HTML doboz

baloldali-logo-v2.png

A szabadságharc hazugsága

2013.10.28. 16:04

A jobboldal EU-képe az ellentmondásosnál is sokkal problémásabb. Orbán Viktor ugyanis addig egyszerűsíti az EU-ról szóló vitákat, amíg saját politikai céljaira tudja azt felhasználni. Így viszont a valódi problémákról tereli el a figyelmet, blőd szabadságharcot vizionálva.

quake1.gif

Az egész dolog akkor kezdődött, amikor Orbán Viktor 2010-ben kétharmados többséget szerzett a parlamentben. Már akkor egyértelmű volt, hogy a Fidesz csak ideig-óráig tud majd másra (az előző kormányokra, elmúlt nyolc évre) mutogatni saját hülyeségei miatt. Új ellenségkép kellett, akik miatt a kormány fantasztikus hozzáértése, teljes jó szándéka mellett sem lehet eredményeket elérni. Ez lett az Európai Unió.

A dolog ott folytatódott, hogy a Matolcsy-féle gazdaságpolitika nagyobb költségvetési hiányt akart az EU által engedélyezettnél Magyarországon. Ez egyébként – bár Matolcsyt ismerve ez némileg meglepő lehet – nem hülyeség, több baloldali közgazdász is azt állítja, hogy a túlzottan visszafogott költekezés csak mélyíti a gondokat, és nem oldja meg azokat. Az EU és Magyarország között ez volt az első komolyabb vita, amelyet számtalan követett (a médiatörvénytől a kötelességszegési eljárásokig), és még most sincs vége a konfliktusoknak.

Ezek a viták legkevesebb esetben szólnak arról, hogy mennyiben határozhatja meg Magyarország politikáját a magyar kormány, és mennyiben Brüsszel. Ez nem a brit konzervatívok által vívott szuverenitásvita, hanem egészen más. Az Orbán-kormány és az EU különböző szerveinek vitái legtöbb esetben Orbán Viktor hatalmi ambíciójáról szólnak. Arról, hogy meddig terjesztheti ki a hatalmát a Fidesz elnöke, mennyire betonozhatja be saját embereit, mennyire könnyen rúghatja ki azokat, akik nem hűségesek hozzá. Hogy lehet-e az EU-n belül egy formális demokráciaként működő banánköztársaságot üzemeltetni.

Orbán a brüsszeli kritikákat ügyesen használja fel saját politikai céljaira. Megtalálta az elvesztett ellenségképet az ellenzék helyett. Ennek ára azonban, hogy a Fidesz retorikája olyan ostoba és olyan értelmetlen lett, amilyet Torgyán Józsi bácsi óta nem láttunk a jobboldaltól. Szabadságharcot vívni olyan szabályok ellen, amelyek elfogadását magunk vállaltuk? Komolyan? Küzdeni az EU ellen, amely a Magyarországon megvalósuló beruházások 97 százalékát fizeti? Tényleg?

Ez a szabadságharc önsorsrontó és butácska, de ha elég embert sikerül meggyőzni indokoltságáról, akkor az EU-tagság támogatása drasztikusan csökkenhet – ezt egyébként egyelőre szerencsére nem látjuk. Az EU-tagságnak a térségben jelenleg nincsen alternatívája, és ezt jól tudja Orbán is. (Ironikusan megkérdezhetnénk: ha nem lenne EU-támogatás, mit lopna el Közgép tulajdonosa? A gazdasági növekedést? Azt ugyan nem.)

Érdemes tehát belátni: az egész szabadságharc hazugság, amely a Fidesz kormányzati kudarcait igyekszik leplezni. Azt, hogy már négymillió szegény él az országban. Azt, hogy az államadósság magasabb, mint valaha, pedig beleöltek ezermilliárdokat a magánnyugdíj-vagyonból. Azt, hogy 0,5 százalékos a gazdasági növekedés, hogy nem nő a foglalkoztatás, hogy egyáltalán nem sikerült a munkahelyteremtést beindítani.

A szabadságharc annak leplezése, hogy Orbán Viktor kormánya rosszul teljesít.

54 komment · 1 trackback

Címkék: orbán fidesz eu unió támogatás ellenzék szabadságharc kötelességszegés

A bejegyzés trackback címe:

https://balrol.blog.hu/api/trackback/id/tr995603225

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.29. 14:14:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bögöbö 2013.10.29. 11:36:44

Csak egy apróság: "Már akkor egyértelmű volt, hogy a Fidesz csak ideig-óráig tud majd másra (az előző kormányokra, elmúlt nyolc évre) mutogatni saját hülyeségei miatt." Ez kicsit naivra sikeredett, az EU mint ellenségkép csupán az egyik panele a Fidesz kommunikációs hátországának. Csak meg kell nézni az agymosottak "érveit" a jobber fórumokon, nem is beszélve Viktor FB-oldaláról.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.29. 12:23:06

A túlzottan visszafogott költekezés csak mélyíti a váslságot, de Magyarország 2008-ra akkora adósságot halmozott fel, hogy nem lehetett további hiteleket felvenni és költekezéssel élénkíteni a gazdaságot. Azóta a többi európai ország kezdett akkora költekezésbe, hogy utolérték a magyar államadósságot.

2013.10.29. 12:51:39

A szociálliberális kormányok ámokfutása miatt nincs pénze az országnak!

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2013.10.29. 13:31:41

@Albert György: Nem tudom, feltűnt-e, de három és fél éve a FIDESZ kormányoz.

Netuddki. 2013.10.29. 14:06:50

@Albert György: Hát, te is hagytad, hogy a vitya jól átbasszon a palánkon. Lúzer...

"Albert György 0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2008.10.03. óta tag."

laci_52 2013.10.29. 14:07:27

@gusthy1: És három és fél éve nyögi az előző kormány által felvett hitelek kamatterheit súlyosbítva az EU által megkövetelt 3%-os deficitkorlát betartásával, ezért nincs túl nagy mozgástere. (mondjuk azért stadionokat nem kellene építeni)

Kamatteher és adósságszolgálat nélkül már régen bevételi többlet lenne a költségvetésben.

A 2002 és 2010 közötti eladósodás olyan teher az országnak, amelyet évtizedekig nem fog kiheverni...

Parajpuding 2013.10.29. 14:07:47

Márpedig Magyarország jobban teljesít!.......Albániánál.
Más szemszögből pedig:
Magyarország jobban teljesít!....mutyiban, elszegényedésben, rasszizmusban, pökhendiségben stb.

Netuddki. 2013.10.29. 14:18:59

@laci_52: Hát B+, a fideszes polgármesterek által felvett milliárdos adósságokat az orbán rezsim nagyvonalúan átkonvertálta államadóssággá. Kellett az ötödik szökőkút is mert minél többe került annál több "esett le" belőle.
Ugyanolyan tolvaj a fidesz is mint a maszop és jobban tennétek ha kussolnátok az államadóssággal kapcsolatban. Én nettó befizető voltam mindig is, hová tettétek azt a rengeteg adót amit befizettünk?
Most itt picsogtok a maszopra, miközben ugyanúgy meresztettétek a seggeteket a parlamentben. Ugyanolyan bűnösök vagytok...

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2013.10.29. 14:23:13

@laci_52: valamint kisvonat a felcsuti stadionhoz. Valamint egykulcsos adorendszer. Valamint milliárdok a közgépnek. Valamint a MOL részvénycsomag, ami a megvásárlás másnapján veszítette el az értéke felét. Valamint, valamint, valamint.
Nem tudom, feltűnt-e, hogy el lett kötve a teljes nyugdíjvagyon >90 %-a, és nem csökkent az államadósság.

Valamint talán az is feltűnt, hogy közte volt egy gazdasági világválság.

Persze nem állítom, hogy jól kormányoztak a szocik.
De most nem ők szórják a pénzt, irdatlan mennyiségű pénzt.

Netuddki. 2013.10.29. 15:39:55

@gusthy1: Hát bammeg, nem is tudom miért nem csökken az az államadósság? Talán az orbán-rezsimnek nem kéne két kézzel hülyeségekre elszórnia. B+, 1 milliárd a tökkelütött kerényi balfaszságaira! És még van pofájuk az ostoba fidesztrolloknak ezt is a maszopra fogni...

2013.10.29. 23:25:36

@laci_52: Ezzel szemben, amit az IMF-től vettek fel a szocik, és véletlen nem költötték el, azt gyorsan eltűntette a fidesz, majd vett fel piaci kamatozású hitelt. Emlékszel? Tavaly szeptemberben még 9%-on! Volt, hogy 11%-os kamattal siokerült kibocsájtani. Olyan is volt, hogy nem történt értékesítés, mert olyan kamaton a kutya sem vett!

putris72 2013.10.29. 23:32:38

@kovi1970: Neked ez a mániád,hogy kinek menyit hozászolása volt vagy van!Mekkora egy degenerált gyűlölködő ember vagy!!Tudod,ha tényleg egy picit is tisztában lennél valamivel,akkor tudnád,hogy az a két kormányzati ciklus kb 30-40 évvel vetette vissza Magyarországot!A szakértelmük Tízezer milliárdokba fájt az Országnak,tönkre tették a jelent és a jövőt!Nekik olyan lehetőségük volt ,ami soha nem adatot meg kormánynak Magyarországon!Abszulute nem látsz,és látok a gyűlöletöl!!

Kandabula 2013.10.29. 23:47:49

@putris72: de hát, ez nem így volt. Viszont közel négy éven éven keresztül hátrafelé mutogatni, közben ellopni egy országot? Nézz körül. Neked jó?

high up! 2013.10.29. 23:54:30

@laci_52:

Adok neked 10 millió forintot, ha megmondod a rejtély megoldását: Nemzeti Orbanescu elvtárs a GDP 20%-át vonta magához (10% manyupvagyon, 6% lakossági megszorítás, 4% folyó nyugdíjjárulék az államkasszába), de ebből egy büdös % államadósságot nem törlesztett. Mert az most is ugyanannyi, mint az álvételkor. 81%. És nem valahol 65% alatt, mint ahogy azt egyébként még 2011-ben is ígérte a Bandzsi Hüylegyerekével a ciklus végére.

Hát akkor itt az életed esélye 10 millióért: hova a büdös lóf.szba sikkasztotta el Nemzeti Orbanescu elvtárs a GDP 20%-át?

Ja, és a következő kérdésre 100 millió forintot kapsz, ha helyesen megválaszolod: ha 20%-nyi pénzelcsapolás után se ment le az államadósság, akkor mekkora büdös nagy megszorítást fogsz kapni a pofádba, amikor pár év alatt 70% alá kell menni?
Mert teccik tudni, a gyengélkedő nyugati országok jövőre kezdenek tartós államadósság csökkenő pályára lépni, amit Mo-nak követnie kell, ha nem akar egy seggre pacsit a pénzügyi befektetőktől.

Tiborpapa 2013.10.29. 23:58:11

A Fidesz azt gondolja, hogy ha hangosabban ordítják, akkor a nép elhiszi, pedig a sok hazugság lassan nagyothallást okoz, főleg ha állandóan nagyot mondanak.

putris72 2013.10.30. 00:42:42

@Kandabula: Nem azt mondom,hogy ez a helyzet jó!Viszont,hogy ide jutottunk az egy hosszú folyamat eredménye volt!Mégis akkor nem voltak tele az index,origó,és a többi írott és elektronikus média ezzel!!Furamód akkor is inkább az Orbánozás volt a fontosabb!Akár egy országot vagy egy családot veszünk,az ugye nem hihető,hogy ma még nincs baj,holnap meg már csődbe is jutottunk!!Voltak nagyon komoly előjelei,csak szépen a magát mindig demokratikusnak és függetlenek beállító baloldali média elkente!Idén ki fizették az Imf hitelt ami több mint 4200 milliárd forintot tett ki!Sajnos nem tudom a pontos összeget!Ezt a megszorításokból és az adókból fizették vissza!!Mindenki nagyon meg érezte!!A kérdés,ha annyira jól ment minden akkor amikor az baloldal volt,hogy jutottunk oda,és rajtunk kívül mért csak a görögök!!Most már mi vissza fizettük,és nem vagyunk annyira veszélyeztetve!Viszont azóta körülőtűnk mindenki bedől és az imf segítségére szorul!!Mikor senki nem dőltbe mi mért dobtuk be a törölközőt!Most még mikor mindenki összedől mi mért nem!!Lehet,hogy mégis kicsit jobban értenek hozzá mint az mszp!Amúgy az a pénzt szét osztották!?Nem,mert a baklövésüket kellet ki igazítani belőle,de még felelőseget sem kellet vállalniuk!Mert úgy egy másik kormánynak kell vissza fizetni,majd szidják őket!

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2013.10.30. 01:03:46

Én csak nyertem az Orbán-kormánnyal,és a sok picsogó honfitársammal szemben vállalom hogy jobban élek mint négy éve. Bár a stíllussal lehet vitatkozni, de 23 éve nem képviselte senki így azt a jövőképet amiben én hiszek. Lehet engem basztatni, de legalább én őszinte vagyok.

Az Európai Úniót nem kell piedesztálra emelni: el kell venni amit addig lehet, és amikor negítív az egyenleg akkor majd ki kell lépni: halálra ítélt sóhivatal az egész

Pagnar 2013.10.30. 01:49:03

@bögöbö: aha, tehat ha a 8 ev alatt megduplazott allamadossagot a fidesz nem fizeti vissza 3.5 ev alatt, duborgo es felfele szaguldo gazdasagi mutatok mellett akkor a tenykedese nem volt sikeres.

Ezekutan nyilvanvalo, hogy az "elmultnyolcev" kormanyara kell '14-ben szavazni, mert akkor megint jobb lesz.

Niebur 2013.10.30. 04:30:48

@putris72: Úgy látszik, azt hiszed, hogy a kötvénykibocsájtás az nem hitelfelvétel. Nos az Orbán kormány 2010. óta felvett:
10 milliárd dollár/euró hitelt ez kb. 2500 milliárd Ft.
Kibocsájtott 1000 milliárd Ft. értékű belső kötvényt.
Eltüntetett 3000 milliárd Ft. nyugdíjvagyont
Elköltött (az IMF hitelből)500 milliárd Ft.-t a MOL-ra.
Ez összesen 7000 milliárd Ft. (Hogy csak a nagy tételeket említsem). Ki adósított el kit és mikor?
Majd elfelejtem: most készülünk 5 milliárd dollár (1000 milliárd Ft.) értékű újabb kötvény kibocsájtásra. A fentiek kamata 2-4- szerese az IMF hitelnek. Hol van ez a rengeteg pénz? Vajon ki és miből fogja visszafizetni?

eszim 2013.10.30. 05:48:08

@Pagnar: kérlek írd le hogy, ha változatlan az államadósság, akkor hol van a 3000 milliárdnyi nyugdíjvagyon, az egekb emelt adókról nem beszélve.
A dübörgő mutatókat jelzi, hogy versenyképességi, befektetési, vásárlóerő, stb rangsorokban lassan Albániával versenyzünk?

Fordítsd meg a kérdést, az elmultnegyev-től jobb lesz? (Az elmultnyolcev-rol már megszületett a választói ítélet, most kizárólag az elmult4ev lesz soron.)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.10.30. 06:33:29

Az államadósság nagyjából ugyanazon a szinten van, mint kormányváltáskor.

Ezt összevetve az MSZP teljesítményével, kategóriákkal üdvözítőbb helyzet.

Hisz az MSZP az egész EU tekintetében legnagyobb tempóban adósította el országunkat.

A Fidesz ehez képest és EU-s viszonylatban is jól teljesít.

Hasonlóan igaz ez a munkanélküliségi rátától kezdve a versenyképességi mutatóig.

Az MSZP-től nincs és nem volt szarabb, a Fidesz meg kb az EU középmezőnyéhez tartozik, minden bénaságával együtt is.

torró 2013.10.30. 06:56:24

@Pagnar:
Én a helyedbe nem állnék le ezekkel vitatkozni.Úgysem érik fel ésszel a történéseket.Vagy csak egyszerűen provokálnak. De hogy a pénzügyi problémákhoz halvány lila pótfingjuk sincs, az tuti:)).

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.10.30. 07:12:03

@eszim:

A Kérdés az, hogy egy béna Fideszt vagy egy EU-t tekintve is legbénébb MSZP-t szeretnénk.

És nem utolsó sorban az MSZP által bekaszáklt privatizációs bevételek (eladtak szinte mindent ami mozdítható volt, közművestül, stratégiai cégestül, MOL részvényestül) cirka fedi a 3000 milliárdot.

Azaz kiegészítő bevételük nekik is volt, mégis kategóriákkal jobban elkúrták.

putris72 2013.10.30. 07:16:09

@Niebur: Ember a válság élőt is onnan finanszírozták az államadósságot,és nem csak magyar ország hanem az összes!Most csak vissza tértek oda,mert a piac nem szól bele,hogy mit csinálnak!A mol az egy magyar vállalat ráadásul stratégiai!Vagy te olyan országban szeretnél élni aminek még a tulajdonjoga sem magyar!Már nincs mit el adni,nincs miből pénzt csinálni!A nyugdíjvagyont meg nem tüntettek el!Néz utána!Még csak nem is volt a tied vagy az enyém!Ha tájékozottabb lennél akkor tudnád,hogy a legtöbb országban meg szüntették a kötelező magán nyugdíjpénztárt!Ha szerinted 8000 milliárdot vettek föl ők 3 év alatt,és ezek szerint ennyit tettek hozza az eladósodáshoz akkor,hogy hogy csökkent az államadósság és nem növekedett!A szám misztika az nagy balos tulajdonság!

eszim 2013.10.30. 07:29:33

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Nem az volt a kérdés, hogy mivel egyenértékű 3000 milliárd forint, hanem hogy hol van az államosított magánnyugdíj vagyon??

Arról van szó, hogy ha mocsok szarul dolgozik egy kormány, akkor el kell zavarni a picsába oldaltól függetlenül, az nem mentség, hogy más mit kúrt el.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.10.30. 07:46:12

Én csak azt nem értem, hogy ha az EU olyan rohadt nagy ellenségünk, akkor miért állandóan nálunk kuncsorognak pénzért. Miért nem kérnek a Azerbajdzsántól, Türkmenisztántól és a többi a "Keleti Nyitás" jegyében szerzett keleti "barátjuktól"? Szerintem csak a hülyék kérnek (követelnek) a rohadt ellenségüktől.

Erre kérek magyarázatot végre, a jobbos bloggerektől.

indapass90210 2013.10.30. 07:47:55

@putris72: Így van, ne hagyjuk magunkat megtéveszteni a balos média által! A gondolkodás ősi zsidó furfang!

$pi$ 2013.10.30. 08:05:01

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: "Én csak azt nem értem, hogy ha az EU olyan rohadt nagy ellenségünk, akkor miért állandóan nálunk kuncsorognak pénzért."

Mikor kuncsorogtunk az EU-nál pénzért?

Tapossuk A Szabadságjogokat 2013.10.30. 08:14:49

A Fideszt, Orbánt, meg úgy általában a "jobboldalt" arogánsnak, hazugnak titulálják "balról". A szimpatizánsaikat is elmondják mindenféle csökevényes agyú zombinak, akik meg vannak vezetve. Csak azt nem szokták látni "balról", hogy még ha ez így is van, az ő oldalukon legalább ennyire rossz a helyzet.
Nem tagadom, közelebb áll a Fidesz a szívemhez, mint a cselekvőképtelen MSZP, E14, az óvodásokból álló LMP, vagy a hataloméhes, bukott arcokat felvonultató DK. Ennek ellenére többet nézem az ATV-t, mint mondjuk a HírTV-t, mert esküszöm szórakoztatóbb, mint egy South Park rész a Comedy-n.
A CSATT 2. része 2013.10.24-én valami fenomenális volt. Naponta többször megnéztem azóta, de voltak kétségeim, hogy esetleg csak valamilyen MSZPs kamu okatóvideó, mert azt gondolom, ekkorákat égni nem lehet... Íme a videó:

www.atv.hu/videok/video-20131025-csatt-2-resz-2013-10-24

A kedvenc részem, 14:40-nél indul:

"Farkasházy Tivadar: Az utolsó kérdésem, hogy legyen egy személyes kérdésem: 2000 júniusában ugye jártál Marokkóban?
Borókai Gábor: Nem.
Farkasházy: De voltál, több fényképen rajta vagy.
Borókai: De nem Marokkóban voltam, hanem Szaud-Arábiában.
Farkasházy: Nem, Marokkóban.
Borókai: De én nem jártam Marokkóban, de folytasd nyugodtan tovább.
(Valaki a háttérben: Ő tudja hol járt)
Borókai: Nyugodtan folytasd tovább.
Farkasházy: Szaud-Arábiában jártál - ott járt Marokkóban egy magyar kormányküldöttség, amelyik tárgyalt a királlyal...."

Szóval döbbenet, na... Hogy képzeled te, Borókai, hogy tudod hol jártál 2000-ben? Hogy képzeled, hogy én nem mondhatom meg neked, hol jártál akkor, vagy bármikor? Már nem tudok ellened érvelni, ezért előjövök valami ezeréves sztorival, úgy, hogy közben személyedben megtámadlak, megpróbállak valamibe belerántgatni, ahol hátha rossz színben tűnsz majd fel a nézők előtt.

Hát nem jött össze... Ez sem, meg még sokminden más sem. Ezeknek az embereknek én nem szeretném átadni az ország vezetését.

kvadrillio 2013.10.30. 08:45:00

"Budapest - Börtönbüntetésre ítélték Krisz Rudit, alias Kreisz Rudolfot (31)! A Blikk információja szerint az énekes a napokban kézhez vett bírósági ítélet szerint azért kapott 1 év 2 hónap börtönt - amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették -, mert adót csalt.
Hirdetés

Úgy tudjuk, Rudi Bt.-je alanyi áfamentesség mellett folyamatosan áfás számlákat bocsátott ki, amelyeket természetesen nem vallott be. Felszámolás alatt lévő cége bankszámlájáról pedig kimentette az utolsó fillért is, így ahhoz hitelezői nem férhettek hozzá."

..ÉS EZEKET TÁMOGATJA ORRBA-SZÁJBA AZ ORBÁN-KORMÁNY...IS !!!

zila5 2013.10.30. 08:48:45

Egy mondatban összefoglalva a lényeget, sajnálatos módon ebben az országban még egyik kormánynak sem sikerült értenie a pénzhez, kivéve az elherdálását.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.10.30. 08:55:58

@laci_52: Bocsika, de ki akarta mindenáron visszafizetni a piacinál kedvezőbb kamatozású IMF hitelt? zóta a piacról sokkal drágábban tudják csak finenszírozni az országot, de nekik nem volt jó az IF védőhálója, mert képesek voltak beleugatni abba, hogy mire költse a kormány az IMF hitelt.

p.a.r.t.i.z.a.n 2013.10.30. 08:58:31

Előbb vagy utóbb rá fognak jönni a "hívek" hogy csúnyán becsapták őket, akkor pedig kő kövön nem marad, már nem élő isten lesz a szemükben Orbán és kormánya hanem egy szarkupac. Ami rossz, hogy addigra már degeszre lopják magukat, minden mozdítható értéket és pénzt kisajátítanak, évtizedekig eltart majd a talpraállás.

moophlander 2013.10.30. 09:07:40

....és íme a baloldal ész érvekre támaszkodó hozzászólása:
"Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.10.30. 08:28:55
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Baszd meg az anyádat! "

Miért is nem csodálkozom.......?

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.10.30. 09:13:18

@moophlander: a jobboldalról is szoktál idézni?
Vagy ők hazudhatnak?

blah 2013.10.30. 09:33:41

@moophlander: és íme egy cseppet sem hülyének tűnő általánosítás...

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.10.30. 09:35:48

@$pi$: Akkor miért van minden beruházáson tábla, mely arról szól, hogy az EU pályázatából épül(t). Ha ennyire ellenségünk az EU, mi a bánatos lófaszért használjuk a pénzét? Legyen tökös a kormány, és kérjen inkább Azerbajdzsántól.

Ja, hogy az azeriek olyan gyorsan hajtanának el minket, mint a magzatot...

moophlander 2013.10.30. 11:55:43

@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: Ha valaki hazudik, mindegy jobb vagy bal, azt seggbe kell rúgni! Ha 1990-ben az összes volt MSzMP tagot eltiltották volna a politikától, a privatizációban való részvételtől, a cégalapítástól, akkor most nem lenne ekkora kakiban az ország! Tudod, minden gyümölcsösben vannak rohadt gyümölcsök, csak nem mindegy, melyikben mennyi!

Niebur 2013.10.30. 18:05:02

@putris72: Igazad van. Ezért csökkent az államadósság 19,5 ezer milliárdról 22,5 ezer milliárdra. Tudom: a negatív növekedés is növekedés.
MOL meg a magyar tulajdon: Hallottad már azt a szót, hogy Ikarus?.
Nyugdíjpénztár:Érdekes lista lenne felsorolni, ki vezette be, ki szüntette meg.
Egyébként én olyan országban szeretnék élni, ahol nem hoznak visszamenőleges törvényeket, nem alapelv a "kivéve a gyevi bíró", ahol nincs trafik, föld, szerencsejáték stb. mutyi,ahol nem születnek törvények egyik napról a másikra, ahol a közszolgálati média tényleg közszolgálati, ahol nem én vagyok a kormány alattvalója hanem a miniszter a szolga, ahol egy pártrendezvényen nem katonák adják a hátteret, ahol legalább egy évre előre lehet tervezni, ahol nem kényszerítenek bele semmilyen szervezetbe, ahol nem néznek hülyének, ahol nem stadionokat építenek egészségügy és oktatás helyett, stb., stb.,stb. És ebből a szempontból teljesen mindegy ki a MOL tulajdonosa.
Röviden azt mondanám, úgy akarok élni mint egy ember a XXI. századi Európában,nem jobbágyként a XXI. századi Magyarországon.

Kandabula 2013.10.30. 19:47:43

@Niebur: valóban, a lényeg, ha a dolgok működnek, mindegy, hogy ki a tulajdonosa. Mert ott szakértelem működik. Ott nincs mutyi, mutyi hátán. Nem a rokonból, vagy haverból lesz főnök, hanem a szakemberből. Ott érvényesül a világpiac és a nemzetközi munkamegosztás. Az állam feladata, hogy ezekre a kihívásokra a társadalmat felkészítse. Nincs itt semmiféle ellenség, eddig csak kaptunk. Asszem egy őrült vízió rabjaivá váltunk.

putris72 2013.10.31. 17:10:11

@Niebur: Látom azért sikerölt egy pár sületlenséget össze írnod!!Ne egy két kiragadott példával próbálgasd bizonygatni az igazad!Engem az érdekel,hogy ha annyira jó a baloldal akkor,hogy sikerült 55%-rol 82% fől vinni az államadósságot!Miként sikerölt 5%-rol 12% föl tornázni a munkanélküliséget 2002-2010 között!De lököd itt a süketet a kb +0.001% !Most mit vársz,hogy 3 év alatt mindent megoldanak!Gondolom,hogy a baloldalnak ugyanerre kb 20 évet még adnál!

Niebur 2013.10.31. 18:47:28

@putris72: Olvass némi szakirodalmat.
A százalékokkal vigyázz. Az első Orbán kormány a 4 éve alatt 50 %-l növelte az államadósságot. Más nem szokott hazudni a munkanélküliségről sem. Nem számolta bele a közmunkásokat, a külföldön dolgozó félmillió embert. Gazdáid nem beszélnek arról sem, hogy hogy volt egy világválság. Ekkor az ország GDP-je 8-10 %-l csökkent. Most nincs válság. Az ország gazdasági téren az elmúlt három évben semmit nem fejlődött. Egy dolog emelkedett, a szegények száma. Mi az a +0,001%? Ja és azt várom, hogy ÍGY ne oldjanak meg semmit. Továbbra sem válaszolsz Orbán adósságfelvételére. Kellemetlen, ugye?
Ha végigolvasod a hozzászólásokat az én egyáltalán nem kiragadott példáimhoz pedig találsz bőven kiegészítést.

putris72 2013.10.31. 20:41:08

@Niebur: Hát a helyzet az,hogy nem gazdáim!A válság 2008--ban kezdődött!A magyar probléma meg 2004-ben!Aztán 2006-ban csúcsosodott ki,és még most is bőven tart!Most sehol nincs,vagy csak alig,gazdasági növekedés!!Akkor viszont mindenhol volt csak nálunk nem nagyon!Ember hitelt minden kormány vesz fel,sokszor azért,hogy finanszírozzák az előzök hiteleit!Az nem mindegy,hogy valaki mekkora adósságot csinál!!Ezért kellet az IMF hitel!Mert a piac,és a bankok már nem finanszírozták a magyar adósságot!Nagyából 5 napra voltunk az államcsődtől!A közmunka az nem egy rossz elképzelés,de a megvalósítás hát...az messze van a jótól!Néz körül,körülőtűnk minden ország omlik össze,van amelyik többszöri imf segítséggel!A félmillió magyar még az EU csatlakozás óta hagyta el az országot!Igen találtam be is linkelem!Aztán,ha azt mások is megnézik politika mentesen!Akkor nem a FIDESZ látják majd a hozzá nemértőnek!Mert ott látni lehet,hogy mit kaptak és mint adattak át,és most hol tartunk!Az elmúlt 23 év baklövéseihez a legkisebb részben a Fidesz járult hozzá!Remélem egyszer lesz igazi tisztességes bal és jobb oldal,most ez van,és a eredményeik alapján,jobban hiszek a Fidesznek mint az MSZP-nek!A szavahihetőségükről meg beszélnék!

Niebur 2013.11.01. 06:08:08

@putris72: Akkor történészkedjünk egy kicsit. Az első Orbán kormány. Két évig folytatta a Bokros féle gazdaságpolitikát, utána váltott. Emlékszel a kétéves éves költségvetésre? Kaya Ibrahimra? Josip Totra? A "ne mi kapjuk a legtöbbet"-re, az "ügyvédek majd megoldják"-ra ? A fedezetlen minimálbér emelésre? A második, harmadik lakásra, palotákra adott kedvezményes hitelre? (Ennek költségvetési hatása még 2012-n is 200 milliárd Ft. volt) A 12 állami gazdaságra? Az Ezüsthajóra? A Happy End-re?A második két év mérlege volt az általam említett 50 %-s adósság növekedés. A Medgyessy kormány adakozási programját a fidesz (sic!) két kézzel szavazta meg.Az ezt követő parlamenti "munkát" a vicc kategóriájába lehetne sorolni, ha nem a mi bőrünkre ment volna. A fidesz megakadályozott minden olyan törvényt, ami a gazdasági helyzet javítását szolgálta volna. Emlékszel a vasúti sztájkokra, a vizitdíjas népszavazásra? Az "ott tartunk be ahol tudunk" a "minél rosszabb az országnak annál jobb a fidesznek" szlogenekre? A sors iróniája, hogy az elhalasztott lehetőségek most mind a fidesz fejére hullanak vissza, csak éppen sokkal nagyobb problémaként.Valóban, minden ország vesz fel hiteleket. Éppen ezért hazugság az a nagy hajcihő, amit a fidesz 2010. óta csinál. Az ország adóssága a középmezőnyben volt, semmi szükség nem volt rémképeket festeni, majd ezek alapján politizálni. Maga Orbán jelentette ki, hogy egy rendben lévő országot vett át 2010-n.
Varga Mihály a költségvetési bizottság elnöke volt az "emútnyócévben", mindenről tudott, ennek ellenére nekiállt csontvázakat keresni.(Ráadásul nem is talált.)Az elmúlt három évről már sokat és sokan írtak.A helyzet illusztrálására csak egyetlen jelenlegi példa: a pénztárgépek. Miden szakember megmondta előre, végrehajthatatlan. Most láthatod, a fidesz így tesz mindent rendbe.
Azt mondod Te hiszel a fidesznek, meg annak aki "még sosem hazudott". Tedd azt.
Még egy javaslatom van: Ez az Index2. Mielőtt ide írsz legalább az Index híreit olvasd el. Naponta cáfolják azt az álláspontot amit képviselsz. Ne haragudj, de a Mandiner meg a .agyar .emzet nem hírforrás. Többek között azt is olvashattad volna, hogy a környező országok között gyakorlatilag már az utolsó helyen vagyunk szinte minden területen.
Érdekes, Te jobban hiszel abban hogy "nem hazudtam soha", ennek ellenére minden nap ezt teszi, mint annak aki bevallotta, hogy hazudott és véget vet neki. Ma Mindenszentek napja van. Jó alkalom arra, hogy ezen elgondolkozz. Kellemes hétvégét!

Niebur 2013.11.01. 06:46:32

Még valamit hozzátennék.
Az "ősbűnt" a Németh kormány utolsó évében és (főleg) az Antall kormány idején követték el. Akkor verték szét a gazdaság azon részeit, mind az iparban, mind a mezőgazdaságban amelyek emberek százezreinek adtak munkát, megélhetést. Tették ezt úgy, hogy a pótlásáról nem gondoskodtak. Még a legegyszerűbb parasztember sem tesz olyat, ha látja, hogy beázik a disznóól azzal kezdi, hogy szétveri az egészet és akkor kezd gondolkodni mi legyen a malacokkal.Most nagy hangon megy a szöveg, hogy a szocik eladták az energia szektort. Igen, mert már más nem volt. Az Antall kormány 4 éve alatt a GDP területenként változóan 40-60 %-l esett vissza, a nagy rendszerek eladása ennek kivédésére szolgált, egyéb intézkedésekkel együtt. Egyet azonban látni kell. Az egész energiaszektor nagysága és fontossága ellenére, nem oszt, nem szoroz. Kiépített rendszerek, kevés foglalkoztatottal. A problémát az üzemek, a termelőszövetkezetek szétverése okozta. Ez azonnal "termelt" vagy 700000 munkanélkülit, főleg az iskolázatlanabb rétegek közül és ezt a gondot azóta sem sikerült megoldani.Ennek a rétegnek nem volt, és jó részüknek most sincs vásárlóereje, ezt az egykulcsos adó tovább rontotta. A 2/3-d birtokában ezeken a területeken kellett volna fidesznek lépni és nem látványberuházásokban meg az említett ügyekben vitézkedni.
Hogy ne csak a fideszt emlegessem: Az szdsz nagy vívmányának tartja a hadkötelezettség eltörlését. Ez talán jó, talán nem.
Mindenesetre azonnal termelt 50-100 ezer munkanélkülit, azóta van baj a természeti katasztrófáknál, vagy csak a sok területből egy példát hozzak, a véradással. A napokban elhunyt volt lengyel kormányfő látta a lényeget: "Miniszterelnökségem alatt olyan intézkedéseket hoztam, mintha örökös miniszterelnök lennék".(Az értelme: minden a saját fejemre hullik vissza.) Az ilyen embereket szokták államférfinak nevezni. A többiek politikusok. Sajnos nekünk csak az utóbbiból jutott.

putris72 2013.11.01. 09:48:28

Hát be kell vallanom,hogy nem gondoltam,hogy te egy ilyen vallási fanatikus vagy!A Medgyessy felé programot meg szavazták,azzal a feltétellel,hogy lesz hozzá megfelelő gazdaság program!Nem volt!Ha tényleg,emlékeznél először nem akarták meg szavazni!Mivel kaptak biztosítékot meg szavazták!A parlamentben az baloldal volt többségben!Amit meg akartak szavazni azt meg is tudták,hogy nem működött az az ő hibájuk!Japánban államadósság mekkora!Az összeg nagyobb, mint Németország, Franciaország és Nagy-Britannia államadóssága együttvéve, és nagyjából kétszerese a japán gazdaság méretének!DE nem ez számít hanem az,hogy tudjuk e finanszírozni!Hiába voltunk a középmezőnybe,ha a belső államadósság a folyamatosa növekedő munkanélküliség és az,hogy nem volt mérhető gazdasági növekedés na az csőd közelbe vitte az országot!A Bokros csomag is azért kellet mert ott is 2 év alatt a szarból nagyobb szart csináltak!Tudod,a te általad istenített oldal,tönkre tette a jelen és az unokáin jövőjét is!Ezért van az,hogy a Fidesz még szimpatikusabb több embernek most is,mert azt mondják,hogy soha többet MSZP!Meglepődsz nem olvasok,jobboldali újságokat,és nem nézek hirtv sem nagyon!Tudod nem a hírforrás a lényeg hanem az,hogy az ami benne van az igaz e vagy nem!Semmit nem tudtál abból megcáfolni!Megint csak ki ragadtál 23 évből olyan dolgokat amivel az állításaidat igazolni tudod,de ez kevés!Nézd meg a mostani történéseket!A baloldal most is a saját hazugságaiba gabalyodik bele,de kb 4-5 év múlva már ezeket is úgy mondják mint ha azt az Orbán mondta volna!A Bajai választás mutatta meg az igaz arcát a Baloldalnak!Mert magyarorszagon sok olyan ember van,aki könnyen felejt vagy szelektív a gondolkodása!Ha szavazni kell én a nagyon szar és a kevésbé szar közül az utolsót választom,és az a Fidesz! választóm!Még valamit, ha parlamentet a börtönbe ülő politikusok közzel alakítanál,a Fidesznek nem lenni frakciója az MSZP-nek meg kb 50 lenne!!

Balról

Balról blog: politikáról - baloldali szemszögből. Cikkek, vélemények értékalapon.

Címkék

15 (1) 2014 (1) 80 (1) adó (1) adózás (1) agrártámogatás (1) ámokfutás (1) andrás (1) ángyán (1) bádogdob (1) baja (2) balliberális (1) balogh (1) baloldal (2) bank (1) békemenet (1) belüli (1) bkv (1) blog (1) börtön (1) budapest (2) bűnöző (1) cinkos (1) családon (1) csalás (1) csányi (1) csökkenés (1) demokrácia (1) devizatartalék (1) együtt (1) ellenzék (1) elnök (1) embertelen (1) erőszak (1) értelmiség (1) eu (2) európai (1) facebook (1) feliratkozás (1) ferenc (1) Fidesz (1) fidesz (20) földtörvény (1) főpolgármester (1) gábor (2) gdp (1) gyula (1) Gyula (1) gyűlöletbeszéd (1) hajléktalan (1) hiba (1) hitel (1) (1) hoffmann (2) hollandia (1) horn (1) Horn (1) horváth (2) időközi (1) imf (1) ingyen (1) iskola (1) jegybank (2) jobbik (2) jobboldal (1) kampány (1) Kerényi Imre (1) kitiltás (1) komondor (1) kormány (3) korrektség (1) korrupció (3) kötelességszegés (1) közgép (1) közösség (1) kritikus (1) kubatov (1) külföld (1) lmp (1) magyarország (1) Magyar Krónika (1) március (1) matolcsy (3) megszorítás (1) méltóság (1) mezőgazdaság (1) miniszterelnök (1) mnb (1) MSZP (1) mszp (6) nav (1) nemzeti (1) népszavazás (1) oktatás (2) orbán (15) paks (1) parlament (1) pintér (1) pisa (1) politika (4) politikai (1) putyin (1) regisztráció (2) rendelet (1) scheppele (1) szabadság (1) szabadságharc (2) szegénység (1) széles (1) születésnap (1) támogatás (1) tárki (1) tarlós (2) törvény (2) tranzakciós (1) unió (2) utak (1) választás (1) választási (3) varga (1) vitézy (1) vona (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása