1) hajléktalan (1) hiba (1) hitel (1) (1) hoffmann (2) hollandia (1) Horn (1) horn (1) horváth (2) időközi (1) imf (1) ingyen (1) iskola (1) jegybank (2) jobbik (2) jobboldal (1) kampány (1) Kerényi Imre (1) kitiltás (1) komondor (1) kormány (3) korrektség (1) korrupció (3) kötelességszegés (1) közgép (1) közösség (1) kritikus (1) kubatov (1) külföld (1) lmp (1) magyarország (1) Magyar Krónika (1) március (1) matolcsy (3) megszorítás (1) méltóság (1) mezőgazdaság (1) miniszterelnök (1) mnb (1) MSZP (1) mszp (6) nav (1) nemzeti (1) népszavazás (1) oktatás (2) orbán (15) paks (1) parlament (1) pintér (1) pisa (1) politika (4) politikai (1) putyin (1) regisztráció (2) rendelet (1) scheppele (1) szabadság (1) szabadságharc (2) szegénység (1) széles (1) születésnap (1) támogatás (1) tárki (1) tarlós (2) törvény (2) tranzakciós (1) unió (2) utak (1) választás (1) választási (3) varga (1) vitézy (1) vona (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása