HTML doboz

baloldali-logo-v2.png

Baja Ferenc: A Horn-jelenség

2013.07.12. 22:16

Horn Gyula olyan politikus volt, talán mindmáig az utolsó, akinek „kisemberi” nagyságához kétség sem férhet. Ez kiválóan megmutatkozott a gyászszertartásán, ahol nemcsak barátai és párttársai, politikai ellenfelei és a nemzetközi politikai élet meghatározó alakjai, hanem rengeteg nem-híres, nem-politikus szimpatizáns is megjelent. Horn Gyula mindenkivel képes volt megértetni magát, ezért is kígyóztak a sorok hétfőn a Nemzeti Sírkertben.

horngyula.jpg

Horn Gyula a rendszerváltás utáni Magyarország legjobb kormányzását valósította meg 1994 és 1998 között. Ilyennek kellene lennie, erről kellene szólnia a politikának: hogy minden politikus, aki kormányt alakít, azzal a felelősséggel vegye át az irányítást, hogy jobb állapotban adja át utódjának az országot, mint amilyenben elődjétől megkapta. Horn Gyula értette, hogy a politika nem értelmetlen konfliktusok felvállalásáról szól. Ez nem azt jelenti, hogy amikor harcolni kellett, ne tudott volna ügyesen taktikázni – kifejezett örömét is lelte az efféle harcokban. De kizárólag akkor vállalt fel konfliktust, ha arra az országnak szüksége volt. Micsoda különbség ez a mostani, lépten-nyomon háborús retorikát alkalmazó és légszörnyek ellen harcoló politikai kurzushoz képest!

Horn Gyula tudta, mi kell ahhoz, hogy egy ország fejlődjön. Ezért vállalt fel még népszerűtlen intézkedéseket is, hogy aztán utódja – akit történetesen Orbán Viktornak hívtak – ennek pozitív hatásaiból évekig éljen. De óriási különbség volt utódjaihoz, különösen a 2010-től hivatalba lépett szegényellenes kormányhoz képest az, hogy még nehéz időszakban is a kisemberek iránti szolidaritás vezérelte. Nem hagyta az út szélén a legelesettebbeket, és főbenjáró bűnnek tartotta volna, ha egy kormány a szegényeket, a szegénységet bünteti.

Utódai, különösen azok, akik vereséget szenvedtek tőle 1994-ben, tanulhattak volna Horn Gyula felfogásából, kormányzati gyakorlatából. Ehelyett 2010 óta agresszív, fölösleges konfliktusokat generáló, szegényellenes, a szolidaritást hírből sem ismerő kormányzástól szenvednek a magyarok, egy olyan kormányzástól, amely külföldön és belföldön egyaránt csak ellenségeket lát lehetséges szövetségesek és képviselni kívánt állampolgárok helyett.

A Horn-jelenség kiveszett a magyar politikából, pedig annak, aki sikerrel és valóban az emberek érdekében próbálja meg kormányozni ezt az országot, pontosan tudnia kell, hogy ezt a politikát szükséges újra visszahozni Magyarországra. Horn Gyula pártjának tagjaként azt gondolom, ez a felelőssége a baloldalnak: hogy egyszerre tudja képviselni a fejlődés és szolidaritás eszméit.

Nehéz dolgunk lesz. Egyrészt azért, mert a jobboldal, ha el is veszti a 2014-es választásokat, biztosan nem vesz példát arról a Hornról, aki az 1998-as vereség után háttérbe vonult, és nem akarta felforgatni az országot. Másrészt pedig azért, mert amíg Horn Gyula – és én ezt tartom legnagyobb erényének – egy autoriter rendszer tagjából vált belföldön és külföldön egyaránt elismert, meggyőződéses demokratává, addig legfőbb politikai ellenfele éppen ellenkező pályát fut be. Horn Gyula pedig már nincsen köztünk, hogy ettől az őt egyébként tisztelő Orbánt óva intse.

Küzdelmes időket élünk: gazdasági, társadalmi, demokratikus válság van Magyarországon. Ilyen időkben demokratának maradni és konszenzust keresni nehezebb, mint autoriter vezetőként politikai háborút folytatni. Mégis ezt kell tennünk. Az MSZP-nek és vezetőjének, Mesterházy Attilának a legnagyobb kihívás az lesz, hogy minden körülmények között a konszenzust és a legdemokratikusabb megoldásokat válassza. 

komment · 2 trackback

Címkék: mszp kormány ferenc baja gyula horn

A bejegyzés trackback címe:

https://balrol.blog.hu/api/trackback/id/tr195402531

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2013.07.13. 16:36:35

Mindössze egy éves szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van a megélhetési politizálás mellett. Mihez ért Orbán az ELTE-n huszonnégy éve szerzett diplomájával? Szónoki képességei rendkívüliek, a politikai marketing és a tömegmanipuláció trükkjeit ü...

Trackback: Szandálzokni, halásznadrág, mackófelső a Fiumei úti temetésen 2013.07.13. 16:35:32

Katasztrófaturisták lepték el Horn Gyula temetését. Nem akarok se kegyeletsértő lenni, se idős, vagy kevésbé idős hölgyek és urak alkalmi toalettjét kritizálni, de ez a poszt kikívánkozott belőlem. Írhatnék akár véletlenül a temetőbe tévedt turistacso...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HgGina 2013.07.13. 13:19:54

Kisemberi nagyság?
No, ekkora ökörséget is rég olvastam. Ez a tetű egyszerűen egy hazaáruló, gyilkos szemét volt. Nem temetőben, hanem szemétdombon van a megérdemelt helye.

Boka1 2013.07.13. 13:23:48

@HgGina: amíg ilyeneket gondolsz, addig a saját haragod ( aminek semmi köze Hornhoz) és Horn Gyula fogságában vagy. Ha elengeded ezeket az érzéseket, akkor tisztán fogod látni a hibáit és erényeit is. Nehéz út ez....

Szociknak vége 2013.07.13. 13:25:15

Ki a faszt érdekel Horn? A sok kisnagyember egyike aki elkerülte a földi igazságszolgáltatást, ellesz egy ideig a pokolban.

Hobbisebész 2013.07.13. 13:28:08

Baja Ferenc elvtárs, beszarás.

Örüljetek, hogy szabadlábon vagytok, mocskos kommunisták.

Egy polgári országban kommunistának lenni ülő foglalkozás, nemhogy még kisemberré töpörítsétek a polgárokat.

JosephSmith 2013.07.13. 13:42:27

@Hobbisebész: A kommunizmus ulofoglalkozas? Akkor az osszes fideszesnek a sitten kellene rothadnia, meg azoknak is, akik rajuk szavaztak...

eßemfaßom meg áll 2013.07.13. 13:42:39

hehe a szerzőnek azért Hornról senki más nem jutott az eszébe mint azorbán

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2013.07.13. 13:44:07

Jobb oldal.Bal oldal.Horn Gyula.Szolidaritás.Vicces ez a blog...:)

csavari 2013.07.13. 14:08:59

balrol

Bármennyire is akarod fényezni ezt az alkoholista tolvaj, gyilkos, lakhely áruló pufajkást csak a gonosz jut eszembe a neve hallatán! A legkevesebbnek kellett volna lenni, hogy úgy kaparják arccal lefelé mint az 56-os hősöket és nem állami pénzen!

Boka1 2013.07.13. 14:10:38

@eßemfaßom meg áll: igen. Ez a két ember tükrözte vissza legjobban Kádár népét. Nem véletlen, hogy nekik van a legnagyobb támogatásuk.
@Hobbisebész: nem véletlenül vannak most is hatalmon. Akkor csak igaz, hogy a szavazó bázissal van baj!

vezér01 2013.07.13. 14:19:24

"Legjobb kormányzás 1994-1998 között" ? Miért emlékszem én másképp ?!

nyalógép 2013.07.13. 14:46:02

@vezér01: Egyetlen kormányzati ciklus, amikor valódi növekedési pályára állt az ország. Megtették amit meg kellett tenni. Ők tették lehetővé a következő ciklus növekedését.

VT22 2013.07.13. 15:04:29

@vezér01: Baja Ferencnek az volt a legjobb, na.

röf 2013.07.13. 15:08:41

"Horn Gyula a rendszerváltás utáni Magyarország legjobb kormányzását valósította meg 1994 és 1998 között. Ilyennek kellene lennie, erről kellene szólnia a politikának: hogy minden politikus, aki kormányt alakít, azzal a felelősséggel vegye át az irányítást, hogy jobb állapotban adja át utódjának az országot, mint amilyenben elődjétől megkapta."

Hát a Nagypali faszát !! Azt !
Kurvajó kormányzás volt, tényleg.
Békesi megbukott, mint Rottenbiller, Bokros kurvanagy ötlettel csökkentette a nagykalap kiadásait, mert ahhoz nem kell ész. Gyuszinak megengedte Gorbi, hogy elvágjon valami drótot, valószínűleg egy villanypásztort vágattak el vele, amit előzőleg feszültségmentesítettek...
Nem mellesleg eladott a Suchmann haverja mindent, ami sűrűbb a levegőnél, úgy, hogy semmi látszata a bevételi oldalon....
És akkor nem beszélek a pufajkás korszakról, kizárólag a rendszerváltás utáni négy évéről...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.07.13. 15:12:27

Margaréta nemcsak dögös, de igazi értelmiségi liberális demokrata is **
Látszik, hogy mennyire tiszteli a más véleményen lévőket, és mennyire elítéli, az alkoholista, pufajkás tömegbelövetőket.

Makkasz 2013.07.13. 15:31:46

Úgy tűnik, 1989-től 1999-ig különböző kormányok az emberek jólétéért tettek, tudatosan, kisebb nagyobb tehetséggel. Kétségkívűl, most úgy tűnik Horn volt igazi profi.
Nagy változások történtek, fejlődésnek indult a demokrácia, ugrásszerűen nőtt az életszínvonal, 99-ig, miközben környező országok közül kiemelkedett gazdasági teljesítményével Magyaország. Mi törtnét utána? Mi hozta a változást ami miatt a hatalom megtartása, a lopás, a korrupció lett a politikai elit kizárólagos célja, az emberek jóléte nem, csak szavazatuk számít. Egymás után 4 populista, demagóg, hataloméhes kormány a szakadékba lökte az országot. De nincs vége, az embereknek rezsicsökkentés kell.

A teljesítménynélküliség, verseny, kihívás, kockázat kerülése, a középszerűségre és gondoskodásra való vágya a sok-sok buta embernek, hatalomban tartja a demagógokat, mindegy milyen oldaliak. Elmúlt a rendszerváltás eufóriája, nincsenek elvek, csak lopás van. A politikai elit ellopja a pénzt, a demokráciát, a felemelkedés lehetőségét.

Horn volt az utolsó, aki tett az emberek jövőjéért.

Nazareus 2013.07.13. 15:35:45

Ez egy viccblog? Annak tünik, már rögtön az elsö mondat alapján :)))

"Horn Gyula a rendszerváltás utáni Magyarország legjobb kormányzását valósította meg 1994 és 1998 között"

Hehe.... :DDDD

Asidotus 2013.07.13. 15:39:34

Horn Gyula legnagyobb hibája a magyar demokráciának vakvágányra terelése volt. És ezt azzal tette, hogy a nyugdíjasokra építette a kormányzást. Onnantól kezdve a pártok azon versenyeznek, hogy ki tud jobban a nyugdíjasok kedvére tenni. (Miközben még azt sem mondhatjuk el, hogy a nyugdíjasok érdekében cselekednének, mindössze annyit tesznek, amiről azt idősek elhiszik, hogy az nekik jó.)
Ez Horn Gyula fő politikai bűne, hogy föltalálta Magyarországon a Nyugdíjas Demokráciát.

(A legszomorúbb az egészben, hogy mégis az ő időszaka volt a legjobb, ami itt történt 1990. óta.)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.07.13. 15:46:44

Tudjuk, Kádár után is siránkoznak ma is....Bokros meg maga az atyaúristen, bajnai szakértő Horn meg tiszteletreméltó politikus.
legendagyártásban jók vagytok na.

bat4 2013.07.13. 15:48:35

Pufajkás zsidó.

pandacsökiboborján 2013.07.13. 15:51:20

Ha Horn gerinces ember lett volna,a politika közelébe sem megy! A sok tolvaj,korrupt,az országot tönkretevő szemétláda közé...Baja Ferenc ne irkálj faszságokat,vonulj vissza Éaszak-Koreába és élvezd az ellopott közpénzeket.

vezér01 2013.07.13. 16:05:30

Baja elvtárs,kevesebb zsurki vodkát kell inni,és tisztább lesz az emlékezet.Szegénybarát kormányzás? Az inflációt felpörgették
29%-ra,a nyugdíjak szart se értek,eladtak mindent /szegény Torgyánnak már csak a resztli maradt /,de csak nőtt az adósságunk.Nyugdíjas-barát kormányzás? Néhány tized-százalékos nyugdíjemelések után a választás évében hoztak ugyan egy törvényt jelentős nyugdíj-emelésről,de a költségvetésben erre egy fillért se biztosítottak. Erre mondta Bokros,hogy nincs az a nyugdíj-emelés,amit ne lehetne elinflálni.

Quentin vagyok Montargis-ból ! 2013.07.13. 16:12:52

A rendszerváltás utáni magyar baloldal nem szólt másról, minthogy szavak szintjén baloldali lózungokat hangoztattak, miközben kőkeményen kiszolgálták a nemzetközi nagytőke érdekeit, miközben jól megtömték a saját zsebeiket, és-bár ez legnagyobb mértékben 2002 után volt jellemző-ezalól Horn sem volt kivétel.
Ebben az országban amikor a baloldal volt kormányon folyton emelkedtek az alapvető szolgáltatások költségei (villany, víz, gáz, tömegközlekedés)...Ezt én nem tekintem baloldali gazdaságpolitikának.

tiszafa 2013.07.13. 16:54:48

Ha jót nem lehet írni, kár halottról írni, de nem én kezdtem.
Sikerült az állami vagyon nagy tételeit elkótyáznia.
Azt igérte felűlvizsgálja elődje privatizációit, nem tette meg.
A tisztességes egészségügyi minisztere a Bokros csomag bejelentésekor felállt.
A suttogó propagandáról a háromhatvanas kenyérrel kapcsolatban nem is beszélek.
Ettől függetlenül meghalt, nyugodjék békében.

kuki123 2013.07.13. 17:06:16

@Boka1:

1990-ben fel kellett volna akasztani az 1956-os tetteiért.
Főleg, hogy ő maga ismerte el.
És jól mutatja hogy csak papíron történt lopásváltás mikor ő lett a miniszterelnök.
Vicc. 1994-1998-as időszak is teli volt korrupciós ügyekkel.

Őszintén szólva így utólag neki köszönhető, hogy ilyen Orbán palánták 1998-ban választást nyertek.
A legnagyobb hibát követték el az emberek erre rájöttek le is váltották őket 2002-ben, csak a sok marharépa újra az mszp-re szavazott(mondjuk sok alternatíva se volt), aztán 2010-ben újra eljátszották ugyan azt a bagázst...most lehet újra leváltani.

Birka a magyar

@Quentin vagyok Montargis-ból !: nagy lájk de orbán alatt ugyan ez volt. szóval őt se hagyd ki
az hogy most van ilyen 100 ft-os csökkentés az lószar, mellette 5000 ft-tal nőttek a banki és egyéb más napi költségeim.
mellete ugrott a magány-nyugdíjpénztári befizetés, gyakorlatilag semmilyen beharangozott lózung süketduma ígéret nem valósult meg, sőt pont az ellenkezőjét cselekedte.

MSZP,fidesz egykutya

01234567 2013.07.13. 17:11:32

Baloldalinak vallom magam, szociáldemokratának, ezt az írást olvasva ismét megértettem, mégis miért utálom jobban a magukat ebben az országban baloldalinak definiáló politikusokat, holdudvarukat, mint a magukat jobboldalinak definiálókat. Hozzáteszem azokat is gyűlölöm, de azok csak az ország materiális javait lopták el, lopják el, ezek viszont azon felül egy eszmét is elloptak, és megbecstelenítettek, ami számomra sokat jelentett. És ebben horn gyula is szerepet játszott. Ez tagadhatatlan. Ez az egész rendszerváltásnak nevezett hazugság, egy kontroll nélküli szabad rablás, ami lassan a javak elfogytával feudálkapitalista bérrabszolgaságba taszítja az embereket, visszahozva a Horthy éra kaszt, sógor-koma, uram-bátyám egyszer már levitézlett rendszerét. Vicc ez az egész. a hozzászólások meg a szokásos buta, bárdolatlan, tudatlan, gyűlölettől vak idióta fröcsögései, mint az megszokott. Szidni a Kádár rendszert? Ami a 60-as évek közepétől a nyolcvanas végéig kiemelte a magyar vidéket a nyomorából, sőt európai életnívóra segítette? Amely megoldotta a Trianon óta megoldatlan lakáshelyzetet az országban, főleg a fővárosban, és azt együtt fejlesztette a jólétnek köszönhető demográfiai robbanással? Soroljam még? Most meg vidéken egy szobát fűtenek télen újra, és sok helyen gyertyával világítanak, hajléktalanok tömege, milliók a nyomorban, és csak idő kérdése hogy a "demokrácia" válasza a lakáskérdésre a lakáshitelezés devizaalapon meghozza egy fél országot romba döntő gyümölcsét. De itt vakoknak és butáknak mindegy mit írsz, éltetnek percember hornokat, orbánokat, hisznek vonáknak, és elélveznek ha Rohadtvérakezűnépirtóhazaáruló Kádározhatnak, a tények és a realitás teljes figyelmen kívül hagyásával. Miről beszélek, ahol egy Nagy Imre mártír, fogadom a 80% azt sem tudja 56 előtt mi, ki volt. Hülyék.
ui.: azért legjobban a magukat liberálisoknak definiálókat utálom, azok a legtetvebbek. Nem véletlen hogy a Fidesz is annak indult, és az MSZMP-n belül is a magukat annak vallók kezdték kavarni a sz@rt.

Reggie 2013.07.13. 17:53:05

Vagy azert kigyoztak a sorok, hogy vegre doglotten lassak. Pufajkas kommancs volt, es ezt semmivel sem lehet jovatenni.

Mária 2013.07.13. 18:01:43

Ez a poszt tele van érvelési hibákkal :)

salamander 2013.07.13. 18:02:18

Horn Gyula a Sztálni Szovjetunió által kitermelt egyik hazai kis férge volt.
Ezt a rendszert még a maga korában sem igazán értette egy európai ember, hát még most 60 70 évvel annak "fénykora" után.
Az idős korára súlyosan imbecillis és demens Dzsugasvili érdekes játékokat űzött közeli munkatársaival. Néha egyik pillanatról a másikra magyarázat nélkül - szinte egy egész apparátust kivégeztetett. Olyan személyi kultusz volt ez, mellyel még Észak Koreában sem találkozhatunk.

Horn Elvtárs itt tanult és ebben légkörben szocializálódott. ezek a Szovjet elvtársak - élükön elsősorban Sztálinnal - olyan társadalmi rendszert alakítottak ki amelyben sem a meritum, sem a honorum nem volt lényeges. Soha senki nem tudta ki mikor és miért súgja be a másikat.
A polgári perrendtartás értelmében nem létezett közokirat, mert mindent meg lehetett hamisítani és nyilvántartások sem tükrözték soha a valóságot. Egy igazi szarkupacnak mondhatnánk, ahol semmi nem az volt, aminek látszott. Senkinek nem lehet pontosan tudni a születési és elhalálozási adatait, sem származását, sem azt ki kinek a rokona stb. szinte minden hamis.
Ebben a légkörben nőtt fel és vált politikussá Horn Gyula aki egyet tanult meg igazán: hogyan kell manipulálni és hazudozni. (Nem hiába volt az elvtársak között a beceneve "róka"...) Érdekes volt, hogyan a sarlókalapácsos vörös bundát rózsaszínű szegfűsre váltotta és idétlen vaskoronában megjelent a 1994-es győztes választások után a parlamentben. Ő taposta a gázt az SZDSZ meg a kormányt. (Mentünk is neki a falnak ezerrel.)
Ismét eltoltuk magunktól azt, hogy végre normális azaz világos normák mentén élő társadalom legyünk.
elég a vörös dicsőítéséből, mert rosszabbak mint a nácik. a nácikat agyba főbe szidalmazzák pedig nem voltak tovább mint öt hat évig Európa nyakán. A Vörös szarháziak pedig - többek között Ludendorf tábornoknak köszönhetően - 1917-óta egészen napjainkig itt poshasztják a társadalmakat. Talán legyen elég a Horn félék dicséretéből, mert a társadalom nagy része azokat is börtönbe zárná - így lenne helyes -, akik egyáltalán kezet fogtak vele. Idegen hatalom kiszolgálójaként eddig vihette... mindannyiunk szégyene.

Hobbisebész 2013.07.13. 18:16:19

Horn Gyula elvtárs, pufajkás megdicsőüléséért leginkább a balsi sajtó a felelős, ami a Rákosi-Rosenfeld-féle terrorrezsim által összeharácsolt pozíciók nagyrészét megtartván még 1998-ban is gyakorlatilag véleménydiktatúrát tartott fenn.

Horn Gyula elvtárs, Suchmann elvtárs, Baja elvtárs, Puch elvtárs, Portik elvtárs, Tasnádi elvtárs, Fenyő elvtárs, Prisztás elvtárs, Kisbandi elvtárs és többi jó elvtárs csakis pozitív színben tűnhettek fel akkoriban, amiről Patek Philippe karórák és egyéb figyelmességek gondoskodtak.

A Népszabadság bolsevista firkászai megoldották, amit meg lehetett.

Horn elvtárs idejében gombamód szaporodtak a bűnszervezetek, ami nem csoda, hiszen a kormány is az volt. Ezek között a bűnszervezetek között együttműködés és átjárás is volt. Közös platformot jelentett nekik a bűnön felül a baloldali elkötelezettség, a "kisemberek" iránt érzett felelősség is, ami meggátolta őket abban, hogy kispályások maradjanak.

Ezen felül akkor kezdődött az ország alapvető infrastruktúrájának átjátszása is külföldi multiknak gyarmati "feltételekkel", ami miatt önmagában akasztófát érdemelnének a felelősök.

Szintén onnantól számítható a rászizmus ellen folytatott harc újabb kezdete, ami azóta is iszonyatos károkat okoz az országnak úgy anyagilag, mint morálisan.

A cigánybűnözésnek is ők adták azt a kezdőlökést, a bátorítást, ami mára egész megyéket tett élhetetlenné.

Undorító, ocsmány galandférget bandája volt ez, akármilyen szépen is beszéltek kedvenceikről, a "kisemberekről", a polgárok ellentéteiről.

shole 2013.07.13. 18:35:51

Horn Gyula méltatásával egyetértek. A rendszerváltás utáni legjobb kormányzás valóban az övé volt, akkor állt fejlődő pályára és lett a volt-szovjet blokk legjobb, legfejlődőbb országa kis hazánk.

Ami meg Bokrost illeti: nem kiadáscsökkentést megvalósítani nagy cucc (amit egy kedves hsz szerint a hülye is tud), hanem ezt úgy megtenni, hogy közben a gazdaság az export és a beruházások növekedése révén fejlődő pályára áll. Na ez volt a nagy cucc! Ezért tisztelik Bokrost külföldön és tanítják a módszerét amerikai egyetemeken! (A közgazadástanban alapból vagy felpörgeted a gazdaságot, ekkor viszont romlik a költségvetés egyenlege, vagy javítod a költségvetés egyenlegét, de akkor visszaesik a gazdaság.

Az infláció nem felpörgetve volt, hanem csúszóinflációként előre tervezhetővé vált, és folyamatosan csökkent. (Nem hiperinflációnál a kiszámíthatóság fontosabb, mint az, hogy maga mennyi az infláció!)

Amiről viszont a cikkíró nem tesz említést: hogy ezt az elvet, amit Horn még követett, nemcsak a jobboldal, de a baloldal sem valósította meg 2002 és 2010 között! Lehet, nem voltak rosszak az elképzeléseik, de beszariak voltak, egymást fúrták, nem voltak képesek megújulni... Gyurcsány nem mondott le, hiába veszítette hitelét. (Nem nekem van vele bajom, szerintem minden politikus hazudik, és neki éppen abból lett baja, hogy egyszer, Őszödön igazat mondott. D politikusként hitelét veszítette, el kellett volna húznia a politikából, mert sokan még jó intézkedés mögé sem álltak, csak azért, mert ő mondja... Amikor pont a válság évében kisebbségi kormányzás alakult, miért nem lehetett lemondani, és elegáns mozdulattal átadni a kormányzást az ellenzéknek? Elegáns lett volna, szimpátiát kelt, és egy-két szemét intézkedés így majd az ő nevükhöz fűződik. Mondom ezt annak ellenére, hogy Bajnai szerintem jó lépéseket tett, bár kicsiket, de legalább az irány jó volt...

Egy ismerősöm azt mondta a 2002-2010-es MSZP kormányzás totojázására, semerre nem lépek tökölésére: weimari köztársaság... Fájdalmasan igazolta őt a történelem...

salamander 2013.07.13. 18:38:36

@Quentin vagyok Montargis-ból !: emelkedtek a költségek, mert az állami vagyont a sajátjuknak tekintették - mint régen...
Privatizáltak a disznók mindent Suchmann Tamás vezetésével. Eladták közműveket ráadásul a létrehozták a kötelező magánnyugdíjpénztárat oly módon, hogy az alapját adó pénzt lehasították a költségvetésből -ami aztán folyamatosan adósságot termelt - átadták a haveroknak kezelésre majd kötelezték a polgárokat a belépésre. Igazi bolsevik átverés volt, (ami jó sokáig tejelt a "komcsiknak").
Ennek az óriás aknának megszüntetésével tolható helyre a költségvetési egyensúly... mert nem kell folyamatosan kölcsönt felvenni a "kötelező magánnyugdíj pénztár" által keletkeztetett hiány fedezésére... (Azért egy húsz évet adnék annak, aki ezt kitalálta és kivitelezte.)
***

Hobbisebész 2013.07.13. 18:44:35

@salamander:

Igen, a Róka. Jó, hogy írod.

Volt egy másik vörös rókánk is, egészen pontosan a Rókaképű. Ő most csomagol éppen a böribe valami hasonló ügy okán, mint ami Al Caponénak is a végzete lett.

Ő is régi motoros, még az Antall-kormányban volt helyettes államtitkárként az elvtársak embere, mielőbb minisztert csináltak belőle a bolsevikok a saját zászlaik alatt.

Ő adta el az állam tulajdonából a balatonőszödi kormányüdülőt Gy. Ferenc balaton-felvidéki borásznak, hogy aztán tüstént visszabérelje tőle arra a rövid időre, amíg bérleti díjként visszafizeti a vételárat, amit ha jól sejtem, A. Piroska elvtársnő utalt még ki Gy. Ferencnek.

Ocsmány egy banda volt ez mindig, mint ahogy most is azok.

De még ha csak loptak volna, de embereket kínoztak 1919-ben, 1945 és 1990 között, majd 2006-ban is, embereket gyilkoltak, akasztottak, majd vermeltek el. Hazát árultak, idegen fegyvereseket hívtak az országba nem egyszer.

Itt elolvasható Marschalkó Lajos és Fiala Ferenc kitűnő könyve róluk, a Vádló Bitófák: www.freepress-freespeech.com/holhome/tormay/m19451.htm

Szélmalomharcos 2013.07.13. 19:07:09

Horn egyetlen húzással biztosította be a helyét a nemzeti sírkertben: ügyesen eljátszotta, hogy az ő személyes döntése volt a határnyitás. Ezt a németek bekajálták, és nemzeti hőst csináltak belőle (unsere Horn, ez a virtigli Ungardeutsch)

Innentől kezdve már nem europér viselkedés azt firtetni, hogy hol tartja a régi pufajkáját, továbbá hogy MI (és nem a németek) jól jártunk-e a határnyitással

fuzessyz · http://objektivpol.blog.hu/ 2013.07.13. 21:04:14

könnyebb lenne demokratának lenni és demokratának lenni az autoriter rendszert elutasítva, ha az országot nem a demokraták sodorták volna ilyen helyzetbe...

Balról

Balról blog: politikáról - baloldali szemszögből. Cikkek, vélemények értékalapon.

Címkék

15 (1) 2014 (1) 80 (1) adó (1) adózás (1) agrártámogatás (1) ámokfutás (1) andrás (1) ángyán (1) bádogdob (1) baja (2) balliberális (1) balogh (1) baloldal (2) bank (1) békemenet (1) belüli (1) bkv (1) blog (1) börtön (1) budapest (2) bűnöző (1) cinkos (1) családon (1) csalás (1) csányi (1) csökkenés (1) demokrácia (1) devizatartalék (1) együtt (1) ellenzék (1) elnök (1) embertelen (1) erőszak (1) értelmiség (1) eu (2) európai (1) facebook (1) feliratkozás (1) ferenc (1) fidesz (20) Fidesz (1) földtörvény (1) főpolgármester (1) gábor (2) gdp (1) Gyula (1) gyula (1) gyűlöletbeszéd (1) hajléktalan (1) hiba (1) hitel (1) (1) hoffmann (2) hollandia (1) Horn (1) horn (1) horváth (2) időközi (1) imf (1) ingyen (1) iskola (1) jegybank (2) jobbik (2) jobboldal (1) kampány (1) Kerényi Imre (1) kitiltás (1) komondor (1) kormány (3) korrektség (1) korrupció (3) kötelességszegés (1) közgép (1) közösség (1) kritikus (1) kubatov (1) külföld (1) lmp (1) magyarország (1) Magyar Krónika (1) március (1) matolcsy (3) megszorítás (1) méltóság (1) mezőgazdaság (1) miniszterelnök (1) mnb (1) mszp (6) MSZP (1) nav (1) nemzeti (1) népszavazás (1) oktatás (2) orbán (15) paks (1) parlament (1) pintér (1) pisa (1) politika (4) politikai (1) putyin (1) regisztráció (2) rendelet (1) scheppele (1) szabadság (1) szabadságharc (2) szegénység (1) széles (1) születésnap (1) támogatás (1) tárki (1) tarlós (2) törvény (2) tranzakciós (1) unió (2) utak (1) választás (1) választási (3) varga (1) vitézy (1) vona (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása