HTML doboz

baloldali-logo-v2.png

Baja Ferenc: Kormányváltás balról

2014.04.04. 14:44

Néhány nap múlva Magyarország ismét jövőt választ magának. Választhatunk, hogy merre menjünk tovább, hogy haladás vagy megtorpanás következzen. Választhatunk, hogy a múltban szeretnénk-e élni, ahol a modernitás szitokszó, vagy a jövőt választjuk, ahol az oktatás, a digitális írástudás és a nyelvtudás az érték. Választhatunk, hogy Kelet vagy Nyugat. Folytatni akarjuk-e a felzárkózást Európa nyugati országaihoz, vagy visszaépítjük a vasfüggönyt és létrehozzuk a mi kis volt szovjet utódállamunkat. Választhatunk, hogy rövid távú előnyökért hagyjuk a populizmus győzelmét, vagy elfogadjuk, hogy a demokrácia -  minden hibája ellenére - munkát, jólétet és biztonságot nyújt.

 április6.JPG

Április 6-a sorsdöntő lesz a magyarok számára. Hiába harsogja Orbán Viktor megálmodott egypártrendszerének propagandája, hogy Magyarország jobban teljesít, ha a környezetünkben minden három emberből legalább kettő úgy érzi, rosszabbul mennek a dolgai. Én hiszem, hogy a magyar emberek többsége tisztában van vele: addig senkinek sem lesz jó itt élni, míg mindannyiunknak nem lesz jó itt élni!

 

Ahhoz, hogy mindannyiuknak jó legyen itt élni, kormányváltás kell. Amikor a baloldal vezeti majd ezt az országot, akkor nem csak a Közgépnek, hanem a köznépnek is lesz munkája. Amikor a baloldal vezeti majd ezt az országot, akkor nem az egymillió közmunkás országa leszünk, akiket csak a  jobb statisztika érdekében alkalmaznak, hanem 250.000 valódi munkahely jön létre. Amikor a baloldal vezeti ezt az országot, akkor nem azt fogja a kormány mondani, hogy havi 47 ezer forintból meg lehet élni, hanem azt, hogy ennyi pénzből nem lehet a következő hónapot megérni. És ezért fel is emeljük a béreket.

 

A baloldal visszaadja a normális munkahelyeket, amiket a Fidesz elvett. Visszaadja a magasabb béreket, amit a Fidesz elvett. Visszaadja a földeket, amit Fidesz elvett. Visszaadja a betegeknek a gyógyulás esélyét, amit a Fidesz elvett. Visszaadja a demokráciát, amit a Fidesz elvett. Visszaadja a fejlett Nyugathoz való tartozást, amit a Fidesz elvett. Visszaadja a kiszámítható élet reményét, amit a Fidesz elvett.

 

Hogy mindezt visszaadhassa, el kell menni szavazni, és el kell vinni szavazni mindazokat, akik már kicsit fásultak, reményvesztettek. Segíteni kell nekik, tartani bennük a lelket, hogy nincsenek lefutott meccsek. Nem szabad eleve feltartott kézzel a pályára menni, mert ebben az országban többségben vannak azok, akik kormányváltást szeretnének, akik nincsenek megelégedve az ország teljesítményével, akik szerint rosszabbul élünk, mint négy éve. Többen vagyunk, és egy demokráciában a többség akarata érvényesül. Ha a többség kormányváltást szeretne, akkor mi le is váltjuk ezt a kormányt.

 

Ez azonban csak akkor működhet, ha a kormányváltó erők listájára és jelöltjére szavaznak. Mert aki otthon marad, az Orbán Viktorra szavaz. Aki más pártokra, jelöltekre szavaz, az Orbán Viktorra szavaz.

 

Magyarország ma nem azért van bajban, mert a magyar emberek kudarcot vallottak, hanem azért, mert jelenlegi vezetői vallottak kudarcot. De április 6-án egyetlen tollvonással mindenki hozzájárulhat a sikerhez, mindenki kiválaszthatja az irányt, és megjelölheti a szavazólapon, hogy Kelet vagy Nyugat, hátra vagy előre, jobbra vagy balra. A kormányváltás viszont csak balról jön.

Baja Ferenc, országgyűlési képviselő vendégcikke

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://balrol.blog.hu/api/trackback/id/tr635913997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ottmár Gábor 2014.04.18. 08:19:33

Észre kéne venni, hogy a régi arcokkal ez nem fog menni,Mesterházy lejáratta magát,mennie kéne az egész "kormányváltó stábnak". Ez lenne korrekt,minden más csak hatalomvágy és duma duma duma! Abba kéne hagyni a hazudozást is,de még a vesztett választás után is azt hazudta, nem volt a
leváltásáról szó!!!!!!

Balról

Balról blog: politikáról - baloldali szemszögből. Cikkek, vélemények értékalapon.

Címkék

15 (1) 2014 (1) 80 (1) adó (1) adózás (1) agrártámogatás (1) ámokfutás (1) andrás (1) ángyán (1) bádogdob (1) baja (2) balliberális (1) balogh (1) baloldal (2) bank (1) békemenet (1) belüli (1) bkv (1) blog (1) börtön (1) budapest (2) bűnöző (1) cinkos (1) családon (1) csalás (1) csányi (1) csökkenés (1) demokrácia (1) devizatartalék (1) együtt (1) ellenzék (1) elnök (1) embertelen (1) erőszak (1) értelmiség (1) eu (2) európai (1) facebook (1) feliratkozás (1) ferenc (1) Fidesz (1) fidesz (20) földtörvény (1) főpolgármester (1) gábor (2) gdp (1) Gyula (1) gyula (1) gyűlöletbeszéd (1) hajléktalan (1) hiba (1) hitel (1) (1) hoffmann (2) hollandia (1) horn (1) Horn (1) horváth (2) időközi (1) imf (1) ingyen (1) iskola (1) jegybank (2) jobbik (2) jobboldal (1) kampány (1) Kerényi Imre (1) kitiltás (1) komondor (1) kormány (3) korrektség (1) korrupció (3) kötelességszegés (1) közgép (1) közösség (1) kritikus (1) kubatov (1) külföld (1) lmp (1) magyarország (1) Magyar Krónika (1) március (1) matolcsy (3) megszorítás (1) méltóság (1) mezőgazdaság (1) miniszterelnök (1) mnb (1) MSZP (1) mszp (6) nav (1) nemzeti (1) népszavazás (1) oktatás (2) orbán (15) paks (1) parlament (1) pintér (1) pisa (1) politika (4) politikai (1) putyin (1) regisztráció (2) rendelet (1) scheppele (1) szabadság (1) szabadságharc (2) szegénység (1) széles (1) születésnap (1) támogatás (1) tárki (1) tarlós (2) törvény (2) tranzakciós (1) unió (2) utak (1) választás (1) választási (3) varga (1) vitézy (1) vona (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása