HTML doboz

baloldali-logo-v2.png

Rezsiharc a korrupcióért

2013.09.17. 17:53

Orbán Viktor szerint 2014 a rezsiharc éve lesz, meg persze a választásoké. Utóbbinak szerinte „számos tétje van, de az emberek szempontjából a legfontosabb a rezsiharc.” Ha eltekintünk utóbbi szó blődsége mellett, akkor is felmerül a kérdés: vajon tényleg az embereknek, vagy inkább az egyre láthatóbban maffiajeleket viselő kormányzatnak fontos-e a közműszolgáltatások sorsa? Szerintünk az utóbbi.

75.jpg

El kell ismernünk: politikailag a „rezsicsökkentés” kiváló húzás. A rezsiköltségek – elsősorban nem az európai szinthez képest magas energiaárak, hanem a fizetések alacsony volta miatt – a leggazdagabbakon kívül mindenkit kikészítenek Magyarországon. Az ország többsége a postaláda hó elején esedékes felbontásától, a sárga csekkek tartalmától. Lényegében tehát több millió ember terheit csökkenti a Fidesz. Legalábbis látszólag, a dolog ugyanis csak ideig-óráig működik.

Ennek több oka van, még akkor is, ha nem feszegetünk olyan kérdéseket, mennyire igazságos és értelmes ugyanolyan mértékű csökkentést adni a cégvezetőnek, aki a medencéjét fűti, és az egyedülálló anyának, aki két gyerekét neveli a panelban. Az első például az, hogy a „csökkentés” nem a fenntarthatóság irányába viszi az energiahasználatot, senkinek nem érdeke például a fűtést korszerűsíteni vagy a nyílászárókat felújítani, ha a kormány tollvonással húzza le az energiaárakat. Ennél is nagyobb probléma, hogy a lakossági közműszolgáltatás jelenleg is veszteséges iparág Magyarországon. Igazából mi sem a nagy energiacégek profitját féltjük, de ezek a vállalkozások úgy működnek, hogy addig maradnak egy országban, ameddig van – legalábbis valamennyi – esélyük nyereséget termelni. A sarki pék is bezár, ha többe kerül a munkaerő meg a bérleti díj, mint amennyi kenyeret és kiflit el tud adni a boltban.

Márpedig, ha ezek a cégek kivonulnak az országból (és már ezt tervezik), akkor tőkeerős felvásárló híján az államnak kell megvásárolnia azok infrastruktúráját. Már csak azért is így van ez, mert ha tényleg nonprofittá akarják tenni a szektort, akkor másnak nem is fog érdekében állni. És ha ezt bekövetkezik, ki fogja fizetni majd a „rezsicsökkentés” és a veszteséges lakossági áram- és gázszolgáltatás költségeit? Persze, hogy az adófizetők, akik eddig is túl voltak és vannak terhelve. Mari néni, negyvenkét éves általános iskolai tanárnő fog Habony Árpád villájának fűtésszámlájába beszállni, élmény lesz nézni. 

És akkor még a rezsiblöff legszebb eleméről nem is beszéltünk. Ez ugyanis csak feltételezés, de a Fidesz-kormány eddigi ténykedését elnézve egy pillanatig sem áll távol a valóságtól, sőt, szakértők már meg is említették. Ha ugyanis a multinacionális szolgáltatók kivonulnak, az állam pedig nem tudja vagy nem akarja tovább fizetni a veszteséges szolgáltatás árát, akkor egyetlen lehetőség marad: újra privatizálja az üzletágat. Amire  kormányközeli, khm,  vállalkozók valószínűleg majd ajánlatot tesznek. Amint pedig megszerezték a monopolhelyzetben lévő szolgáltatókat, akár már újra „for profittá” is tehetik az iparágat, a nyereség a jobboldali érdekköröké lesz.

Amilyen jól hangzik tehát az, hogy rezsiharc meg rezsicsökkentés, olyannyira nincs mögötte valós pozitív tartalom. A tudatos választó nem dől be ennek, a kevésbé tudatosak figyelmét pedig fel kell hívni arra, hogy amit lát, az néhány hónapig tartó szemfényvesztés. Mondjuk 2014 április-májusáig, attól függően, mikorra írja ki Áder János a választásokat.

33 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://balrol.blog.hu/api/trackback/id/tr875520975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.17. 17:59:10

"ha nem feszegetünk olyan kérdéseket, mennyire igazságos és értelmes ugyanolyan mértékű csökkentést adni a cégvezetőnek, aki a medencéjét fűti, és az egyedülálló anyának, aki két gyerekét neveli a panelban"

Tegyük hozzá: ezt értelmetlen feszegetni, hacsak nem vagyunk marxisták.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.17. 19:41:54

"a kevésbé tudatosak figyelmét pedig fel kell hívni arra, hogy amit lát, az néhány hónapig tartó szemfényvesztés"

Ez viszont igaz.

Műszaki megjegyzés:
Valami baj van a blog beállításaival. Ha az ember hozzászól, aztán nem tud hosszú ideig hozzászólni újra. Nézd meg, mert ez így kommentelőelűző hatású.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.09.18. 11:01:55

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ez nem Marxista, nem Marxista kérdés. Ha valaki akinek több millió forint a havi bevétele az ki tudja fizetni a rezsiszámláit, aki viszont a minimálbér környékén vagy az alatt keresők nem tdják még a "rezsicsökkentett" számláikat sem kifizetni.
Erre két megoldás lehetne. Az egyik a rezsi kompenzáció, ami jövedelemtől függően kompenzálná a rezsit fizetőket (ilyn már volt régebben is (Gyurcsánynak hívták a miniszterelnököt akkoriban), vagy pedig a magasabb bérek adása (ezt sajnos az ország gazdasági teljesítőképessége nem teszi lehetővé).
De nyugodtan akard fizetni a Bonsai Duce és sleppjének rezsicsökkentését, legalább jót röhögnek rajtad, hogy ezt is beveszed te barom, a stadionépítések és a többi faszság mellett.

sas70 2013.09.18. 11:41:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Pedig feszegessük már egy kicsit! Az a cél, hogy a rászorulókon segítsünk vagy az, hogy az adófizetésekből befolyó bevételeket ész nélkül vagy alacsony hatékonysággal szórjuk el!? Mert ez a dolog pont abba az irányba mutat, hogy ész nélkül megy el a pénz és az igazán rászorulókon nem segít, vagy éppen egy kicsit segít. Ha meg majd "nonprofit" alapon veszteségesek lesznek ezek a cégek akkor azt ki fogja fizetni? Elárulom: mindenki az adójából. Miért nem élünk inkább ősközösségben? Az mennyivel jobb volt!

Pan Modry 2013.09.18. 12:02:00

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nem ertelmetlen, ugyanis az effajta tamogatas redisztribuciot novelo dolog, ami pedig a kommunizmus iranyaba mutat.
Raadasul abba a fajta undorito kommunizmus iranyaba ahol a kommunista rendszer kedvezmenyezettjei kifosztjak az nem kedvezmenyezetteket.

A redisztribucio azokat jutalmazza ez esetben akik sokat es/vagy nem hatekonyan hasznaljak az eroforrasokat, ennel keves kontraproduktivabb dolog van a tarsadalomra nezve (persze a kis vezeto kommunista klikknek ez jo...)

ja, es utalom az mszp-t, meg baloldali sem vagyok...

Poszt Olok001 2013.09.18. 12:03:17

Viktätornak mindig harcolnia kell valakivel...lätszolag. Jön a rezsi csökkentéssel, amit a cegek fizetnek meg, melyet beepitenek a termekeik äräba. Azaz a väsärlo fizeti meg többszörösen. Viszont erdekes, hogy az energiaszektor ällami beveteleiböl egy fillert sem engedtek. A valodi tehercsökkentés pl. az üzemanyagok adotartamänak csökkentesevel erhetö el, mert ez tenylegesen csökkenti a szällitäs költsegeit (arrol nem is beszelek, hogy alacsonyabb üzemanyagär mellett, az emberek többet hasznäljäk a jarmüveiket, azaz a kereslet megnö, ami visszahozza az adobol szärmazo bevetelkiesest)es igy az elöällitott termek ärät is. A mostani maszlagot meg beveszi a sok hülye. A räszorultsägi alapon törtenö kompenzäciot en is jo ötletnek tartom, de ezen nem keresnenek a gazdagok, igy viktätorek ezt szämitäsba sem veszik.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.09.18. 12:08:30

A sárga csekk nem ördögtől való. A fogyasztásunkat tükrözi. Ezt kell visszafogni és már van is saját, házi rezsicsökkentésünk.

A kormányzat helyében én inkább a fogyasztáscsökkentést propagálnám, arra adnék támogatást (hőszigeteléstől kezdve az alacsonyabb fogyasztású (zöldebb) eszközök támogatásán keresztül a... töltse ki.)

FamilyGuy 2013.09.18. 12:26:23

Pár megjegyzés:
-Ki és hogyan fogja meghatározni a non-profit árat?
Mert ugye az is non-profit lesz a végén, ha az elnökvezérigazgató úr/asszony és a felső vezetők év végén
"jutalom" gyanánt hazaviszik a profitot. És láss csodát a cég könyvelés szerint non-profit.
-Ki és hogyan fogja ellenőrizni és javítani a hatékonyságot?
Egy non-profit formáció hatékonysága nem igazán mérhető. Egyszerűen senkinek sem lesz érdeke jól teljesíteni, hiszen úgysem számít. A fizetés jön hónap végén, nyereséget TILOS termelni, tehát minek is fárasztaná magát bárki is.
És ezen két megjegyzés egymás paradoxona is, hiszen elvileg a "vezetőség" személy szerint érdekelté tehető, de akkor már nem non-profit a formáció, csak máshol landol a pénz.

Netuddki. 2013.09.18. 12:30:30

Már eldöntött tény, hogy az orbán rezsimnek a fő kampányeleme lesz jövőre a rezsicsökkentés.
Az értelmesebb állampolgárok számára meg a rezsicsökkentés egyenlő a fidesz kormány kudarcával. Ahelyett, hogy helyretették volna a gazdaságot, az adórendszer, a foglalkoztatás agyonadóztatását, a 2/3-al csak egy nyamvadt "rezsicsökkentésre" futotta. Ez gyakorlatilag a beismerése annak, hogy a gazdaság nem fejlődött, és a bérek még mindig a béka segge alatt vannak. Erről ugyanis az orbán kormány tehet az elhibázott gazdaságpolitikájával, és nem a "válság"...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.09.18. 12:32:09

REZSIHARC

Rezsi csökken s el is illan.
Ingyen lesz a gáz, a villan-
-yszámla pedig nullát mutat,
Így jelölték ki az utat.

Míg retteg a szabadpiac,
Te a boltban sokat kiadsz,
Pedig bevételed kevés.
Végül se rezsi, se evés.

:)

lesek 2013.09.18. 12:34:48

maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Azért nem értelmetlen feszegetni, mert mintha azzal az érveléssel lett volna bevezetve, hogy a rászorulókon akarnak segíteni.
Érdemes lenne egy kimutatást készíteni, miszerint a csökkentéssel megtakarított összegből mennyi jut jól keresőkre, illetve a szegényekre.
Most akkor tud gondolkodni a "birca", avagy sem?

Pan Modry 2013.09.18. 12:37:44

@Poszt Olok001:

szerintem semmilyen tamogatast sem kellene adni, mindenki fizessen piaci arat, gazdag es szegeny egyarant.
Qrvara elegem van belole hogy az egesz kibaszott kripli orszag ilyen olyan tamogatast kap, aztan a tamogatas kiosztasahoz letrehozzak az egyebkent szarul mukodo burokraciat irodastol, titkarnostol, a vezetoknek allami kocsival stb...
utana meg van kepe Orbannak (vagy ha nem epp o van hatalmon a szoci degeneralt interegojanak) azt mondani, hogy o adta. Lofaszt mama, nem te adtad, hanem max elloptal valamit valakiktol aminek egy kis reszet a hubereseinek visszaosztja.

Okdani tudok ettol a kripli hozzaallastol, meg jo hogy nem elek MO-on mert akkor csak megjobban felbasznak az agyam ezeken a parazita kommunistakon!

Anubis2000 2013.09.18. 12:40:20

Az EDF Európa egyik legnagyobb energiaszolgáltató vállalata, 85 százalékban francia állami tulajdonban van. 2011-ben az EDF csoport árbevétele 65,3 milliárd euró volt, ennek 57 százaléka származott Franciaországból, 43 százalék a világ többi részéből. A csoportnak világszerte 156 ezer alkalmazottja volt abban az évben, 37,7 millió ügyfelet szolgáltak ki és 11,1 milliárd eurót fektettek be.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.09.18. 12:48:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Ndm olvastad a kommentemet. Senki nem kívánta6kívánja vissza a kommunizmust bár csak halkan teszen hozzá csak neked, hogy nálunk soha nem is volt kommunizmus. Ha nem hiszed járjál utána) it arról lenne szó, hogy amíg a bérből és fizetésből élők nagy tömegei nem képesek kifizetni a reszit, addig kapjanak valamiféle kompenzációt. Ezt a kompenzációt a gazdaság teljesítőképességével és a bérek emelkedésével egyidejűleg fokozatosan lehet és kell csökkenteni, majd eltörölni.
De arra nincs szükség, hogy a Lázár, Orbán, Kósa és a többi hasonszőrű rezsijét is állami támogatással fizessük. Mert akkor n agyon gyorsan eljutunk oda, hogy igaz, hogy nem lesz rezsi, de szolgáltatás sem.

szuperkrumpli 2013.09.18. 12:58:43

Gyanítom, hogy ez a hatalmas harcnak beállított kampány maximum a választásokig fog tartani! A sok idióta meg benyalja az egészet és nem vágja miért lesz egyre kevesebb zsozsó a tárcájában!

stoppos76 2013.09.18. 13:07:11

Nem tudom mi a nagy terv, ha nagyon negatív akarok lenni, akkor az, hogy addig szorítsák a szolgáltatókat, amíg át nem tudják olcsón játszani őket a haveroknak. Legalábbis ez látszik abból, hogy jelenleg csak a temelő multi a jó multi, az összes többit ütik, ahol érik.
Orbánék elolvasták és megértették Chomsky tízparancsolatát. Működés közben láthatjuk éppen.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.09.18. 13:17:41

@sas70:

A cél az ár csökkentése, ami a rászorulókon is segít.

Pan Modry 2013.09.18. 13:41:40

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

De hisz nem segit rajtuk, ugyanis Orban azzal hogy a profitot nem szereti, azzal a hatekonysagot sem szereti.

peldaul a legtobb hatekonysagnovelo beruhazasnak a profit novelese a celja, ha valami non-profit lesz egy ilyen szekotrban akkor nem lesz ertelme hatekonysagot novelni.

X ev mulva a rendszer kb igy fog kinezni:
Ahelyett hogy y KWh energiat X koltsegen 99.999%-os megbizhatosaggal eljutatt a felhasznalasi helyre 15% profittal, az lesz hogy y Kwh 1.5X koltsegen fog mondjuk 98%-os megbizhatosaggal eljuttatni a felhasznalonak 0%-os profittal.

Az emiatt elmarado beruhazasok miatt a non profit energia zaros ahtaridon belul dragabb lesz, mint a profitorientalt energia.

Mitzimackó 2013.09.18. 13:47:05

teljesen értelmetlenül hablatyol ez az őrült rabló harcról. harc akkor van, ha két szembenálló fél egymásnak megy. itt erről szó sincs: a törvénygyári szavazógép erőből, értelmetlenül diktál a szolgáltatóknak. mindegy, mik a költségei, ennyiért adja a szolgáltatását. szocializmus.

nick papagiorgo 2013.09.18. 14:01:17

A cikkíró gondolati néhol ellentmondást mutatnak:
Az "egyedülálló anya, aki két gyerekét neveli a panelban", nem fog tudni "korszerűsíteni, vagy nyílászárókat felújítani", mert nincsen rá pénze. Neki az a jó, ha csökkennek az energiaköltségei.

Továbbá, ha a közműszolgáltatás veszteséges már most is, továbbá a kormány még veszteségesebbé teszi, akkor, ha elkergeti a jelenlegi közműszolgáltatókat, reprivatizálja, majd megint privatizálja azokat a haveroknak), akkor a haverok vagy veszteségesen termelnek, vagy emelik a közműárakat. Márpedig, ha emelik a közműárakat, akkor a kormány megbukik, ugye. Namost minden politikus szeret juttatni a haveroknak ugye, de a politikusok elsődleges célja, hogy újraválasszák őket, és cask másodlagos, hogy juttassanak a haveroknak. Aki összekeveri a prioritásokat, az úgy jár, mint az MSZP 2010-ben :)

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.09.18. 14:02:46

@Pan Modry:

Ez egy hatósági ár, aminek az a lényege, hogy nincs valós piac, így az állam szerepet vállal.

Tény: a legjobb lenne, ha valódi piac lenne, de ehhez nem 3 szolgáltató kellene, hanem 10-20.

Ismét műszaki megjegyzés: gyakorlatilag nem lehet hozzászólni, mert állandóan "Két komment elküldése között várnod kell!" választ kapok. Valami nincs rendesen beállítva a blogban. Mivel bonyolult a hozzászólás, a továbbiakban nem válaszolok senkinek, bocs.

szonár 2013.09.18. 14:05:23

@Mitzimackó: Na, azért a közszolgáltatóknak is vannak ám szövetségesei, különböző külföldi politikusok körében. Mert uyge a multi is lakik valahol, és ahol lakik, ott átalában szeretik és sok barátja van.

Azért nem volt teljesen légből kapott, amikor a tavaszi európai parlamenti cécó mögött a kormány egyes külföldi politikusok és az őket támogató multik bosszúját látta az I. rezsicsökkentés miatt. Ezek a dolgok éppen így mennek.

Larry Silverstein 2013.09.18. 14:08:38

Szerintem a rezsiemelés mögött nincs pozitív tartalom. Csak nem megy a fejembe hogy rossz nekem ha nem nő a rezsim.

Állítsuk meg a ......... 2013.09.18. 14:09:46

Nem értem, hogy mit keres itt már megint ez a @maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: , hiszen ő nem is Magyaroszágon él.
Aligha, vagy csak nehezen tudná összeszámolni azt a pár évet, amit itt töltött.
Birca pont te voltál marxista Kubában.

peti6 2013.09.18. 14:24:16

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Te meg ezt a hazug, hozzá nem értő blogot veszed be te barom.....

movhu 2013.09.18. 14:32:05

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
"ami jövedelemtől függően kompenzálná a rezsit fizetőket"

No pont ez a hozzáállás az, ami oda vezetett, ahol most tartunk.
A módszerváltás óta benne vagyunk a gödörben, ahol hatványozottan megéri feketén vagy szürkén(minimálbér 4-6-8 órára bejelentve+zsebbe) dolgozni. Mivel kedvezményhalmok épültek egymásra, így minden oldalon saját érdekellenes volt a fizetést fehéríteni, mert a járulékokon és adón kívül a kedvezmények is elúsztak volna.
Mit tehettek volna ez elmúlt kormányok:
- Hitelfelvétel valós jövedelem után
- A jövedelem alapú kedvezmények és juttatások minimálisra nyírbálása
- Magán egészségpénztár, befizetéstől függő ellátási szintekkel(természetesen az alap mindenkinek jár)
- stb.
Ettől kezdve a dolgozó érdekelt lett volna, hogy fehérebb legyen a jövedelme, és ráadásul megúszhattuk volna pl. a mostani jelzálog alapú hitelekkel kapcsolatos hatalmas problémát.

Mindezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy a jövedelem alapú támogatási rendszer csak egy nagy adag nitró a feketegazdaságnak, jelen esetben nagyon káros volna.

Állítsuk meg a ......... 2013.09.18. 14:52:09

Továbbra sem értem, hogy miért jó az nekem, ha valaki a Szemlőhegyen a 300 ezer forintos áramszámlájából 30 ezret megspórolhat.
Ahogyan a többi családtámogatási döntést sem, mert nyilván az szül ma 3-4-5 gyermeket, aki anyagilag megengedheti magának és az kap ingyenes támogatásokat, nagy adókedvezményt.
Nem baj majd jön a betétdíj az ásványvíre, joghurtra.

Hurrá!

Larry Silverstein 2013.09.18. 14:54:23

@Illegális pártmunkás: Ez mekkora hülyeség.

Inkább emelkedjen a szemlőhegyinek meg a kőbányai prolinak is a rezsije a 3xosára, mint a komcsik alatt. Csak mert irigy vagy. Nyehe-ehe.

Állítsuk meg a ......... 2013.09.18. 15:22:09

@Larry Silverstein:

Szerinted a kőbányai mitől proli?
Kevesebb foga van, netán több hibás génje, esetleg más a bőrszíne, vagy azért mert jóval többet dolgozik a Szemlőhegyieknél, de annál kevesebb pénzt kap érte?

Akkor esetleg a magyarok 80%-ban prolik.

kövér(aki előszerettel szokott prolizni) az nem proli, mert neki eszetergályos apukája volt és 7 év alatt végezte el az ötéves egyetemet, és olyan hülye, mint a segg.
Szerintem lakhatnak ők bárhol aki tahónak születik, az tahó marad, bárhová is költözzön.

Szóval az akinek milliós jövedelme van az nem rászoruló, ha az akar lenni menjen külföldre, mert ott dolgozni is kell ekkora jövedemelért, de az nem menne nekik.

1001nappal 2013.09.18. 15:25:26

@Larry Silverstein:
Miközben az energiahordozók ára az ötszörösére emelkedett. A komcsik tehát megvédték a rezsicsökkentést. Csak mert matekzseni vagy.

sas70 2013.09.18. 15:31:46

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: A rászorulókon nem ez segít.
A rászorulókon az segít, ha szigetelik a panelházakat és a felhasznált energia fele, nem repül ki az ablakon.
Az segít ha kedvezményes áron tud megújuló energiát használni. Az segít ha energiatakarékos hűtőt, mosógépet, villanyégőt stb. tud venni.
Az segít, ha rászorultsági alapon támogatást kap és nem a csilliárdos fűti olcsó gázzal a kapubejárót, miközben offshor cégeken keresztül csalja az adót és külföldön bankkol.
Az segít ha az erre elbaszott milliárdokat oktatásra költjük, hogy a jövőben ne a közmunkás panelprolik termelődjenek újjá, ne a cigánygettó nőjjön, hanem a gazdaság. Az segít! Ez az elbaszott politikai szemfényvesztés, nemhogy nem segít, de rettentő sokat árt!

toportyánzsóti 2013.09.19. 11:17:32

Fityusz csak a pénzre hajt,hogy közben bedönti az országot nem jut el az agyukig.Mára már az összes nagyívű tervük bebukott,4-szeres áron államosítanak veszteséges dolgokat.Ha valami nem sikerül,megcsinálják ujra csak sokkal nagyobb erővel.Így aztán jönnek a parasztlengők vissza a narancsködből.1000 ember halt meg miattuk fertőzésben,mióta átszervezték a betegellátást,mert teljesen analfabéták a dologhoz!Érdekes perek várhatóak e miatt?!

Balról

Balról blog: politikáról - baloldali szemszögből. Cikkek, vélemények értékalapon.

Címkék

15 (1) 2014 (1) 80 (1) adó (1) adózás (1) agrártámogatás (1) ámokfutás (1) andrás (1) ángyán (1) bádogdob (1) baja (2) balliberális (1) balogh (1) baloldal (2) bank (1) békemenet (1) belüli (1) bkv (1) blog (1) börtön (1) budapest (2) bűnöző (1) cinkos (1) családon (1) csalás (1) csányi (1) csökkenés (1) demokrácia (1) devizatartalék (1) együtt (1) ellenzék (1) elnök (1) embertelen (1) erőszak (1) értelmiség (1) eu (2) európai (1) facebook (1) feliratkozás (1) ferenc (1) Fidesz (1) fidesz (20) földtörvény (1) főpolgármester (1) gábor (2) gdp (1) gyula (1) Gyula (1) gyűlöletbeszéd (1) hajléktalan (1) hiba (1) hitel (1) (1) hoffmann (2) hollandia (1) Horn (1) horn (1) horváth (2) időközi (1) imf (1) ingyen (1) iskola (1) jegybank (2) jobbik (2) jobboldal (1) kampány (1) Kerényi Imre (1) kitiltás (1) komondor (1) kormány (3) korrektség (1) korrupció (3) kötelességszegés (1) közgép (1) közösség (1) kritikus (1) kubatov (1) külföld (1) lmp (1) magyarország (1) Magyar Krónika (1) március (1) matolcsy (3) megszorítás (1) méltóság (1) mezőgazdaság (1) miniszterelnök (1) mnb (1) mszp (6) MSZP (1) nav (1) nemzeti (1) népszavazás (1) oktatás (2) orbán (15) paks (1) parlament (1) pintér (1) pisa (1) politika (4) politikai (1) putyin (1) regisztráció (2) rendelet (1) scheppele (1) szabadság (1) szabadságharc (2) szegénység (1) széles (1) születésnap (1) támogatás (1) tárki (1) tarlós (2) törvény (2) tranzakciós (1) unió (2) utak (1) választás (1) választási (3) varga (1) vitézy (1) vona (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása