HTML doboz

baloldali-logo-v2.png

Törvényes bűnözés

2013.04.29. 08:19

A Fidesz választókerületi elnökei döntöttek arról, hogy ki árusíthat dohányterméket és ki nem 2013 nyarától Magyarországon. Fogták, és elvették a trafikosoktól a megélhetésüket, magyar kis- és középvállalkozóktól többnyire, majd odaadták haveroknak, sőt, néha maguknak, még a látszatra sem ügyeltek. Ez a történet a Fidesz-kormányzás tökéletes látlelete.

FIZESS.jpg

Nézzük, hogy nézne ki ugyanez a történet a „válságban lévő”, Orbán által például sokat szidott Nyugat-Európában! Ha például a német kancellár úgy döntene, hogy a parlament többségével elfogadtat egy olyan törvényt, amely a dohánymonopóliumot az állam kezébe adja, ezt előbb komoly társadalmi vitára kellene bocsájtania. Ha az egyeztetés közben kiderülne, hogy a törvényt egy német államtitkár régi földije és barátja írta, mert még annyi esze sem volt, hogy a word-fájlból kitörölje a nevét, akkor az államtitkárnak azonnal le kellene mondania, csak nálunk úszhat meg ilyesmit Lázár János és a Continental-tulajdonos Sánta János.

Ezt a dolgot a kormány népszerűsége is erősen megsínylené, hiszen a magánkézben lévő kereskedelmi média a hírek fontossága és nem az érintett szereplők tulajdonviszonyai alapján válogatná a híreket. Aztán a botrány elülne – egészen a német alkotmánybíróság döntéséig, amely valószínűleg a törvényt alkotmányellenesnek találná, hiszen a német AB nem kizárólag a hatalom komisszárjaiból áll, akik érdemi jogkör nélkül is maradnak a zsíros állásban, mégis jobb havi egymilliót keresni, mint nem.

De ha esetleg átmegy a német Alkotmánybíróság szűrőjén a törvény, akkor ott bukna meg, ha a kancellár saját haverjainak akarná az összes pályázatot kiosztogatni, hiszen abból az öt-hatszáz kormánypárti képviselőből abban az országban egy-kettő csak lenne, aki az ekkora tisztességtelenséget nem díjazná, és még a pályázatok manipulálása előtt kiszivárogtatná a médiának, mire készül a gonosz kancellár. Ha ennek ellenére is véghezvinné a tervét, civil összefogás szerveződne a károsultakból, a kezdeményezést felvállalnák az ellenzéki pártok, és addig ütnék a kormányt, amíg vagy visszacsinálja ezt az orbitális és átlátszó lopást, vagy megbukik.

Ennél jobban semmi nem mutatja, hogy a demokrácia és a jogállam nem csak megfoghatatlan fogalmak, amelyeket az ellenzék szeret hangoztatni. Hanem a demokrácia és a jogállam biztosítéka annak, hogy ilyesmi ne történhessen.

És mi történik ehhez képest nálunk? Nálunk Orbán kiosztja a barátainak a trafikokat, és korábbi boltosok szomorúak, hogy elvesztik megélhetésüket. Ezrek jutnak a munkanélküliség sorsára, fideszes polgármesterek, rokonok és strómanok pedig boldogan learatják a munkájuk gyümölcsét. Vígan él Rogán titkárának testvére, a polgármesterek felesége-barátja, mindenki, aki hajlandó betagozódni a maffiaállamba, bocsánat, az Orbán-rendszerbe. Itt szó szerint az történt, hogy Orbán elvette sokak munkáját és odaadta keveseknek. A Fidesz elveszi az országot sokaktól és odaadja keveseknek.

Ez a helyzet nem fog magától megváltozni. Ha a média jelentős része a Fidesz kezében van, a hírekről csak az érintettek és a kevés ellenzéki véleménynek is teret engedő médiumot olvasók értesülhetnek majd az ehhez hasonló bűncselekményekről. Ha igaz ugyanis az értesülés, miszerint a Fidesz választókerületi elnökei dönthettek a pályázatokról, azt bűncselekménynek hívják. Kicsit durvább tételben ráadásul, mintha a politikusok pénztárcákat kezdenének lopkodni. Ez ellen közösen kell fellépnünk, ellenzéki pártoknak és politikusoknak, károsultaknak, civileknek, és mindenkinek, aki nem szeretné, hogy a következő, amire a Fidesz ráteszi a kezét, ne az ő üzlete, nyugdíja, boltja, munkája és megélhetése legyen.

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://balrol.blog.hu/api/trackback/id/tr305253855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ob.szerver 2013.04.30. 23:36:50

1998 nyara, a Kaya Ibrahim - Josip Tot botrány nyilvánosságra kerülése óta minden épeszű ember tudja, hogy a fidesz nem egy politikai párt, hanem a magyarországi szervezett bűnözés egy jól meghatározható csoportjának fedőszerve.

A demokratikus társadalom ölbe tett kézzel nézte végig, hogy a maffia az elmúlt 20 év során óriási anyagi bázist épített fel. Akár még el is veszíthetik a következő választásokat, a törvényeiket akár a kukába is lehet dobni, az évtizedekre bebetonozott fideszmocskot pedig akár ki is lehet takarítani a közintézményekből.

Egy dolgot nem lehet megtenni: visszavenni az elrabolt száz és ezermilliárdokat. Márpedig a politikához ugyanaz a három dolog kell, mint a háborúhoz: pénz, pénz és pénz. A pénz birtokában pedig a maffia vezető családjai generációkra biztosították a domináns szerepüket a gazdaságban, fedőszervezetük pedig a politikában.

A hajó elúszott. Semmi nincs, ami a következő évtizedekben meggátolhatná ennek az országnak a folyamatos lecsúszását és de-európaizálódását.

Frizuravarjú 2013.04.30. 23:40:56

Van még EGY magyar párt. A többi selejt.

01234567 2013.04.30. 23:43:16

23 éve ez megy. A rendszerváltással pár ezer ember ellopta 8 milliótól ezt az országot. Ez csak most tűnt fel? Ezek, vagy Gyurcsány azért ennyire nyíltan gátlástalan, mert ők már ebben "nőttek" fel, ebben szocializálódtak. Pszichopaták, azoknak van itt 23 éve a paradicsom!

zobod 2013.04.30. 23:54:42

@01234567: " A rendszerváltással pár ezer ember ellopta 8 milliótól ezt az országot." Ezzel mit akarsz mondani, csak nem bevetted, hogy a szocializmusban a népé volt a gyár, az ország?

bonebear · http://cinca.blog.hu 2013.04.30. 23:55:08

"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." Ennél több ehhez nem is kívánkozik.

P.Freddy 2013.05.01. 00:25:09

@zobod:

"Ezek, vagy Gyurcsány..."

Te beszoptad, amit "Ezek" Gyurcsányról belédtálpáltak? És lenyelted és meg is emésztetted?

Akkor próbálj meg kijózanodni. Gyurcsány "Ezek"-hez képest egy Magyarországnak jót akaró, önzetlen államférfi volt.

"Ezek" pedig egy gátlástalan, ocsmány maffia, genetikailag disznó család, seggnyaló-huzamokkal a picsájukban. Plusz alkesz Bájer, büdös szájjal.

2013.05.01. 01:16:06

@01234567: "23 éve ez megy."

Nyugodj meg, és még vagy 23 évig ez fog menni. Ez egy olyan "nemzet", ami igényli a folyamatos szart. Sokan már alig várják, hogy visszaszavazhassák az MSZP-t, illetve azzal összekacsintó baloldali kreációkat. Reménytelen a helyzet.

lavór 2013.05.01. 06:45:01

Ne sírjunk, magunknak köszönhetjük ezt a politikai elitet.
A kontroll hiánya meghozta gyümölcsét. Meg is érdemli az ország a sorsát. Akinek volt/van esze az hátra se nézve hagyja, hagyta el az országhatárt. A segélyekért lassan lehet aggódni, ha a mostani kisebbség kerül többségbe... Még pár százezer aktív befizető eltávozik és nem lesz nyugdíj se. :)

hot-spot (törölt) 2013.05.01. 07:29:40

@lavór: Bírom,amikor a segélyekről pofáznak egyesek,azt közben meg az a véres valóság,hogy nincsenek is segélyek,vagy legalább is annyira elenyésző a számuk,hogy kb nagyítóval lehetne kimutatni a költségvetésben,csak ezt a sok laikus meg fidesz zombi,nem akarja tudomásul venni,vagy elsiklik felette.
Szóval nincsenek segélyek,ha vállalkozó volták akkor azért,ha van bármilyen saját tulajdonú ingatlanod,akkor azért,ha a családban van egyetlen elbaszott minimál béres,akkor meg azért.Mindemellett hogy egyáltalán nincsenek munkahelyek a szó legszorosabb értelmében,sem segélyek, a legszomorúbb az egészben az,hogy aki nem kíván az állam faszán csüngeni a szájszervével,az sem tud mit tenni,mivel nem tud mit vállalkozni,nincs belső fogyasztás,nem lehet az égvilágon semmit eladni,az üzletek sorban zárnak be.
Ezért mennek külföldre tömegesen,amit a jelenlegi kormányunk a legkevésbé sem bán,sőt szarik rá nagy ívben.Persze a kivándorlásnak a későbbi kormányok fogják majd kárát látni,a jelenleginek megoldást jelent arra,hogy ne legyen tömeges éhséglázadás és hasonlók.
Ennyit a segélyekről,most pedig beszélgessünk a képviselői juttatásokról, a töménytelen mennyiségű eltartott jogászról,jegyzőről,minisztériumokról,és azokról a látszatmelósokról,akik amúgy semmilyen termelő munkát nem végeznek,csak vannak és a bérüket valakiknek ki kellene termelni.

orvlat 2013.05.01. 07:47:47

Nem is tudtam, hogy a trafikosok olyan nélkülözhetetlen, magas hozzáadott értékű munkát végeznek, hogy ők maguk az "ország". Vagy legalábbis a "sokak".

veracity 2013.05.01. 08:20:34

Én nem pályáztam a trafikra!

Felőlem bárki nyerhetett. Nem hoz izgalomba.
Sok buta bagós!

Húsleves 2013.05.01. 08:22:25

@P.Freddy:
Freddikém drága, itt van amit maga Gyurcsány táplált az őt ajnározó könyv írójába, amikor még úgy érezte, hogy ő a magyar politika Jockey Ewingja:

velemenyvezer.blog.hu/2010/07/13/kover_laszlo_tulelni_a_karaktergyilkossagot

„Mi csináltuk meg a "köteles akciót" is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés.”
Gyurcsány szavai Debreczeni József: Az új miniszterelnök c. könyvében

Nyelheted és emészheted

mitmiért? 2013.05.01. 08:30:18

Ez a FIZESS a legjobb Fidesz logo eddig. Második a Fide$$

midnight coder 2013.05.01. 08:54:37

@P.Freddy: Hát aztán Gyurcsány vagyonkája honnan van ? És a többi cuculista milliárdosé ? Nyilván nem azért van annyi pénzük mert ellopták a fél országot, hanem mert ügyesek, okosak és szorgalmasak. Te pedig birka.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.05.01. 08:57:45

hát, ti ott a baloldalon biztosan mindent tudtok a bűnözésről...
főleg a szervezetről, igaz? ^^

egyébként meg álljatok bosszút.
Lázadjatok a rendszer ellen! Szokjatok le a dohányzásról!

jól megmutatnátok
xd

Lehetne új jelszó, hogy: Aki dohányzik, az nem demokrata!

ob.szerver 2013.05.01. 09:11:35

@Húsleves:

Miről szól az idézeted? Arról, hogy hogy a ballib kihasználta a fideszmaffia (google: Kövér család, nyomdák) egy degenerált tagja által felkínált magas labdát és lecsapta?

Ezzel bizonyítottad, hogy Gyurcsány = Orbán?

Ez egy kicsit kevés hozzá. Sorold fel Gyurcsány min.elnökként történő meggazdagodásának tényeit, mindent vivő haverjainak neveit, permanans korrupciós botrányait.

Ha meg nem tudsz ilyeneket, akkor gyurcsányoz egy kicsit kevesebbet a jövőben.

Buga.Jakab 2013.05.01. 09:15:55

álítólag

a zálami nyugdíjkaszát is khm... megvédik...
de nem kel pánikba esni, nyugalom !
lesz nyugdíj ezután is ! legalábbis sokunknak
majd miután negyedére csökken a pénz így
PÁJÁZTATNI FOGLYÁK A NYUGDÍJAKAT (is)

a lebonyolítást álamtitkári megbízással dr.Kuba* Gábor és S.Gabriella foglya levezényelni....
már most fel kel készülnünk arra hogy sok libsi foglya a pájázatot támadni...
főleg azzal hogy a nyertesek névsora azonos lesz a kubatov listával...
de kedves megbízozz kommentelőink:
ad1) hol van az leírva hogy fides savazó nem nyerhet pájázaton...
ad2) azt még dr.lézerdzsonni (aki brutálisan nagy ember és anynit is ér)
még ő se tuggya garantálni hogy a cocik nyejenek...
ad3) az irigység miatt fog a tobbi 2,8 milla nyugger hápogni...
de nem kel agódni svazásig "elhalnak(!)" ezek a vélemények... ;)

Húsleves 2013.05.01. 09:31:23

@ob.szerver:
Összekavartál dolgokat, hülyegyerek, ebből is látszik, hogy nálad észérvek helyett csak az "Orbán: harap!", "Gyurcsány: pacsi!" kommandok működnek. Nem ismerem Gyurcsány meggazdagodásának a tényeit, bár az indexen írtak egy cikket a választások előtt Orbán és Gyurcsány összehasonlításában, ott olyasmiket írtak, hogy fillérekért kaparintotta meg az úttörőtáborokat, aztán jó pénzért visszaadta az államnak, ennyit az üzleti zseniről.
Gyurcsány semmivel sem különb mint Orbán. Magával a trafikmutyival kapcsolatban tökéletesen egyetértek ennek a posztnak az írójával, ez azonban nem teszi meg nem történtté a szocik mocskos ügyeit, akik még a titkosszolgálatokat is a maffiaügyeik eltusolására éa megtámogatására használták, lásd Laborc - Portik találkozó, ahol a maffiózót arra biztatja, hogy csalja kupiba a politikai ellenfeleket. Pártcélokra is használták, amikor Dávid Ibolya postaládájába titkosszolgálati "információkat fújt a szél" a belső ellenzékéről. És akkor még nem beszéltünk az azonosítók nélkül oszlató rendőrökről, akik a környékbeli szórakozóhelyekről is kirángatták az embereket, a négyes metróról, meg a többi korrupciós ügyeikről, meg a letitkosított cigánygyilkosságokról.
És ezek a mocskos cigánygyilkosok demonstrálnak "Én is cigány vagyok" feliratú táblákkal a nyakukban. Ez a díszes, demokráciaféltő baloldal. Röhej.

ősbölény 2013.05.01. 10:45:58

Amit a FIDESZ csinál, az a hódító háborúk modellje. Róma elfoglalja Hispániát, a földek egyharmadát elkobozza eddigi tulajdonosaitól, és letelepíti oda a veteránjait és a klienseit. Ilyen volt a török hódoltság is Magyarországon. Ilyen volt a török kiűzése után az újratelepítési bizottságok működése, amelynek révén a Habsburg-hatalom kicserélte a magyar földbirtokos osztályt.
Az újkori magyar történelemben két ilyen akció történt: a zsidótörvények, majd a holocaust, amelynek révén egy egész népcsoportot fosztottak meg minden vagyonától, majd jelentős részüket az életüktől is. A másik a kommunista államosítás, melynek révén az összes magántulajdon a kommunista párt, mint intézmény "kollektív magántulajdonává" vált.
Mutatis mutandis ez történik most is: előbb egy ágazatot állami monopóliummá nyilvánítanak, tehát az üzleteket nem sajátítják ki, csak a kereskedelmi jogosultságot veszik el. Majd ezt a jogosultságot kiadják a klienseknek, így rendezik át a tulajdonviszonyokat.
Ez a gyakorlat a gazdaság és politika modernizáció előtti, barbár szisztémája.

hot-spot (törölt) 2013.05.01. 10:52:50

@Húsleves: Az viszont tény,hogy Gyurcsány és sleppje meggazdagodásába nem döglött bele az ország 80%-a.Nem úgy mint most.
Pont.

Húsleves 2013.05.01. 11:19:14

@hot-spot:
Ja persze faszikám, amikor valaki beírja hogy a baloldal is korrupt, akkor konkrét tényeket követeltek, amikor tényeket kaptok, akkor jön egy ilyen hú de lehengerlő összegzés, hogy "Az viszont tény,hogy Gyurcsány és sleppje meggazdagodásába nem döglött bele az ország 80%-a.Nem úgy mint most. Pont.".

Gyurcsány és sleppje ugyanúgy hozzájárult az ország tönkretételéhez, mint Orbán és sleppje. Sőt, Gyurcsányék annyira kedves "ellenfelei" Orbánéknak (és viszont), hogy időnként egymásnak is juttatnak a koncból, hogy átvészeljék az ellenzékiség nehéz éveit (és még csak nem is a föld alatt, ahogy a hősi komcsi időkben).
www.origo.hu/gazdasag/20130326-gyanus-unios-palyazat-gyurcsany-miniszteret-ficsor-adamot-hoztak-helyzetbe.html

lavór 2013.05.01. 13:21:14

@hot-spot:
Tőlem beszélgethetünk a vízfejről, cirka 300.000 embert kéne azonnal elbocsátani a közszférából.

Balról

Balról blog: politikáról - baloldali szemszögből. Cikkek, vélemények értékalapon.

Címkék

15 (1) 2014 (1) 80 (1) adó (1) adózás (1) agrártámogatás (1) ámokfutás (1) andrás (1) ángyán (1) bádogdob (1) baja (2) balliberális (1) balogh (1) baloldal (2) bank (1) békemenet (1) belüli (1) bkv (1) blog (1) börtön (1) budapest (2) bűnöző (1) cinkos (1) családon (1) csalás (1) csányi (1) csökkenés (1) demokrácia (1) devizatartalék (1) együtt (1) ellenzék (1) elnök (1) embertelen (1) erőszak (1) értelmiség (1) eu (2) európai (1) facebook (1) feliratkozás (1) ferenc (1) Fidesz (1) fidesz (20) földtörvény (1) főpolgármester (1) gábor (2) gdp (1) gyula (1) Gyula (1) gyűlöletbeszéd (1) hajléktalan (1) hiba (1) hitel (1) (1) hoffmann (2) hollandia (1) horn (1) Horn (1) horváth (2) időközi (1) imf (1) ingyen (1) iskola (1) jegybank (2) jobbik (2) jobboldal (1) kampány (1) Kerényi Imre (1) kitiltás (1) komondor (1) kormány (3) korrektség (1) korrupció (3) kötelességszegés (1) közgép (1) közösség (1) kritikus (1) kubatov (1) külföld (1) lmp (1) magyarország (1) Magyar Krónika (1) március (1) matolcsy (3) megszorítás (1) méltóság (1) mezőgazdaság (1) miniszterelnök (1) mnb (1) mszp (6) MSZP (1) nav (1) nemzeti (1) népszavazás (1) oktatás (2) orbán (15) paks (1) parlament (1) pintér (1) pisa (1) politika (4) politikai (1) putyin (1) regisztráció (2) rendelet (1) scheppele (1) szabadság (1) szabadságharc (2) szegénység (1) széles (1) születésnap (1) támogatás (1) tárki (1) tarlós (2) törvény (2) tranzakciós (1) unió (2) utak (1) választás (1) választási (3) varga (1) vitézy (1) vona (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása