HTML doboz

baloldali-logo-v2.png

Székházfoglalás: a Fidesz igazi arca

2013.03.08. 15:36

A székházostrom tökéletesen megmutatta, milyen a kormánypárt igazi arca: gyűlölködő, diákok ellen felszított, szélsőjobbos szavazók, kopasz, büntetett előéletű verőemberek, cinikus, röhögcsélő szóvivők, akik meg sem próbálják elhitetni senkivel, hogy igazat mondanak – mert úgyis tudják, hogy az ellenvélemények csak online fognak megjelenni. Ez a magyar jobboldal 2013-ban.

székház.jpg

Fotó: Index

És részben igazuk van. Az egyik kereskedelmi televízió híradója például három percen át arról tudósít, hogyan étkeztek és végezték dolgukat a Fidesz székházát elfoglaló civilek és diákok, jótékonyan kifelejtve, hogy miért csinálták az akciót. Hogy az a bizonyos negyedik alaptörvény-módosítás az alkotmányellenes törvények alaptörvénybe foglalását, az Alkotmánybíróság lenullázását, a lakhatási szegénység büntethetőségét, a röghöz kötést, a szabad választások korlátozását tartalmazza. És hasonlóképpen járt el a legtöbb (nem online) médium is, amely az eseményekről tudósított. A lényegi üzenet valahol elveszett a médiatérben.

Holott az alaptörvény-módosítás ellen tüntetni baloldali, liberális és konzervatív szemmel egyaránt indokolt. Hogy mást ne mondjuk: valódi konzervatív nem hagyná húsz év alkotmányos gyakorlatát, másképpen fogalmazva: alkotmányos hagyományát kidobni az ablakon. Sőt, akiben van egy kis jó érzés, azt gondolja, hogy a szegénységet büntetni: bűn. Pártállástól függetlenül az. Emblematikus jelenet volt nemcsak a diákokat sósavval arcon önteni kívánó bácsi fellépése, de az is, hogy Orbán hívei kifütyülték Orbán Viktor rendszerváltáskor elmondott mondatait, amelyet az Orbán ellen tüntetők olvastak fel. Ide jutott Magyarország miniszterelnöke: alkotmányos demokráciát követelő fiatalból azzá vált, akivel szemben a fiatalok védenék meg az alkotmányos demokráciát. Ez is egy szép keretes szerkezet.

Hanem van a tüntetésnek egy kifejezetten megdöbbentő momentuma. Ez pedig a polgári engedetlenségre adott reakcióról szól. Először érdemes tisztázni, mit értünk polgári engedetlenség alatt. Ez ugyanis a tüntetés olyan formája, ahol a demonstrálók tudatosan sértenek meg bizonyos jogszabályokat, vállalva ennek többnyire szabálysértési eljárásban megnyilvánuló következményét. Eddig ez világos. Azaz a Fidesz joggal hívott volna ki rendőröket a székházhoz, akik elvihették volna a tüntetőket – akiknek ettől még természetesen nem lett volna kevésbé igazuk.

De a Fidesz nem ezt az utat választotta, hanem nagydarab, kopasz embereket hívott saját védelmére – úgy, hogy a védelemre természetesen nem szorultak rá, a tüntetők békésen viselkedtek –, akik között volt még elítélt gyilkos is (tételezzük fel jóindulatúan, hogy erről nem tudtak, de ha rendőrt hívnak, ahogy kell, az ilyesmi kizárható). A ház elé pedig spontán ellentüntetőként olyan tömeget szerveztek, akikhez képest a Jobbik politikusai maguk a TASZ-ba oltott Helskinki Bizottság. Zsidóztak, buziztak, sósavat akartak locsolni, gyűlölködtek. Úgy viselkedtek, hogy a Békemenet helyett teljes joggal viselhetnék a nyugalmazott náci szövetség elnevezést is.

Márpedig jogállamban az ilyen dolog úgy működik, hogy a Fidesz a rendőrséget értesíti, ha problémája van, és nem kopasz verőembereket. Ellentüntetést persze lehet szervezni, de nem-szélsőséges párt maga csitítja le először saját híveit, ha olyan gusztustalanságokat hall és tapasztal, amilyeneket ott lehetett.  Majd nem hazudja vihogva Bajnai-gárdának azokat a diákokat és civileket, akiknek többségében az égvilágon semmi közük nincsen egy ellenzéki politikushoz sem.

A Fidesznek erre nincs igénye. Nekik jók a szélsőjobbos üzenetek, nekik jók a verőemberek, nekik jó a pofátlan hazudozás. És főként: nekik nincs válaszuk arra, miért van szükség a negyedik alaptörvény-módosításra, ami felszámolja az alkotmányosságot, a szabad kampányt és a racionalitást Magyarországon. Csak, mert megtehetjük, mert mindent megtehetünk – ez a Fidesz válasza. Ez a Fidesz valódi arca.

96 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://balrol.blog.hu/api/trackback/id/tr65123397

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Polgári engedetlenséggel szemben garázdaság 2013.03.10. 13:55:15

A Fidesz székház elfoglalása kapcsán történt, a kamerák által dokumentált események kapcsán töprengve felvetődik a hatóságok helye és szerepe az ügyben. A polgári engedetlenség természetes velejárója a törvénysértés, hiszen mi másnak lennének engedetle...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Opinion 2013.03.08. 16:08:11

Ennek mi a franc köze van a szélsőjobbnak????
De most komolyan...

Ez itt a FIDESZ! Szélsőjobb meg sem jelent!

panic_button 2013.03.08. 22:26:49

Ezt a cikket is a ron werber fizette...

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2013.03.08. 22:38:41

Szemeket lőttek ki? Sajnos nem... Akkor?

toronado 2013.03.08. 22:48:28

Nagyon satnya ballihegés ez, ilyet manapság Dániel Pétertől hallani:
"...De a Fidesz nem ezt az utat választotta, hanem nagydarab, kopasz embereket hívott saját védelmére – úgy, hogy a védelemre természetesen nem szorultak rá, a tüntetők békésen viselkedtek –, akik között volt még elítélt gyilkos is (tételezzük fel jóindulatúan, hogy erről nem tudtak, de ha rendőrt hívnak, ahogy kell, az ilyesmi kizárható). "

A Fidesz nem hívott nagydarab kopasz embereket, hanem megkínálta azokat, akik megtámadták a székházukat.

yatumux 2013.03.08. 22:53:59

1000 x elhangzott. Hol volt az Index, és ez a sok blogszolga amikor ártatlan emberek ezreit verték Fletó rendőrei véresre? Akkor hallgattatok. Nem védtétek meg az ártatlanokat. És most jön Ponta koccintani.

Kov 2013.03.08. 23:08:51

@xanax: Repültek molotov-koktélok? Hála az égnek nem. Akkor?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.08. 23:16:18

@xanax: Autókat gyújtogattak? Nem?

Rohadjál meg szoponc!

lehet más a propaganda 2013.03.08. 23:31:13

"székházostrom"

Nemár ...

Ostromgép, kötélhágcsó, aknázás, ellenakna, kitörés, mészárlás volt-e?

Nagyobb ostrom amikor egy ukrán turistacsoport megrohanja a vécét egy autóbuszparkolóban

Moan 2013.03.09. 00:15:21

Azzal azért gondolom nagyjából tisztában van mindenki, hogy a szavazók töredéke tud ezekről a sztorikról...Ebben a halmazban igen kicsi a szám azoknak, akik felesősen tudnak dönteni politikai kérdésben. Nem azért mondom, mert az ország hülye...Hanem mert egy "átlag" vidéki nyuggernek pl. lila gőze sincs arról, hogy mi megy az országban. De nem csak nekik. Az átlag fiatal szavazóknak sem.. az átlag jómunkásembereknek sem. És a tömeget ők adják majd és nem a trollok, a fizetett provokátorok és stb. Ezek a fórumok olyanok, mint a kocsmai hőbörgés. Van egy pár arc aki mindig ott van, de a többség otthon nézi az épp aktuális sorozatot a TV-ben. :)

komplikato 2013.03.09. 00:52:57

"Ez a magyar jobboldal 2013-ban."

Ezzel az a baj, hogy a politikai iránytű és a lexikon szerint a FIDESZ az baloldali konzervatív párt. Sőt abból is szélsőségbe hajló.

komplikato 2013.03.09. 00:53:56

@panic_button: A Ron Werbert maximum fizetik, nem ő fizet. :D
Vagy szerinted a Fidesz kampány plakátjait meg a CÖF kamu civiljei a Finkelstein fizeti?

HaCS 2013.03.09. 02:58:03

@komplikato:

A baloldalit értem, de mitől lenne konzervatív?

Ízlelgesd csak egy kicsit a két szót:

Konzervatív - Unortodox

Te is úgy érzed valami nem stimmel?

anidex 2013.03.09. 06:19:36

Ha jól látom itt mindenkinek az IQ-ja a béka segge alatt van.Nektek mindegy hogy mit mond a Fidesz az nem jó.Köszönjék meg a tüntetők hogy nem hívtak rendöröket és nem vitték el Öket. 2006 -os történetnél senki nem irt a Fletó ellen ,akkor hol voltatok nagytudásuak.Siralmas ez a színvonal amit képviseltek nálatok még a "panel prolik is ikosabbak.

DFK 2013.03.09. 06:50:17

Mekkora gyík ez a poszt. Hazudik. Erőszakot az követett el, aki magánterületre tört be. Nem ostrom volt, betörés. Köztörvényes cselekmény. De nem volt szerencséjük, mert nem kaptak pofont, pedig szerették volna.
És újra összemossátok a 2006-os gyújtogatókat (akiket akkor meg sem próbált megtalálni a rendőrség) a fidesszel és az astoriai rendőrségi brutalitással.
Most nem voltak azonosító nélküli rendőrök, ebben a rohadt diktatúrában.

Cartman (ex Cartman) 2013.03.09. 07:35:23

@komplikato:
Szerintem meg inkább baloldali populista. De biztos csak a populistában vagyok.

ensorcelant 2013.03.09. 07:37:30

1.: Jobboldali (enyhén liberális) választóként kikérem magamnak, hogy összemossanak a FIDESZ-szel! Illetve a szélsőjobbos csürhével is. Sajnos a blog ebben a mondatban (talán a 4. mondat a bejegyzésben) elveszíti a hitelességét! Nem, a FIDESZ nem egyenlő a jobb oldallal. Sőt a savazni akaró bácsival sem.
2. Jó lenne már, ha egy-egy ügyre nem egy múltbéli ügy felhántorgatása lenne a válasz! A 2006-os történéseknek semmi köze nincs a mostani székháznál történteknek. És ha kérik a FIDESZ fanok, hogy ne azonosítsák a 2006-ban gyújtogató törő-zúzó állatokat a pártjukkal, akkor részükről is illene ugyanezt megtenni: Ne keverjék össze a mostani tüntetőket a nyomorult MSZP-DK-val! Sőt még aEgyütt 2014-gyel sem!
3. A legfontosabb: Jobboldali (enyhén liberális) érzelmű emberként elítélem amit az alaptörvényben(nyel) művel a kormány! És sajnos nem maradt senki ebben az egész csodálatos-nyomorult országban aki megérdemelné, hogy rá adjam a szavazatom.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.03.09. 07:41:15

@DFK:

Azonosító nélküli gyilkos csinálja a fidesz-rendet.

Köztörvényes, rovott múltú fidesz-hadtest.

Spontánul csinálja, mint 2006-ban is a gyújtogatást.

Mint a temetőben fütyülést, mint az egyetemen fenyegetést.

Mint minden fidesz-randalírozást.

Egy bűnszövetkezet vagytok. Nincs mit szépíteni rajta.

ob.szerver 2013.03.09. 08:07:55

Egy politikai pártnak álcázott szervezett bűnözői csoport, elítélt bűnözőket alkalmaz biztonsági csapatában, olyan munkakörben, ahol az erkölcsi bizonyítványnak alapfeltételnek kellene lennie.

Most akkor nagyon meg kellene lepődnünk?

Találgassunk: hol volt Sz. Feri és baráti köre 2006. szeptember 19-én és október 23-án?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.03.09. 08:20:33

"Aki szitokszóvá tette a liberálist: portré Orbán tanácsadójáról

Évek óta ad tanácsokat a Fidesznek Arthur J. Finkelstein, aki még Nixon mellett tanulta a szakmát, a 2000-es évektől kezdve pedig főképp az izraeli jobboldalnak segít meglátásaival. A ma megjelenő Magyar Narancsból kiderül, hogy Finkelstein nem riad vissza a piszkos módszerektől sem, és hogy a budapesti tréningek során milyen jól megérti magát Orbán Viktorral."

"Finkelstein New York-i zsidó család gyermekeként, közelebbről egy brooklyni taxisofőr fiaként látta meg a napvilágot 1945-ben. „Tanulmányai befejezése óta – negyven éve – az amerikai politika élvonalában dolgozik, a legdörzsöltebb republikánus kampányguruk között tartják számon.” Finkelstein ugyanakkor kerüli a nyilvánosságot: az elmúlt két évtizedben gyakorlatilag nem készült róla nyilvános fénykép (a mi illusztrációnk sem ma készült), és interjút is csak ritkán ad. A Magyar Narancs ősszel székhelyén, New Yorkban több alkalommal próbált kapcsolatba lépni vele egy interjú reményében, ám megkereséseinkre nem érkezett válasz.

Módszerei azonban már nem ennyire rejtőzködőek: sokan csak „a piszkos politika keresztapjaként” emlegetik. Nem véletlenül: többször nyert republikánus ügyfele a Finkelstein által előszeretettel alkalmazott negatív kampánnyal. Ezt egy amerikai újságíró a következőképp jellemezte: „Az ellenfélre fókuszálj, ne a jelöltedre. Használj bármilyen foszlányt az ellenfél múltjából, ami alapján liberálisnak címkézheted. A hirdetésekben használj egyszerű szavakat, és Armageddon-szerű kifejezéseket, hogy növeld a jelöltek között lévő ideológiai szakadékot. Figyelmeztess arra a káoszra, amit az ellenfél kormányzása eredményezhetne. Szüntelenül ismételd a szlogeneket minden csatornán.” Finkelstein felmérései és közvélemény-kutatásai során különös figyelmet fordít az egyes társadalmi kisebbségekkel szembeni előítéletek kitapogatására, és gyakran rájátszik az e csoportok elleni sztereotípiákra.

Teljes portrénkban olvashat még Finkelsteinnek az izraeli jobboldal körében végzett munkájáról, továbbá arról, hogy „meleg létére homofób kampányok megtervezésében vett részt”, illetve arról, hogy budapesti tartózkodása során miképp trenírozza a Fidesz stábját, sőt magát Orbán Viktort is, akivel információink szerint különösen jól megértik egymást."

magyarnarancs.hu/belpol/arthur-j-finkelstein-83609

Tehát, akkor még egyszer.
Egy meleg, zsidó kampánytanácsadó Orbán és a fidesz embere, akit Amerikában „a piszkos politika keresztapjaként” emlegetnek.

És még a cocik tanácsadója a problémás... :))

hot-spot (törölt) 2013.03.09. 08:31:55

Még egyetlen szimpatikus arcot nem láttam eddig a fideszben de még a sleppjében sem.

zajos1 2013.03.09. 08:44:52

Bementek? Be. Törvényt sértetek? Igen. Van valami kérdés?

zajos1 2013.03.09. 08:45:40

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Hehe, liberálisok antiszemita, és kirekesztő hozzászólása...

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.03.09. 08:53:53

Amerikából pénzelt Bajnaista csürhe betört 1-2 ablakot ajtót
1 hétig szervezték a székházelfoglalást, aztán 2 óra alatt több CÖF-ös nyugdíjas lett ott, mint Haha-s, LMP-s, Bajnais tetű.
Béna egy társaság ez.

Az MSZP meg elkúrt mindent, megduplázta a munkanélküliséget, és eladósította az országot.

Eközben beazonosíthatatlan karhatalmistákkal estek neki minden ellenzéki megmozdulásnak.

SOHA TÖBBET MSZP DIKTATÚRÁT !

nevem van 2013.03.09. 09:06:50

A cikk kiváló, köszönet a szerzőnek.
@Opinion: Hát az a rovott múltú Fradi "szurkolói koordinátor" azért sejthetően nem konzervatív, hanem radikális.
@yatumux: Van különbség. Ezt a székházat (szerencsére)nem rabolták ki, és nem gyújtották fel, mint az MTV-t.
@Moan: tudod, ma a lakosság egyharmada eszik naponta húst és egy másik egyharmad nyaral évente legalább egy hetet. Félmillió fiatal "tántorgott ki". Ezt vidéken is tudják, érzik. A nyuggernek is van gyereke, unokája.
@anidex: Csak a történeti hűség kedvéért. Valaki kihívta a zsarukat, de azok úgy ítélték, nincs szükség rájuk, elmentek. @DFK: Az akció sikeres volt, csak egy rendőrautót zúztak össze, az okozott kár félmillió forint.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.03.09. 09:07:13

@zajos1:
Az... Most képzeld el, amikor te buzizol... :))
Gyengébb képességű narancsbolsevik elvtárs figyelmét felhívom az idézőjelre.
Talán érted, bár ehhez nem fűznék sok reményt.

Amúgy érdekelne, hogy milyen véleménnyel lehetsz arról a figuráról, aki 1992 és 2000 között betöltötte a Liberális Internacionálé alelnöki posztját.
KOMOLYAN!
Most meg a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöki posztján van.
Csúnya világ jön akkor rövidesen azokra is? :))
Ez az internacionálézás valami komplexus lesz ennél a figuránál.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.09. 09:17:59

és már régen is ez volt. Pintér szekusai nem ilyenek voltak mindig is?!

toronado 2013.03.09. 09:45:31

Hű de lihegnek a ballibák, van itt gyilkos, sósav, minden ami kell.
De hol voltak a mostani morális lovagok akkor amikor például kiderült a TÖMEGGYILKOS Breivik IZRAEL SZIMPÁTIÁJA?

Sírköves Slomó 2013.03.09. 09:46:50

Várható volt hogy az utolsó évben még sok ilyen lesz. Az ellenzéknek gyakorlatilag nincstámogatottsága a lakosság körében, kivéve a kemény magot.

Pont mint 2006ban. Akkor a kormánynak nem volt támogatottsága. Nyugodtság kell, nincs semmi látnivaló, a szocikat finoman kell verni, kardlappal.

gavar csaba 2013.03.09. 09:55:38

Gyerekek!
Én tényleg nem szeretném, ha az a külföldről pénzelt 7o darab iskolakerülő homokos narkós mondja meg, hogy mi a jó a magyar népnek.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.03.09. 10:01:24

Ebben az országban mindenkinek volt munkahelye míg le nem rombolták mezőgazdaságát feldolgozóiparát,iparát,keresk­edelmét,szolgáltatóiparát,gazd­asági rendszerét,külkereskedelmét.A birka Magyar most áll mint szamár a hegyen kisemmizve saját hazájában.Alamizsnáért dolgozik idegen érdekeltségeknek.És még retteg is hogy azt is elveszíti.Nevetséges csicska nép.A helyett hogy felébredne és arra törekedne hogy talpra állítsa haldokló hazáját.És még a termőföld,vízkészlet,az MNB tartalék is elherdálandó érték.

Tényleg engedni akarjuk ezt?

Ha igényed van arra, hogy legyen munkád, legyen tápláló élelmed, tudj alkalmanként szórakozni, elmenni nyaralni, kikapcsolódni ...akkor arra is legyen igényed, hogy VÁLTOZTASS ezen mert a te rossz minőségű életed a POLITIKUSOK BŰNE és nem légy KÖZÖMBÖS, nem dugd homokba a fejed mert az nem jó megoldás !

A magyarságnak össze kell fogni, a lemorzsolókban a hitet erősíteni kell. EL KELL MENNI SZAVAZNI ! Ez nem olyan nehéz feladat mint további 20-40 évig nyomorban, nélkülözésben, kiszolgáltatottan minden reményt elvesztve élni.

Az az 51 % nyi politikától megcsömörlött nép le tudja váltani ezt a gőgös és beképzelt hatalmat !

toronado 2013.03.09. 10:01:31

"A gyilkos lövések leadásával K. Tamást, a volt gondnokot, biztonsági őrt vádolják, míg a volt igazgató, a csepeli MSZP-ben is tevékenykedő Deme Gábor az ügyészség szerint bűnsegéd volt az előre kitervelt, aljas indokból elkövetett gyilkosságban."

Az MSZP nem végez félmunkát, nincs sütemény, nincs kóla, csak lövés.

toronado 2013.03.09. 10:03:06

@gavar csaba:
Gyerekek!
Én tényleg nem szeretném, ha az a külföldről pénzelt 7o darab iskolakerülő homokos narkós mondja meg, hogy mi a jó a magyar népnek."

A Goldman Sachs /Bajnai, Mesterházy, Kónya, Juhász, Fodor, Kuncze stb./ viszont szeretné!!!

Rémbódess 2013.03.09. 10:05:05

@zajos1:
"Bementek? Be. Törvényt sértetek? Igen. Van valami kérdés?"

Igen, van, a posztban is megfogalmazva: torvenysertes eseten miert nem a rendorseget hivtak? Miert a sajat part-rohamosztagot?

gavar csaba 2013.03.09. 10:08:33

@toronado:
Hát persze.
Itt valaki azt
@szabadmagyarnép:
"Az az 51 % nyi politikától megcsömörlöt nép le tudja váltani ezt a gőgös és beképzelt hatalmat !"

Ez a leváltós dolog 2o1o ben már megtörtént :)

pharmacyli 2013.03.09. 10:09:36

A baloldal képtelen felnőni a feladatához, hogy országvezető erővé legyen. Isten óvja attól az országot, hogy egy ilyen csapat (Bajnai Gárda) masírozzon be az országházba is viselkedjen a porcelánboltban törő-zúzó elefántként.
Nekem semmi bajom nem lenne egy érett, kiművelt és az országért felelősséget érző baloldali kormánnyal, de ez a had, aki most pártszékházat rohamoz, azon felül, hogy orbánviktorizik, le kell váltani a kormányt; mit tud?
Mi a programja, a megszorítás, a tolvajlást, vagy mi? Katasztrófába sodorták Magyarországot, ha nincs kormányváltás, Görögországot előztük volna meg és a népnek maradna a megszorítás, a gyűlölködés, a marakodás a koncon és a fényesre tisztítás.
Ez a mostani székházasdi is azt mutatja, nem egy olyan baloldal küzd a választások megnyeréséért, amelyre jobb oldali felfogással is fel tudnék nézni. Isten óvja Magyarországot tőlük!

Lencsés István 2013.03.09. 10:10:28

Hiába hazudoztok anoniman a FIDESZről , attól még ők a legerősebb MAGYAR politikai párt , ők vezetnek most is , és nyerni is fognak 2014 - ben , azt akkor lehet tovább sírni , továbbra is névtelenül , csak az még szánalmasabb lesz . :) ;) :D

gavar csaba 2013.03.09. 10:13:24

@Rémbódess:
Milyen pártosztagról beszélsz ?
Csak nem a magyar demokratikus jogrend elleni aljas ballberális terror akció semlegesítésére spontán módon összegyűlt demokrata fiatalokról ?

regress 2013.03.09. 10:15:39

@toronado: breivik ,hogy jön ide? a fidesz zsidó,buzi,homofób tanácsadójáról volt szó@gavar csaba: én meg azt nem szeretem ha 1 elmebeteg mondja meg

Kolb Ace 2 2013.03.09. 10:17:05

@Opinion:

fidesz = szélsőjobb

A jobbik ennek a kommunista utódpártnak a KISZ-e. Orsós Viktor elvtárs is KISZ titkárként kezdte, még az MSZMP-ben. Így megy ez hazaárulóéknál.

regress 2013.03.09. 10:17:58

@Rémbódess:és a tek hol volt?megijedtek?fülest kaptak ,provokáció lesz?

regress 2013.03.09. 10:20:38

@gavar csaba: ha azok a kopasz,kigyúrt agyhalottak demokratikus fiatalok,akkor én szűz?mária

regress 2013.03.09. 10:23:05

@Lencsés István: igazad van pistike!nem árt ha már most megrendelik a zsebkendőt

gavar csaba 2013.03.09. 10:26:09

@regress:
"ha azok a kopasz,kigyúrt agyhalottak demokratikus fiatalok,akkor én szűz?mária"

Rendes, becsületes, jó érzésű fiatalok, akik önzetlen önfeláldozással védték meg Magyarország demokratikus értékeit a 7o darab randalírozó narkóstól.
Le a kalappal előttük.

Kerek négyszög 2013.03.09. 10:27:32

"Nekem semmi bajom nem lenne egy érett, kiművelt és az országért felelősséget érző baloldali kormánnyal, de"

Pont az a "de" ami mindig is ott lesz. Akár ki jönne, aki veszélyeztetné a fides hatalmát, beindulna a mocskolódás mint Bajnai esetében. Meglenne az új "de".

Uninvited 2013.03.09. 10:43:09

@én már a fény gyermeke vagyok: nincs mit találgatni, aki a 2006-os tv-s gyújtogatókat keresi az itt meg is találja. csak szét kell nézni sz. feri baráti körében, meg a fradi b középben. pont.

irógép 2013.03.09. 10:43:16

Szem nem marad szárazon, ahogy a ballib oldal az elmúlt sok sok év mocska után igen nagy erkölcsi magaslatról osztja az észt!
Van elég mocsok és vér ami a ballib oldalhoz tapad, amit a mai napig próbálnak elhazudni, így aztán nagyon nagyon szánalmas, ahogy ők osztják az észt!!
A lényeg ma az mszp lebratyizik Pontával, aki a mai napig szemét módon tesz be a magyaroknak!!
De közben a kampányfilmjükben Bartókoznak!!!
Gusztustalan és hányás az egész, kár, hogy erről nem születnek cikkek!
Kár, hogy ezek nem zavarják azokat az embereket, akik itt olyan jól tudják, hogy mi a jó és mi nem!!

Éhes_ló 2013.03.09. 10:45:25

mandiner.hu/cikk/20130228_median_megelozte_a_jobbik_az_mszp_t

Ez a lényeg.
A többi blabla.
Lehet hőzöngeni, erőszakmentesen betörni mások tulajdonába.
Lehet erőszakmentesen századmagatokkal vonulgatni tanteremből tanterembe, hídról hídra.
Lehet bármit amit csak akartok.
Ma még Pintér jelvény nélküli sünsakáljai nagyokat röhögnek rajtatok a gazdáikkal együtt és még hozzátok sem érnek.
Nem vagytok veszélyesek, csak saját magatokra és a gazdáitokra.
Ezért vagytok még szabadlábon.

Érdekes ellenben a precedens.
Már látom, amint a gárda "békésen elfoglalja" az ÖCO vagy maszop székházát.
Már látom, hogy a sajtó milyen empátiával tusít a falakat megmászó, onnan üvöltöző gárdásokra, a bejárati ajtót betörőkre.
Szinte olvasni vélem, ahogy a magadfajták leírják, milyen jó is a civil ellenállás és a polgári engedetlenség.

Na jó. Ez egy rossz vicc volt.
Patkányok vagytok, sosem írnátok ilyet RÓLUK. Ilyet csak nektek szabad.
Ilyet csak tőletek KELL eltűrnie bárkinek.
Ha más teszi, más érdekekből az náci.

Na menjetek a fenébe mind a hetvenen!

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.03.09. 10:49:36

@gavar csaba:

Ja, hazugsággal....1 millió munkahely, gazdasági fellendülés, lesz munkája mindenkinek, tisztes jövedelme....minden mondata a vezírednek CSALÁS és HAZUGSÁG volt, tehát a megválasztása semmis a magyar jog értelmében.

Továbbá:
amit ma a vezetők művelnek itthon a kormány élén azt, ha ugyanezt egy részvénytársaság, vagy magáncég vezérigazgatója teszi, hogy így játszik a számokkal, hogy hazudik, hogy tehetségtelen, hogy több 1000 milliárdok sorsáról döntenek hozzá nem értő, felelőtlen módon, akkor valószínűleg hűtlen kezelésért ezt az embert jó esetben egy másik demokratikus országban elviszik szépen börtönbe !
Kormányzási tudás híján a kormány mindent meg akar változtatni, központilag akar irányítani (kommunista szemlélet). Remélem Isten látja mindezt és utol fogja érni a végzete, kívánom neki szenvedjen ő is annyit mint a szegény magyar nép és sohase legyen nyugalma a lelkiismeret furdalás miatt. (bár kétlem azt, hogy ilyen alakoknak egyáltalán van e lelkiismeretük).

A vezír: Kommunistaként kezdte, később liberális lett, ma pedig most nemzetinek mondja magát. (ezt nevezik politikai prostituciónak. Ennél nagyobb köpönyegforgatót nem látott a magyar politika.
Undorító egy fráter, szégyenlem magyar létemre ilyen miniszterelnökünk van. Nektek meg nem sűl le a képetekről a bőr, ilyen embert támogatni aki a szüleid elől a gyógyszert is elveszi ha az az ő politikáját szolgálja. Undorító.

Mielőtt komcsinak bélyegeznél mondom, sohasem voltam az, én demokrata vagyok, demokratikus eszmékért harcolok.

légügyi megfigyelő 2013.03.09. 10:55:28

@Opinion: ha ezek a Fidesz szavazói, akkor az szégyen a jobboldalra.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.03.09. 10:57:24

Szorul a hurok, aljas fidesz!

Orbán kordont bonthatott, tv székházat ostromolhatott a "nemzeti szar" jegyében, neki lehetett?
Hol a fél milliós kár, miért nem tettek feljelentést, miért nem mutatta meg Kósa a sajtónak a károkat?
A nemzetközi helyzet is fokozódik, a világ is elítéli az orbáni diktatúrát!
Tegyél meg mindent a környezetedben a bóvli kormány leváltására.
Felfegyverezték a sunyi birkamenetet, 10 évenkénti választás bevezetését is tervezik
Hajrá fiatalok már a világ szeme is rajtatok!!

56...56....56......

Netuddki. 2013.03.09. 10:57:34

Kiflicsücsök kisasszony is jobban tette volna ha vaníliás karika helyett toy-toy -t intézett volna...

légügyi megfigyelő 2013.03.09. 11:00:13

@komplikato: szerintem inkább szélsőséges, oldaltalan pszeudo keresztény-konzervatív kommuno-nacionalista autokratiko-radikál opportunista párt, amelynek egy célja van: kisíbolni minden vagyont a saját és a cimboraság zsebeibe.

Állítom, az összes itt Fidesz mellett "érvelő" trollnok is tudja ezt. Legyen az ő bajuk, mit kezdenek a lelkiismeretükkel.

irógép 2013.03.09. 11:04:34

@10 évenkénti választást tervez a fidesz!!:
Jól van, vedd be a gyógyszert azt menj vissza a kórterembe!!

Lencsés István 2013.03.09. 11:05:56

@regress: Nem vagyok " .... pistike .... " . Mondatkezdés pedig nagybetű . Mondatvége meg pont .

irógép 2013.03.09. 11:08:03

@légügyi megfigyelő:
Még szerencse, hogy a ballib oldal nem ezt csinálta éveken keresztül:)
Sokkal jobb lesz, ha újra a szoclibek nyúlják el a haveroknak a pénzt...
ennyi év szopatás után, hogy lehetünk még mindig ennyire vakok????

légügyi megfigyelő 2013.03.09. 11:08:42

@ensorcelant: Kedves ensorcelant, ha zavar, hogy a jobboldaliságod miatt a Fideszhez sorolnak, tégy valamit, hogy ne így legyen. A hozzád hasonlóan tisztességesen gondolkodó, a jogállamiságot, az alkotmányosságot tisztelő polgár miért húzza be a nyakát? Merre vannak? Miért hagyják elsüllyedni az országot? Miért nem kérik számon a jobboldali értékeket a mai kormányon?

Sanyi az alvégről (törölt) 2013.03.09. 11:10:01

Tisztelt " Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !"
nick nevű hozzászóló!
Az Önhöz hasonló fidesz-bérencek miatt tart itt ez az ország,
ahol tart.
Adatok:
Létminimum alatt: 4,1 millió ember
Szegénységi küszöb alatt: 1.36 millió ember
Jól élő "fideszes" (akinek ilyenkor nagy a pofája): 1,1 millió
Hát kit képvisel a Fidesz? Mert az országot tutira nem!
SOHA TÖBBET FIDESZ!!!

légügyi megfigyelő 2013.03.09. 11:11:55

@irógép: kedves írógép, ki beszél itt szoclibekről? egyébiránt a perbe vont gigacsalónak kikiáltott emberek ellen indított ügyek, mintha fennakadnának a független bíróságokon... Hogyan van ez?
Ja, egyébként az alkotmányosság kegyednek nem hiányzik? a jogállam nem hiányzik? Ilyen baj azért nem volt a korábbi időszakokban, pajtás!

irógép 2013.03.09. 11:21:24

@légügyi megfigyelő:
Hát nem azért maradnak akadnak fent azok az ügyek, mert valóban nem nyúltak le rohadt sok pénzt, hanem mert kicsi országunkban mindenki ismer mindenkit, ezért aztán a mai kormánynak sem érdeke sok minden, lásd ügynök törvény....
Az alkotmányosság??
Ha nem lesz lehet hiányozni fog, őszintén mondom neked, soha büdös életemben nem szólt bele az életembe se ez, se az előző alkotmány! A sok sok elnyúlt pénz az jobban hiányzik egyenlőre!
de attól tartok sokan vannak ezzel így még.
És most kövezz meg én 19 évesen focizni jártam meg sörözni, nem az mszp székházába becsücsülni táblákkal, hogy az ország nem játék.
Mert nem vagyok politikai aktivista, én ilyen rossz magyar vagyok, hogy képtelen vagyok eldönteni az elmúlt 22 év után, hogy ki a jó meg rossz. Azt látom csak, hogy a most nagyon okos és erkölcstől csöpögő ballib oldal pont olyan erőszakos és hazug volt, mint akik most vannak.

gavar csaba 2013.03.09. 11:23:22

@szabadmagyarnép:
én demokrata vagyok, demokratikus eszmékért harcolok.

Hehe.
Ott kezdeném, hogy egy demokrata nem "süti le a képet" beszélgető társáról, úgy ahogyan azt a posztodban teszed. És itt be is fejezném.
Még csak annyit, hogy egy "demokrata" nem uszít a regnáló hatalom ellen , hanem férfihoz méltó módon , ha nem is rajong, vagy ért egyet vele, de 4 esztendeig elviseli a magyar nép többségének akaratát,pláne ha az a többség nem csalassal megszerzett 51-52 ,hanem ,mondjuk 7o%-os .
Aztán , 4 év mólva demokratikus szavazással próbálja meg visszaválasztani saját idoljait .
Ezek a demokrácia alapjai.

komissarlajos 2013.03.09. 11:38:02

@yatumux: „amikor ártatlan emberek ezreit verték...“
Ja, akik TV-székházat dúltak, kirabolták a büfét, akik autókat borítottak, akik embert öltek, akik olyan ostobák mint te vagy?
Csak azért minősítettelek ostobának, nehogy moderáljanak érte. Amúgy egy nagy marha vagy.

dr Smittpálelnökúr 2013.03.09. 11:38:36

Jaj, az egész világ bántja a szeretett vezetőt!

De a rajongók kitartanak a vezér mellett! Nekik kell a segg, amit nyalhatnak!

reszeg tengeresz 2013.03.09. 11:40:51

Regen bele kellett volna loni mar az ilyen tuntetok koze eles loszerrel, hogy a sok raero libsi szar tudja mar, hogy hol a helye.
Akkor rend lenne.

De ez bazdmeg. Hogy meg ok vannak felhaborodva. Hat ilyen nincs. Mondom, eles loszerrel lehetne itt felebreszteni ezeket a bolcsesz fergeket, hogy mar nem a szoclib vilag van, most rend lesz. Az igazi rend akkor jon majd el, amikor a fidesz megy, a Jobbik pedig jon. Na akkor probaljatok majd szekhazat foglalni. :D :D

reszeg tengeresz 2013.03.09. 11:45:30

@Sanyi az alvégről: Aki miatt itt tartunk, az pont, hogy az imadott kurcsanyod! O sodorta gazdasagi katasztrofaba az orszagot, es o miatta kapott ketharmadot a fidesz kvazi kampany es program nelkul. Az emberek ugy meg nem gyuloltek embert mint a fletot, es ez egy kifogyhatatlan uzemanyag a jobboldalnak. Amig az a tulmozgasos idiota a szinen van, addig a fidesz egyszeru tobbseget barmikor, barhol szerez, de ha kicsit aktivabb a boszme, akkor a ketharmad megismetlese sem lesz kulonosebben megerolteto feladat.

Le_Penseur 2013.03.09. 11:46:25

Jó cikk, ami abból is látszik, hogyan csaptak le rá a kormánypártiak! :)

christophe 2013.03.09. 11:46:47

Meglàssàtok lesz ujra felfegyverzett munkàsorsèg,pardon polgàrorsèg.....

Melchi Zadok 2013.03.09. 11:47:31

@zajos1: van, de csak költői.
idióta-e vagy?

Sütemény1975 2013.03.09. 11:48:38

Nem unjatok meg ezeket a "rettego" posztokat? Mar annyira unalmasak.....

Melchi Zadok 2013.03.09. 11:50:39

@lencsés pistike: már megint egy nyelvtani analfabéta tart előadást, igaz pistike?

Melchi Zadok 2013.03.09. 11:51:34

@Sütemény1975: én meg azt a csürhét unom, amelynek az alfeléből táplálkozol.
deal?

RoxyCRX 2013.03.09. 11:54:05

A fideszes egy olyan allatfajta akit nem lehet semmilyen eszervvel meggyozni. mindig is a rohadek szocik lesznek a felelosek minden rosszert. meg az eu. meg a penzemberek. soha egyikben sem merul fel hogy az imadott partja egyszeruen alkalmatlan arra hogy vezesse az orszagot. ez az egesz nem arrol szol hogy mert meg akarnak gazdagodni stb... mar nagyon regen nagyon meggazdagodtak... ez egyszeruen arrol szol hogy szakmai hozzaertes hianyaban nem kepesek rendbetenni az orszagot. amig olyan faszfejek mint a matolcsi vezeto szerephez jutnak addig itt nem mehet maskeppen mint most. felreertes ne essek, az mszp pont annyira alkalmatlan barmire mint a fidesz. nem vagyok semelyik partnak sem a hive. utalom mindet. a bajnait is csak azert preferalom valamennyire mert amikor o csinalta a dolgolkat akkor mint uzletember neki legalabb volt arrol lovese hogy kellene elkezdni a dlgok rendbetetelet. igen, akkor is szar volt, sot meg nagyobb vol a recesszio mint most. DE! annak a tortenetnek az eredmenye megis az volt hogy az eu elfogadta...ergo nem buntettek hulyere az orszagot... hiaba a nagy magyar eszme ha egyedul vagyunk vele. attol hogy az imfnek meg az eunak keresztbe teszunk attol nem lesz nekunk jobb. magyarorszag egyedul meg keptelen kimaszni a szarbol. persze az eunak sem erdeke egy eros magyar gazdasag mert akkor hova kuldenek a sok szart?? de... megintcsak de... azt igenis el lehet erni hogy a gazdasag amiben a magyar gazdasag tudna jol teljesiteni az mukodjon... attol lenne jo az egesz ha minden eus orszag beletenne azt a kozossegbe amiben eppen jo vagy eros... mert az nem jo ha egy orszag eros a tobbi szar, de az sem ha a sok szart az erosnek kell eltartani. ez gazdasagpolitika... meg a lehulyebb allamok is rajottek arra hogy ha osszetartanak akkor tobb esely van a boldogulasra mintha egymas ellen vannak. erre kizarolag a magyarok nem kepesek. csak a gyulolkodesre es az egymas utalatara... de ez a jelenlegi meg az elmult politikai elitnek is kedvez. Oszd meg es uralkodj! itt csak ez a fontos. es igenis latszik hogy a jelenlegi politikai elit soha nem fogja kiadni a hatalmat a kezebo, csak ha az emberek bemennek es kidobaljak oket az ablakon... de ez meg jelenleg kivitelezhetetlen... miert is? mert nincs akit bizalommal oda lehetne tenni a helyukre. addig amig ez nem valtozik addig marad a harci fasz szopasa, es legfeljebb elmegy mindenki kulfodre... hogy enis tettem mint szemet hazaarulo kocsog... viszont itt van munkam megbecsulnek es jol elek..nem csak en hanem a legtobben. De ettol meg nagyon sajnalom hogy ez a helyzet magyarorszagon es nagyon el vagyok keseredve az egesz dolgon.
na lehet fikazni ahogy ez szokas....

ob.szerver 2013.03.09. 12:07:53

Kubatov helyében azért én óvatos lennék azzal a fideszgárda szervezéssel.

index.hu/belfold/2013/03/08/munkaltatojat_olte_meg_a_fidesz-szekhaz_vedoje/

Ezen felül pedig még emlékeztetnék Ernst Röhm esetére is, aki Kubatov elvtárshoz hasonló poziciót töltött be.

irógép 2013.03.09. 12:09:02

"A fideszes egy olyan allatfajta "
És már nem is érdekes , mit írtál a továbbikban...
Bár nem szavaztam a fideszre vannak ilyen ismerőseim és rendes becsületes gyermekeiket nevelő emberek, csak úgy mint sok baloldali ember is az!
És ez a hozzáállás meg is mutatja, miért nem szavazza vissza az ország a ballib oldalt.
Bár itt ki vannak akadva mindenen, de ahogy te is sok társaddal együtt állatfajnak nevezed, akik mást gondolnak dolgokról.
Közben meg magasról osztják itt sokan az erkölcsi mantrát!!
Biztos nagyon érdekeseket írsz, de valahogy ilyen kezdés után nem érdekel!

Dinkainka 2013.03.09. 12:12:24

@xanax: Azért az egyik ellentüntető a volt főnökét gyilkolta meg régebben. Azóta jobb útra tért.

Martian (törölt) 2013.03.09. 12:21:45

@én már a fény gyermeke vagyok: "Egy bűnszövetkezet vagytok"

Ez tulajdonképpen minden pártra igaz, úgyhogy be kéne tiltani a pártokat.

RoxyCRX 2013.03.09. 12:26:37

irogep : igen...fentartom allatfajta... es kepzeld nekem is sok fideszes ismerosom van baratok rokonsag stb... es erdekes modon mindegyik ugyanazt a notat fujja allandoan... ha valami rossz van azert mindig mas a felelos... es nem lehet egyiket sem meggyozni se adatokkal se ervekkel... egyszeruen nem latnak tovabb az orruknal... es ez tudod milyen allat? az igavono lo vagy okor. en valamikor nagy mszp szavazo voltam, de felismertem hogy egy fereg tarsasag es semmire nem alkalmasak...
Na ezt egy fideszes miert nem kepes megtenni? azert mert en vagyok a NEM hazafi o meg az? vagy miert? bocsi, nem ismerlek..de ha nem egybol az elso mondat utan itelted volna meg hogy milyen vagyok hanem elolvasod amit irtam, meg akkor is ha nem erdekel... lehet hogy valami uj infot veszel magadhoz es az nem feletlen baj... akkor lathattad volna hogy nem vgyok mszps es nem vagyok egyik part hive sem... szal ez is tipikus hozzaallas fidEszes oldalrol hogy dugjuk a fejunket a homokba es ha valaki mast mond mit amit gondolunk akkor azt meg sem hallgatjuk vagy egyszeRuen ramondjuk hogy szoci... szerinetd ez nem gaz?

Politikusnak egy szavát se, csak ha ló legel a sír 2013.03.09. 12:27:09

@Sanyi az alvégről: "Az Önhöz hasonló fidesz-bérencek miatt tart itt ez az ország,"

Így van, mert 2010-ig kánaán volt, az ország fejlődött, méghozzá a leggyorsabban, nem a környékbeli országok sereghajtója volt :DD Csak és kizárólag a fidesz bérencek miatt.

HaCS 2013.03.09. 12:31:42

@irógép:

Teljesen jogos amit mondasz. Az állatfaj kifejezés megérne egy velős bocsánatkérést.

Azt, hogy ez mennyire hiteles a te szádból, pl. egy ilyen

"Jól van, vedd be a gyógyszert azt menj vissza a kórterembe!!"

mondat után azt nem feszegetném.

Amellett viszont nem megyek el szó nélkül, hogy minden hozzászólásodban előbukkan a "baloldali" szófordulat a sajnos szokásos FIDESZ féle kifacsart formában.

Emlékeztetőül egy olyan országban élünk, ahol egy jobboldali konzervatív kormány mocskos kapitalista multikat adóztat, államosít, és nyugdíjakat véd meg, míg a globálkapitalista világ liberális képviselői baloldali jelzőkre tesznek szert. Amerika pedig annyi év hidegháború után a kelet-európai blokk baloldali erőit támogatja.

Ne rugaszkodjunk már el ennyire a valóságtól!

Próbáld meg kérlek a helyén értelmezni a dolgokat.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.03.09. 12:35:01

Racionalitást számon kérni?
Az volt az irracionális szabadrablás, amit ti 2010 előtt műveltetek.
A bíróságokat leterheltétek, ma sem győzik tárgyalni a sok szoci és szadeszos rablóvezér perét.

HaCS 2013.03.09. 12:39:41

@Kara kán:

Melyekben aztán sorra felmentő ítélet születik.
Kik is terhelik felesleges koholt ügyekkel a bíróságot?

reszeg tengeresz 2013.03.09. 12:40:14

@HaCS: "Amerika pedig annyi év hidegháború után a kelet-európai blokk baloldali erőit támogatja."

Apropo. Ehhez mi a fasz kozuk van tulajdonkeppen a jenkiknek? Torodjenek a sajat 16000000000000 USD adosagukkal, es soporgessenek otthon. Minket meg hagyjanak beken.

Wintermoots (törölt) 2013.03.09. 12:54:46

kivétel nélkül mindenki tudhatta, hogy a fidesz ilyen.
négy év kormányzás, nyolc év ellenzékiség megmutatta arcukat.
mégis kétharmadot adtak nekik a választópolgárok.
a nép.

irógép 2013.03.09. 13:02:22

@RoxyCRX:
Nem csak a jobb oldalon vannak vak emberek akik nagyon hisznek valamiben. Ez nem oldal függő. Ha a baloldali ember nem lenne ilyen, hogy mást nem mondjak nem szoptunk volna 60 kommunizmust!!
Ezért nagyon kár állatozni!
Most ez az öreg a sláger mindenhol, aki valóban nagyon elítélhetően viselkedett! Ezt ítélik el most nagyon, miközben így beszélnek sokan, mint te is!!
Na ezért borzalmasan álszent ez az egész ami itthon megy az ellenzék részéről.
Ne haragudj de se téged se sok ellenzékit olvasva a kommenteket, semmivel nem tartalak jobbnak, hisz pont olyan alja mód nyilatkoztok meg , mint akit szidtok!
És ezért teljesen hiteltelen az egész ellenzék, és a hit hű hívőkön kívül (igen bőven vannak szép számmal ott is) nem sokan csatlakoznak hozzájuk!

HaCS 2013.03.09. 13:04:31

@reszeg tengeresz:

Amennyiben a támogatás valós értékű, és nem holmi előadások kiscserkészeknek kaliberű, el ne hidd, hogy egy "jenki"-től jön. John Smith-nek gőze nincs hol van Magyarország, mint ahogy szerintem te sem tudnád elsőre térképen hol van mondjuk Delaware.
Bizony ha van ilyen, akkor feltehetőleg (56-ban vagy később) külföldre emigrált magyarok teszik.
Egyébként bárki nyugodtan támogathatja a republikánusok következő kampányát. Csak az nem túl meglepő, hogy kevés a hazánkba szakadt USA-beli.

irógép 2013.03.09. 13:09:35

@HaCS:
Már bocs, azzal hogy egy olyan kommentre ezt írtam, azzal nem állatoztam le sok sok százezer embert!!!
Ha te nekem azt írod, hülye barom vagyok, az teljesen más, mint úgy ám blokk ismeretlenül tömegeket így lenézni.
És igen is álszent módnak tartom, hogy az egyik oldalon mindent elítélünk, miközben állatoznak meg birkáznak meg minden ocsmányságot mondanak! Meg, ha ők törnek be valahova az nagy tett, de ha valakiknek ez meg nem tetszik akkor a másik egy szemét!!
Annyira kilóg a lóláb mennyire kettős mércét alkalmaz az ellenzék, hogy ez a hívőiken kívül már nem igen veszi be senki, nem véletlenül nem nő semmivel sem az ellenzék támogatottsága a fidesz sok baromsága ellenére sem...

HaCS 2013.03.09. 13:11:51

@irógép:

Ne haragudj, de úgy látszik semmit nem értettél abból, amit írtam.

RoxyCRX 2013.03.09. 13:28:25

Oke, bocs az allatozasert... rendben... mekovezem magam emiatt...
De egy kerdest engedjetek meg... mindannyian...
Azzal hogy itt egymast oszjuk es mindenki probalja a sajat igazat elorebe helyezni... nos szerintetek ettol valtozik valami pozitiv iranyban? pont errol irtam eloszor... mi itt tepjuk a szankat es megmagyarazzuk ki a hulye es ki nem...
Mi elvagyunk ezzel meg egy tapasztalattal hogy ugyis a masik a hulye nem.. aztan mindenki megy a dolgara... ezzel szemben az orszagban semmi sem valtozik... ja es meg egy dolog... tegye fel a kezet az aki otthon napi 8 ora munkajabol hibatlanul megel es biztosnak erzi a jovojet...

inebhedj - szerintem 2013.03.09. 13:49:37

Meg lehetne vizsgálni, és ki is derülne, hogy az Alaptörvény módosítása ellen tüntetni valójában nem indokoltabb, mint 2006-ban volt.

Sőt még annyira se, figyelembe véve a követeléseket. Amíg ugyanis 2006-ban alkotmányozó nemzetgyűlés összehívása volt a cél, amely által létrehozandó alkotmányt népszavazás lett volna hivatott ratifikálni, így az elnyerte volna minden jogok forrásának egyetértését, amiy egy alkotmánynál minimum bekerülési szintnek kellene lennie nálunk, eladdig most egy olyan jogszabály módosítása ellen folyt a hajcihő, amely kb. annyi jogalappal bír, mint az előző alaptörvény (vagy ahogy hívni szokás mindkettőt: tákolmány).

Így aztán a saját inerciarendszerében vizsgálva arról van szó, hogy a parlamenti többség, mivel ez hatalmában állt, hozott egy olyan jogszabályt, ami az elmúlt 25, sőt 64 év szokásainak megfelel, tehát az alkotmányozási hagyományoknak és elvárásoknak nem.

Ebből következően tüntetni alkotmányozó nemzetgyűlés érdekében lenne indokolt, a jelenlegi tüntetések azonban, mivel létükkel támogatják a hatályos alaptörvényt, gyakorlatilag indokolatlanok, sőt bizonyos szempontból saját céljaikra nézve is károsak.

De azt is meg lehetne vizsgálni, hogy érdemes-e azok elemzéseivel foglalkozni, akik szerint a jobboldal viselkedni képtelen, rasszista, kopasz, alkoholista, heteroszexuális, futballhuligán nyugdíjasokból, a baloldal pedig viselkedni képtelen, rasszista, rasztás, narkós, homoszexuális, belvárosi celeb-bölcsészekből áll.

Érdemes-e egyáltalán bal és jobboldallal foglalkozni, mikor azon túl, hogy ennek semmilyen fontossága nincs politikai vagy gazdasági szempontból, még abban sem tudunk megegyezni, hogy mit jelent a jobb- és mit a baloldaliság.

HaCS 2013.03.09. 14:19:11

@inebhedj - szerintem:

"Mi hallgatunk és lesz, aki csak éppen
néz téged, mert örül, hogy lát ma itt
fehérek közt egy európait."

(József Attila)

zobod 2013.03.09. 14:26:14

Hiába a próbálkozás, senki nem veszi be, hogy a politikai szabadságuk féltő diákok és civilek spontán megmozdulása lett volna az akció. Jól szervezett, konspirált aktuálpolitikai manőver volt, amire megfelelő választ kaptak. Az ember már csak legyint, kívülállóként nehéz bármelyik hadban álló oldallal azonosulni, legfeljebb egzisztenciális érdekek mentén lehet besorolni annak, akit érint. Tépjék csak egymást, fojtsák egymást kanál vízbe a hatalomért ha annyira fontos, de hülyének ne nézzenek, az agitprop dumát meg lehet tartani mindkét oldalnak.

kvadrillio 2013.03.09. 14:59:41

ÉN CSAK ARRA VÁROK, mikor veszik észre azt, hogy nagyon el kéne húzniuk a sunyiba, de jó messzire !!!

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.03.09. 17:14:15

@gavar csaba:

Buta, vagy, saját magad cáfolod, mi az, hogy nem csalással...nem én ígértem 1 millió munkahelyet hanem ő.
Ez nem csalás? ,ja értem az amit ő csinál az nem csalás. Aki ilyen módon becsapja a szegény és jórészt tudatlan embereket az bizony csalás a javából.

Más: egy demokratának az a feladata, hogy a demokratikus jogállamiságot védje és ha az sérülni látszik (ami most is van) akkor azt a lehető legszélesebb tömegek tudatára adja, hogy közösen tudjanak fellépni az antidemokratikus intézkedésekkel szemben.

2llkedő 2013.03.10. 10:06:45

@gavar csaba: "Még csak annyit, hogy egy "demokrata" nem uszít a regnáló hatalom ellen , hanem férfihoz méltó módon , ha nem is rajong, vagy ért egyet vele, de 4 esztendeig elviseli a magyar nép többségének akaratát"

Akkor ezzel ugyi ki is jelentetted, hogy Piktor tsa-i nem demokraták.

légügyi megfigyelő 2013.03.10. 14:00:13

@irógép: egyrészt én sem jártam székházakat foglalni, amint Te sem, másrészt a saját bőrömön tudom, hogy az alkotmányosságnak lényeges szerepe lehet az ember életében, nagyon is közvetlen módon. És ez akkor is így van, ha a mindennapok teendői nem az alkotmányosság körül forognak.
Egyébként épp az alkotmány és a jogállam ügyében alapvető különbség áll fenn a kétosztatú balos-jobbos világunkban. Ma nincs helye ennek a megosztásnak, sokkalta inkább a mindenféle jogállami (balos-jobbos-bármilyenes) és a bármiféle nem jogállami erők között kellene meghúzni a határt.

Balról

Balról blog: politikáról - baloldali szemszögből. Cikkek, vélemények értékalapon.

Címkék

15 (1) 2014 (1) 80 (1) adó (1) adózás (1) agrártámogatás (1) ámokfutás (1) andrás (1) ángyán (1) bádogdob (1) baja (2) balliberális (1) balogh (1) baloldal (2) bank (1) békemenet (1) belüli (1) bkv (1) blog (1) börtön (1) budapest (2) bűnöző (1) cinkos (1) családon (1) csalás (1) csányi (1) csökkenés (1) demokrácia (1) devizatartalék (1) együtt (1) ellenzék (1) elnök (1) embertelen (1) erőszak (1) értelmiség (1) eu (2) európai (1) facebook (1) feliratkozás (1) ferenc (1) fidesz (20) Fidesz (1) földtörvény (1) főpolgármester (1) gábor (2) gdp (1) Gyula (1) gyula (1) gyűlöletbeszéd (1) hajléktalan (1) hiba (1) hitel (1) (1) hoffmann (2) hollandia (1) Horn (1) horn (1) horváth (2) időközi (1) imf (1) ingyen (1) iskola (1) jegybank (2) jobbik (2) jobboldal (1) kampány (1) Kerényi Imre (1) kitiltás (1) komondor (1) kormány (3) korrektség (1) korrupció (3) kötelességszegés (1) közgép (1) közösség (1) kritikus (1) kubatov (1) külföld (1) lmp (1) magyarország (1) Magyar Krónika (1) március (1) matolcsy (3) megszorítás (1) méltóság (1) mezőgazdaság (1) miniszterelnök (1) mnb (1) mszp (6) MSZP (1) nav (1) nemzeti (1) népszavazás (1) oktatás (2) orbán (15) paks (1) parlament (1) pintér (1) pisa (1) politika (4) politikai (1) putyin (1) regisztráció (2) rendelet (1) scheppele (1) szabadság (1) szabadságharc (2) szegénység (1) széles (1) születésnap (1) támogatás (1) tárki (1) tarlós (2) törvény (2) tranzakciós (1) unió (2) utak (1) választás (1) választási (3) varga (1) vitézy (1) vona (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása