HTML doboz

baloldali-logo-v2.png

Széles mosollyal

2012.10.19. 13:44

Ne szépítsük: a Fidesz azzal fizeti ki egyik kedvenc házi nagyvállalkozóját, Széles Gábort, hogy nyertesnek kiáltja ki a fővárosi busztenderen.  Milliárdokról van szó, cserébe azért, hogy néhány ezerrel több tüntetésturista rohangásszon teljesen fogalmatlanul a Békemeneten, „nem leszünk gyarmat” plakát alatt, Széles Gábor pénzén. Aki most benyújtja a számlát.

Politikai vitáktól hangos a Városháza. Míg azonban a parlamentben többnyire a Fidesz az MSZP-vel és az LMP-vel harcol, a fővárosban a háborús front Tarlós István főpolgármester és a Fidesz-frakció között alakult ki. A történet előzménye, hogy október közepén hirdette ki a BKK és a BKV annak a pályázatnak az eredményét, amelyen már augusztusban is csak egyetlen jelölt maradt állva: a Videoton tulajdonában lévő VT-Transmann, akik természetesen meg is nyerték a kiírást. A szakértők az index cikke szerint lényegében azon vitatkoznak, hogy a busztender 1-1,5 milliárdos megtakarítást vagy 3-3,5 milliárdos többletkiadást jelent a főváros számára, ami vagy azt jelzi elemi erővel, mennyire inkompetens a főváros jelenlegi fideszes vezetése, vagy azt, hogy Vitézy Dávid és a Fidesz-frakció hazudik.

Széles.jpg

Ha az előbbi opció igaz, akkor a téma lezárva: ne vásároljon buszt, aki még ötmilliárdos forintos (!) pontossággal sem tudja megbecsülni, milyen költségvetési vonzata lesz ennek a lépésnek. Ötmilliárd nem olyan kis összeg, hogy ezzel úgy lehessen szórakozni, mintha ötforintosokkal gombfociznánk. Ha pedig az utóbbi, és ez a valószínűbb – na, az maga a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Széles Gábor Videoton-vezért nem kell sokaknak bemutatni. Ő az a Fidesz-közeli nagyvállalkozó, aki a Békemenet első felvonásán a „nem leszünk gyarmat” zászlót vitte. Nyilván a milliárdjain ülve retteg a gyarmati kiszolgáltatottságtól, szinte sajnáljuk. De Széles nemcsak a zászlószállításból vette ki a részét az első felvonulás alkalmával, hanem demonstrációturisták utaztatásában is: konkrétan ő állta a cechet az egészért. Nyilvánvalóan nem bérmentve és bármiféle ellenszolgáltatás nélkül.

Innentől kezdve mindjárt érthetővé válik, miért erőlteti a Fidesz és Vitézy a főváros számára minden valószínűség szerint veszteséges busztendert, és miért ellenzi azt a Fidesszel már korábban is számtalanszor összetűzésbe került Tarlós István. Tarlós a Fidesz oligarcháival szemben egyébként nem először képviseli akár konfliktusok felvállalásával is Budapest érdekeit. Ez a szélmalomharc lesz az ő igazi öröksége; kár, hogy mást nem is igazán csinált első és minden valószínűség szerint utolsó főpolgármesteri ciklusában közterek és utcák tökfölösleges átnevezésén kívül. De legalább ez a küzdelem elismerésre méltó, komolyan az. Persze nem is volt kérdés, mi lesz a történet vége: a fővárosi fideszesek leszavazták a polgármestert, Budapest megrendelte a buszokat. Széles Gábor pedig megkapja a pénzét, és ha a Fidesznek legközelebb is szüksége lesz néhány ezer plusz tüntetőre, hogy demonstrálja, mekkora többségben van a Milla-Bajnai kombinációval szemben, ő szállítja őket. Aztán meg benyújtja a számlát, mint mindig.

Széles mosollyal.

1 komment · 1 trackback

Címkék: politika fidesz bkv széles gábor vitézy békemenet

A bejegyzés trackback címe:

https://balrol.blog.hu/api/trackback/id/tr354858079

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.20. 17:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zünüke 2012.10.22. 21:49:06

Van fogalmatok ennek az embernek hány kilakoltatás szárad a lelkén??Sok.Ővé a híres hírhedt Pesti Hitel Zrt.aki családok százait tette utcára a deviza adósságuk miatt.

Balról

Balról blog: politikáról - baloldali szemszögből. Cikkek, vélemények értékalapon.

Címkék

15 (1) 2014 (1) 80 (1) adó (1) adózás (1) agrártámogatás (1) ámokfutás (1) andrás (1) ángyán (1) bádogdob (1) baja (2) balliberális (1) balogh (1) baloldal (2) bank (1) békemenet (1) belüli (1) bkv (1) blog (1) börtön (1) budapest (2) bűnöző (1) cinkos (1) családon (1) csalás (1) csányi (1) csökkenés (1) demokrácia (1) devizatartalék (1) együtt (1) ellenzék (1) elnök (1) embertelen (1) erőszak (1) értelmiség (1) eu (2) európai (1) facebook (1) feliratkozás (1) ferenc (1) fidesz (20) Fidesz (1) földtörvény (1) főpolgármester (1) gábor (2) gdp (1) gyula (1) Gyula (1) gyűlöletbeszéd (1) hajléktalan (1) hiba (1) hitel (1) (1) hoffmann (2) hollandia (1) Horn (1) horn (1) horváth (2) időközi (1) imf (1) ingyen (1) iskola (1) jegybank (2) jobbik (2) jobboldal (1) kampány (1) Kerényi Imre (1) kitiltás (1) komondor (1) kormány (3) korrektség (1) korrupció (3) kötelességszegés (1) közgép (1) közösség (1) kritikus (1) kubatov (1) külföld (1) lmp (1) magyarország (1) Magyar Krónika (1) március (1) matolcsy (3) megszorítás (1) méltóság (1) mezőgazdaság (1) miniszterelnök (1) mnb (1) mszp (6) MSZP (1) nav (1) nemzeti (1) népszavazás (1) oktatás (2) orbán (15) paks (1) parlament (1) pintér (1) pisa (1) politika (4) politikai (1) putyin (1) regisztráció (2) rendelet (1) scheppele (1) szabadság (1) szabadságharc (2) szegénység (1) széles (1) születésnap (1) támogatás (1) tárki (1) tarlós (2) törvény (2) tranzakciós (1) unió (2) utak (1) választás (1) választási (3) varga (1) vitézy (1) vona (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása