HTML doboz

baloldali-logo-v2.png

Légy ostoba!

2013.07.12. 11:28

Günter Grass Bádogdob című klasszikus regényének főhőse határozza el három éves korában, hogy ő nem fog tovább nőni, nem vesz részt a felnőttek szánalmas és kisstílű világában, amiből pedig mindent megért – csak nem tetszik neki. Valahogy így van Orbán Viktor és Fidesz is az Európai Unióval, csak a motivációi mások. Nem tetszik neki, mert léteznek ellenvélemények, mert nem hagyják, hogy egy országot egy szűk gazdasági-politikai érdekcsoport uralja és rabolja szisztematikusan szegényre. Ezért játsszák a hülyét, hátha a jobboldali médiatúlsúly révén saját szavazóikat is sikerült megtéveszteni.

badogdo.jpg

Azt mondja Orbán és a Fidesz a magyar kormány alkotmányos puccsát és politikáját elítélő Tavares-jelentés kapcsán, hogy az valójában a rezsicsökkentés elleni harcról szól. Szándékosan nem veszi figyelembe, hogy a Tavares vezette bizottságot még jóval a rezsicsökkentés bejelentése előtt (de a Fidesz demokráciát romboló intézkedéseinek meghozatala után) küldte vizsgálódni az EU Magyarországra. Semmi köze nem lehet tehát a rezsiblöffhöz, hacsak az EU nem tudott hamarabb Orbánék szándékáról, mint saját maguk.

Aztán azt is mondja Orbán, hogy a jelentés elfogadása Magyarország elleni büntetés. Holott a jelentés alapján egyértelmű, hogy az éppen a magyar emberek alkotmányos jogait kívánja megvédeni az oligarchakormánytól, amely saját hatalmát terjesztette ki, hogy bármely törvényt, jogszabályt azonnal megváltoztathasson egy szűk gazdasági-politikai kör érdekében. Teljesen mindegy, hogy trafikmaffiáról, építkezési korrupcióról vagy az Alkotmánybíróság jogköréről van szó.

Van egy olyan Fidesz-szövegpanel is – amit ráadásul sikerül néhány igen tájékozatlan vagy elfogult európai jobboldali képviselő szájába is adniuk –, miszerint az EU nemtetszésének kifejezése nem Európa, hanem kizárólag a baloldali és liberális képviselők véleménye, sőt, diktátuma. Mindez azért is nevetséges, mert egyrészt diktátumot nem szoktak demokratikusan elfogadni (a Fidesz legtöbb ellenérzést kiváltó törvényéhez is le kellett bontani először a jogállami ellensúlyokat, lásd negyedik Alaptörvény-módosítás), másrészt pedig balliberális összeesküvéseket ritkán szoktak jobboldali képviselők támogatni. Márpedig az Orbán-kormányt elítélő határozatot számos jobboldali képviselő is megszavazta.

Ne legyenek kétségeink: a Fidesz képviselői és szóvivői is pontosan tudják a fent leírtakat, egyedül Selmeczi Gabriella esetén nem vagyunk erről meggyőződve. Csupán mondják, mondják az ellenkezőjét, reménykedve abban, hogy ha övék a média többsége (márpedig az övék), a tényeket figyelmen kívül lehet hagyni, azok nem jutnak el a választókhoz, akik pedig egyéb információforrás híján el fogják hinni azt a rengeteg sületlenséget, amit a kormány beszél. Szerencsére azonban nem a 19. században élünk: ma már nem elég a központi médiumokat elfoglalni, létezik olyasmi, hogy internet, ahol még mindenki azt ír, amit akar. Még az is elképzelhető, hogy ez történetesen az igazság lesz.

Ami pedig arról szól, hogy az Európai Parlament azért fogadta el a Tavares-jelentést, mert európai szinten példátlan, hogy egy kormány úgy dúlja szét a demokráciát, úgy csökkentse az állampolgárai jogait, ahogy Orbán és rendszere tette. Persze Orbán és bábjai nem azért cselekedték ezt, mert ez a hobbijuk, hanem kettős célból. Az első, hogy háboríthatatlanul tudjanak lopni, sokkal többet, mint bármely kormány – beleértve saját maguk 1998 és 2002 közötti uralmát – annak előtte. Ha ugyanis nincsen Alkotmánybíróság, nyugodtan államosítani lehet takarékszövetkezeteket, gépgyárakat, MOL-részvényeket, lényegében bármit. Aztán privatizálni barátoknak. Akkor különadóztatni lehet cégeket, amelyek veszteségessé válva kivonulnak a piacról – hogy aztán adóforintokból kistafírozott Fidesz-közeli vállalkozások benyomuljanak helyette. Akkor el lehet venni sokaktól, amijük van, és oda lehet adni keveseknek. Ahogy történt ez a trafikokkal is.

A másik cél, hogy ezt az állapotot stabilizálják. Ha nincs demokratikus ellensúly, a kormány azt és úgy tehet, amit és ahogyan akar. Például saját érdekeinek megfelelően módosíthatja a választási rendszert, kirúgással fenyegethet közszolgákat és köztisztviselőket, pénzeket oszthat egyedi elbírálások alapján. És ha ezt elég hatékonyan teszi, hatalomban maradhat. Az egyetlen „szerencse” ennek kapcsán, hogy a Fidesz ezt meglehetősen bénán csinálja: ha elveszi az országot sokaktól és odaadja keveseknek, akkor sokak lesznek ellene és kevesek vele. Lesznek persze, akik érdekből vagy félelemből elmennek a Fideszre szavazni, esetleg távol maradnak a választástól, de egy óriási tömeget tesz ellenérdekeltté saját kormányzásában. Ez lehet az ellenzék esélye; csak ki kéne használni.

55 komment

Címkék: hiba fidesz eu szabadságharc bádogdob

A bejegyzés trackback címe:

https://balrol.blog.hu/api/trackback/id/tr115401691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vénkujon 2013.07.13. 21:24:06

fasza. selmecis-rész is megállja a helyét. :D

Kámasuka 2013.07.13. 21:38:21

''Fidesz is az Európai Unióval, csak a motivációi mások. Nem tetszik neki, mert léteznek ellenvélemények, mert nem hagyják, hogy egy országot egy szűk gazdasági-politikai érdekcsoport uralja és rabolja szisztematikusan szegényre.''

- Jót röhögtem az EU azért van hogy mi gazdagodjunk, ez a célja.

- Mondjuk 2004 óta Mo. sokkal szegényebb lett, úgyhogy gondolom véletlenül épp most nem jött be a cél.

Szélmalomharcos 2013.07.13. 22:09:13

A Bádogdob főhőse a náci diktatúra, és ebbe a környezetbe belesimuló apja ellen lázadva határozza el, hogy nem akar felnőtté válni. Ha komolyan vesszük a hasonlatod, akkor az EU képviseli azt a diktatúrát, ami ellen lázadva a Fidesz csapat nem akar Ödesz (Öreg Demokraták Szövetsége) lenni

SZóval vagy nem ismered a regényt, vagy nem értetted meg a benne leírt szituációt (ami mellesleg vándormotívum, egy nagy csomó sztoriban megtalálható, például Hamletben)

Balról kötelező ostobának lenni?

Borenbukk 2013.07.13. 22:25:35

@Szélmalomharcos: "Ha komolyan vesszük a hasonlatod..."

Ami - gondolom - pont odaig tart, ameddig a postolo irta. A tobbi korulmeny a hasonlatunk szempontjabol nem erdekes. Persze ezt te is tudod, csak egy eroltetett terelesi kiserlettel probalkoztal.

ob.szerver 2013.07.13. 22:32:43

@BenFranklin:

"Jót röhögtem az EU azért van hogy mi gazdagodjunk, ez a célja.
Mondjuk 2004 óta Mo. sokkal szegényebb lett, úgyhogy gondolom véletlenül épp most nem jött be a cél."

A GDP 2004 óta 5%-kal nőtt, ami valóban kevés, de ebben benne van a válság miatti 2009-es -6,7%, és az orbánrezsim 3 év alatti 0%-a. Szegényebbek még így sem lettünk.

Részletes adatok, ha érdekel:

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qpt001i.html

Szerintem röhögés helyett gondolkozz el, hogy kiről szól a poszt.

Kámasuka 2013.07.13. 22:42:42

@ob.szerver: 2004 óta minden szomszédhoz képest szegényebbek lettünk, minden egyes mutatónk romlott.

ob.szerver 2013.07.13. 22:52:38

A fidesz agitprop kommunikációjának célja a nagyon egyszerű emberek primitív ösztöneire történő hatás, hiszen bár minden országban ők alkotják a társadalom többségét, magyarországi arányuk rémisztő, és semmi jóval nem kecsegtető. Azért alkalmaznak Hoppálokat és Selmecziket, mert az egyéni képességeik révén ők tudják hitelesen közvetíteni az agitprop üzenetét a fenti kommunikációs célcsoport számára.

Ha én valamilyen érdekből vezérelve őket támogatnám, baromi kínosan érezném magam a tavares-jelentés rezsicsökkentéses indoklása miatt, és ha nem itt élnék, azt kérdezném, hogy valóban van olyan istenverte barom, aki ezt beveszi? Csakhogy itt élek.

tundrazuzmo (törölt) 2013.07.13. 23:09:48

Egy csúsztatás van: valóban nem a rezsicsökkentés, hanem a különadók miatt kezdett néhány multi érdeke sérülni, és bérelték fel a balos megmondóembereket egy kis politizálásra.

Időközben a franciák telekomadóját az EU Bíróság jóváhagyta (elutasították a Bizottság ezt támadó keresetét), ezért a kormány nem ezzel érvel, hanem a rezsicsökentéssel, ami most jobban benne van a köztudatban.

A lényeg az, hogy a drága EU egy gazdasági testület, aki ezt tagadja, az nem tanult történelmet. A Lisszaboni szerződés megpróbálja az EU-t inkább politikai szerveződésként bemutatni, de ez kamu. Mindannyian ismerjük az EU EGK-s és EK-s múltját. Piac, pénz, profit. Erről szól a dolog.

olcso 2013.07.13. 23:28:42

@BenFranklin: Ebből pont hogy nem az EU hibája következik, hanem Magyarországé. Ha ez az EU hibája lenne fullra, akkor az EU-s szomszédainknak velünk kéne lenniük a "mélyben".

Kámasuka 2013.07.13. 23:42:04

@olcso: Igen, valóban előjött a magyarok minden hibája, ami most, hogy tekintélyelvü kormányzás van, többé nem fordulhat elő. Csak az EU ez ellen is ugat mint a vak komondor.

Amúgy 2004hez viszonyítva az USA autó, Kína rakéta, az EU meg a hátán fekvő teknősbéka sebességgel hasít.

Blogger Géza 2013.07.14. 00:07:38

"Ha ugyanis nincsen Alkotmánybíróság, " Nem tudom, a posztoló melyik országban él, de Magyarországon speciel van alkotmánybíróság. Bezzeg olyan sötét diktatúrákban, mint Nagy-Britannia, nincs.

"nyugodtan államosítani lehet takarékszövetkezeteket, gépgyárakat, MOL-részvényeket, lényegében bármit" Ennek ugyan mi a búbánatos köze van az alkotmánybírósághoz? Miért ne vehetne az állam MOL-részvényt vagy gépgyárat vagy épp bankot? Még az USÁ-ban is beszállt az állam a bankrendszerbe az elmúlt években, hogy az instabilitást csökkentse. Vagy a posztoló szerint van egy passzus az alkotmányban, hogy az államnak nem lehet semmije? Marhaság. A legtöbb nyugat-európai államban magasabb az állami tulajdon részaránya, mint Magyarországon.

Mi volt az a szektor, amit "államosítottak", majd "privatizáltak a barátoknak" az elmúlt 3 évben? Ja, hogy ez is csak valami lázálom? Értjük...

"Márpedig az Orbán-kormányt elítélő határozatot számos jobboldali képviselő is megszavazta."

Nem tudom, mi az a "számos" de mivel az EP-ben a baloldalnak kb 50%-a van, és a Tavares-jelentést az összes képviselő 50%-a, és jelenlévők 52%-a szavazta meg, azért olyan "számosan" aligha voltak... Én még nem láttam ilyen listát, de ha van, elő vele, lássuk!

"úgy csökkentse az állampolgárai jogait," én esküszöm, nem vetem észre, hogy bármilyen (valóságban is érvényesülő, jelentőséggel bíró), jogom csökkent volna! (Persze, nem lesz jogom más háza előtt az utcán lakni, és az ajtaja elé szarni, de ilyet eddig sem akartam tenni.) Várom a listát, miféle jogaim csökkentek...

Peterpapo 2013.07.14. 00:27:25

@tundrazuzmo:

Vegyük úgy, hogy teljesen igazad van. Az EU helyében ki nézné jó szemmel, hogy adok egy országnak kurva sok pénzt (Viktor mondta, hogy sikeresen tárgyalt az országba érkező pénzekről!!) és azt látom, hogy nem arra használják, amire kellene, hanem lenyúlják és szétdobják a haverok között. Ezek után az EU helyében már rég megvontam volna mindenféle támogatást, mert az úgysem azokhoz jut el, akiknek szántam, hanem egy mocskos, szemét, hazug, tolvaj bandához.

olcso 2013.07.14. 00:31:42

@BenFranklin: Jaja, eljött a Megváltó, már nem fordulhat elő, hogy valaki hibázik... Egyébként nem a magyarok hibája, hanem a kormány hibája jöhetett esetleg elő, mert én keveset kormányoztam 2004 óta.

Szélmalomharcos 2013.07.14. 01:09:47

@Borenbukk: @ob.szerver:

"A tobbi korulmeny a hasonlatunk szempontjabol nem erdekes. "

"A fidesz agitprop kommunikációjának célja a nagyon egyszerű emberek primitív ösztöneire történő hatás"

Haha, ketten együtt olyanok vagytok mint Stan és Pan. Amit egyiktek próbál besulykolni, arra a másik azt mondja hogy egyszerű embereknek való primitív szöveg. Ezt gyakorolnotok kell még egy kicsit!

Nem csak félműveltek vagytok (és akkor még felfelé kerekítettem), hanem buták is

vénkujon 2013.07.14. 01:10:00

halló fidióták. a poszt a fidesz totál primitív kommunikációjáról szól. arról dumáljatok.:D

Kámasuka 2013.07.14. 01:47:17

Nyehehehehehe

''Februártól Tel-Avivban dől el, milyen fénykép kerülhet fel Mesterházyról a párt honlapjára, az izraeli kampányfőnököt ugyanis kiakasztotta egy előnytelen felvétel. (Nem mintha Szarházyról lehetne egyáltalán előnyös képet készíteni.) A válogatást már személyesen Werber végzi, annyira balfék a szoci csapat, azaz naponta Mesterházy-fotókat nézeget a zsidó - ez még nem a méltó büntetése, de kezdetnek mindenesetre megteszi.
Mesterházy jófej titkárnőjének a cigányokat Indiába visszaküldő körlevele után újabb ínyencséget mutatunk olvasóinknak (katt a képre):''

''A lecsesző levél fordítása:

Az illetékes figyelmébe.
Nem tudom, ki van megbízva azzal, hogy kiválogassa és engedélyezze, mely Attiláról készített képek kerülhetnek fel az MSZP.HU-ra vagy bármilyen más világhálós oldalra - de az alábbi példa őrületbe kerget, még akkor is, ha Tel-Avivban vagyok. Ez szabotázs.
Remélem, törölték már ezt a képet - de ha nem, kérem, gondoskodjanak arról, hogy ez azonnal megtörténjék.
Mostantól kezdve az a kérésem, hogy egyetlen kép se kerüljön fel Attiláról a világhálóra az én engedélyem nélkül.
Remélem, nem túl nagy a kérésem.
Kösz.
Ron''

Ti akarjátok lenyomni a Fideszt, ahas...:))

-JzK- 2013.07.14. 04:25:19

Szerintem nem az nem tetszik a hazafias magyaroknak, hogy ajrópában van "ellenérv" is, hanem az a világrend, amit ez a cikk oly szépen körülír: kitartas.mozgalom.org/publikaciok/domokos-endre-janos-kulturalis-forradalom-%E2%80%93-nyugati-kultura-alkonya

ob.szerver 2013.07.14. 06:23:38

A bloghoz: mi a faszér’ kell várni egy kommenttel?

@BenFranklin:

"2004 óta minden szomszédhoz képest szegényebbek lettünk, minden egyes mutatónk romlott."

Ez majdnem igaz, de nem ezt írtad. Az, hogy csak ennyit értünk el, az nem az EU hibája, hiszen - ahogy te is megállapítottad - voltak, akik sokkal jobban éltek az éves GDP-jük 3-5%-át kitevő EU támogatással, mint mi.

A rossz hír az, hogy a termelési tényezőknek az orbán-simicska rezsimnek köszönhető pusztulása (tehát a beruházások folyamatos csökkenésének az állóeszközökre, és a szakképzett munkaerő menekülésének a humán tőkére gyakorolt hatása) miatt, ha holnaptól egy normális kormány működne, a lemaradásunk 2-3 évig még akkor is fokozódna. Számold ki mi lesz, ha 2018-ig vagy ha 2034-ig maradnak.

szokolovics 2013.07.14. 07:34:24

"egyrészt diktátumot nem szoktak demokratikusan elfogadni"

Nem tudom, mennyire ismered a történteket, de 3 éve mi is teljesen demokratikusan választottuk meg az országgyűlésünket. Hogy neked és a tavarisnak nem tetszik az eredmény, azt nagy ívben.

hot-spot (törölt) 2013.07.14. 08:07:24

Szerintem nem megjátszák a hülyét,hanem azok.

valaki senki 2013.07.14. 08:13:48

@BenFranklin: Ez így ebben a fomában, nem igaz. Mo. nem lett szegényebb, bár tény, hogy eladósodottabb. Az EU-ból úgy mellesleg, tényleg évi cca 1000 Mrd-ot kaptunk nettóban, csak az a gáz, hogy kevés fordítódott értelmes beruházásokra, egy része prsztízsberuházásokra ment el. Azt hiszem, ezen nem fog változtatni, ha több tíz milliárdot stadinokra költünk majd el! Termelő/szolgáltató beruházások kellenének- amik immáron 4.-5 éve elmaradnak-és ehhez pedig nem scak lé, de jogbiztonság is. Akkor majd tényleg lesz munkahely, adó -és járulék, miegymás... Ez ami zajlik, zsákutca!

Szélmalomharcos 2013.07.14. 08:14:59

@vénkujon:
"a poszt a fidesz totál primitív kommunikációjáról szól. arról dumáljatok"

A poszt a baloldali bekaki újabb szüleménye. Arról az erőlködésről szól, hogy a szájtáti népnek megmagyarázzanak valamit, amit láthatóan ők se értenek. Megpróbálják lefordítani a maguk nyelvére a világot, hátha sikerül. Nem sikerült

Legalább olvasnátok el a Bádogdob kivonatát, megvan magyarul is fél oldalban! Tanulni soha nem késő, ezt példázza a szerző élete is

hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCnter_Grass

2llkedő 2013.07.14. 08:44:13

@Szélmalomharcos:
""""Kikhez kell a propagandának szólnia?

A művelt intelligenciához, vagy a kevésbé képzett tömegekhez?
Mindig csak a tömegek felé kell irányulnia!

A propaganda feladata nem az egyesek tudományos kiképzése, hanem a tömegnek bizonyos tényekre, eseményekre, szükségszerűségekre stb. való figyelmessé tétele úgy, hogy azok jelentősége a tömeg érdeklődésének középpontjába kerüljön.
Minden propagandának népszerűnek kell lennie és szellemi színvonalát a felvilágosítandók legkevésbé képzett rétegének befogadóképességéhez kell szabni.
Minél nagyobb az a tömeg, amelyre hatást kell gyakorolni, annál kevésbé legyen magas a propaganda szellemi színvonala. Ha tehát a propaganda a háborúban való kitartás fokozását célozza, és éppen ezért az egész népre irányul, a túlságosan magas szellemi előfeltételek kerülésére a legnagyobb gondot kell fordítani.
Minél kisebb a tudományos tehertétel és minél inkább a tömeg érzelméhez szól a propaganda, annál átütőbb az eredmény. Ez a propaganda helyességének és helytelenségének legkitűnőbb fokmérője, és semmi szín alatt sem egynéhány tudósnak vagy esztétikai ifjoncnak a kielégítése.
A tömeg befogadóképessége nagyon korlátolt, értelme kicsiny és éppen ezért nagyon feledékeny. Ezekből a tényekből kifolyólag tehát minden hathatós propaganda csak néhány pontra kell, hogy szorítkozzék. Ezt a néhány pontot és néhány tételt addig kell vezérszavakban ismételni, amíg az utolsó is megérti ebből a szóból azt, amit akarunk. Mihelyt az ember ezt az alaptételt feláldozza és sokoldalú akar lenni, akkor a hatás elaprózódik, mert a tömeg a nyújtott anyagot sem megérteni, sem megemészteni nem tudja. Ezáltal azonban az eredmény is tovább gyengül mígnem végleg elmarad.""""

ob.szerver 2013.07.14. 08:48:37

@BenFranklin:

"Februártól Tel-Avivban dől el, milyen fénykép kerülhet fel Mesterházyról"

Nem mondod komolyan, hogy még nem hallottál Birnbaum és Finkelstein urakról?

magyarnarancs.hu/belpol/finkelstein-fidesz-tanacsado-a-var-esze-83588

A kommented akkora öngól, hogy még a léc is beleremeg.

Szélmalomharcos 2013.07.14. 09:25:39

@félázsiai 2llkedő:
Csak nem azt akarod mondani, hogy a Die Blechtrommel mellett a Mein Kampf a másik kötelező olvasmány balleréknél?

Olvassák, olvassák, csak nem értje meg az agyuk asztat

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.14. 09:30:10

Szerintem csak a felületet nézed, ezért hibás lett az elemzésed.

Ez a demokratikus EU contra gonosz Fidesz elmélet pont ugyanolyan butaság, mint a fideszes szabadságharc elmélet.

Valójában senkit sem érdekel a magyarországi demokrácia az EU-ban, ez az egész egy harc, hogy ki legyen fent. A nyugat lassan tönkreteszi az EU-t, évek óta, s most hogy megjelentek hasonló alakok keleten is, ők lettek a fekete bárányok. Kb. ugyanaz, amint Angliávban csinál a brit politikai elit az emigráció ügyével: kihasználja demagóg céljaira, mint tényleg a román és bolgár munkavállalók jelentenék a problémát, s nem a fenttarthatatlan rendszer.

Netuddki. 2013.07.14. 09:44:57

A jelentés vitáján számomra egyértelmű lett (nem mintha előtte nem tudtam volna), hogy az orbánékat egyáltalán nem érdekli mit gondol róluk maga a jelentés és az EU.

Itt minden előre kigondolt forgatókönyv szerint történik. Ha az orbán rezsim vitatható döntéseket hoz, ami nem tetszik az EU-nak, amelynek mellesleg mi is a tagjai vagyunk, és nemtetszését fejezi ki. Az orbán rezsim máris kész a válasszal, minden ilyen bírálat az ország szuverenitása elleni cselekmény. Miközben nem is nagyon törik magukat az orbánék, hogy a "vádakra" valamiféle értelmes magyarázattal szolgáljanak.

Valóban nagyon elvakultnak és szellemileg visszamaradottnak kell lenni, hogy az orbánékat és cselekedeteiket ismerve (mint a rossz pénzt) ebben a fidesz (és nem Magyarország) - EU vitában az orbánéknak adjon valaki igazat...

vénkujon 2013.07.14. 10:06:04

@Szélmalomharcos: oké. akkor ha annyira vágod a propaganda alapvetéseit, akkor mi a faszt ballerezel itt? a törésvonal akkor immár a hölyék/kevésbé hülyék közott van. látod bazdmeg, ezt nem tudom megérteni, hogy ha van némi esze bárkinek is, akkor hogy a picsába tudja lenyelni ezeket a baromságokat, de nemcsak lenyelni hanem ezerrel védeni is.

Rémbódess 2013.07.14. 10:07:04

@Blogger Géza: "Nem tudom, a posztoló melyik országban él, de Magyarországon speciel van alkotmánybíróság. Bezzeg olyan sötét diktatúrákban, mint Nagy-Britannia, nincs."

Ez speciel pont mást jelent, mint amit az ún jobboldal sugallni szeretne. Mivel az angoloknál kicsit régebbi a demokratikus felfogás beágyaződottsága, ezért fel sem merül, hogy kellne egy testület, amely a demokratikus működés felett őrködik. Sajnos nálunk szükség lenne erre, pont a fidesz ámokfutása miatt. Az, hogy leépítik az Alkotmánybíróságot sajnos nem azt jelenti, hogy eljutottunk az alkotmányos működésnek arra a szintjére, ahol már nincs szükség a védelemre.

Muzsikok közt 2013.07.14. 10:24:51

@ob.szerver: Miért öngól? Én nem vagyok náci mint te.

Itt az a lényeg hogy mekkora istenverte balfékek dolgoznak az MSZPben.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.07.14. 10:25:46

jogos az ajvékolás

hisz a baloldalon pedig mindent tudnak az ostobaságról, hiszen évtizedek óta művelik
xd

sok sikert 2014-hez elvtársak!

vénkujon 2013.07.14. 10:54:49

@Zuckerbrot: az mszp valóban nem tud annyira jól kampányolni, propagálni mint a fid., de az a baj, hogy ez utóbbi csak ahhoz ért, mint ahogy az látszik is hazánk állapotán. kizárólag csak ők-lásd. fidesz, és annak holdudvara-vannak jó formában.

Muzsikok közt 2013.07.14. 11:16:26

@vénkujon: Még az baszna be, ha még egyszer jó formába kerülnének itt a kommerek...:)Ez a választék, tetszik nem tetszik.

vénkujon 2013.07.14. 11:30:07

@Zuckerbrot: érzem benned a jót. hagyd el a sötét oldalt. állj át.:)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.07.14. 11:50:30

Engem ne akarjon megvédeni az a baloldali EU-s szövetség, mely zokszó nélkül hagyta, hogy baloldali elvtársaik országunkban rommá adósítsák az országot, megduplázzák a munkanélküliséget, és beazonosíthatatlan karhatalmistákkal veressenek több tízezer ellenzékit.

Blogger Géza 2013.07.14. 12:01:31

@Rémbódess: Nos, nálunk van AB, és mégis bekövetkeztek azok a régen várt reformok, amelyeket te "ámokfutásnak" nevezel. Erről ennyit.

xylon 2013.07.14. 13:36:29

@Rémbódess: Angliaban egyreszt van Alkotmanybirosag (ugyan csak par eve) de maga a funkcio mindig is megvolt, a Lordok hazanak a birosagok altal delegalt tagjai (Law Lords) gyakoroltak az alkotmanyossagi ellenorzest.

olcso 2013.07.14. 16:30:46

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Vannak a világon országok, mik nem EU tagok, miért nem költözöl oda??

Gandhi szellemében 2013.07.15. 01:36:38

@Blogger Géza:
Szóvá teszik, hogy valaki ördögöt csinált mozaikból, mire ő azzal védekezik, hogy egyetlen olyan mozaikot se rakott a képébe, amit ne lehetne valamelyik templom mozaikjai közt megtalálni...
Orbán is így . Az Alkotmánybíróság jogkörének jelentős csökkentése, az Alkotmánybírák közé bábok ültetése valós probléma, amire nem válasz, hogy Angliában még Alkotmánybíróság sincs. Angliában precedensjog van, másrészt a demokrácia sokkal mélyebben gyökerezik a társadalomban, mint Magyarországon.

A Tavares jelentést szavazásán a 736 képviselőből 701 vett részt. A szavazatok aránya: 370 igen, 249 nem, 82 tartózkodás.
Mivel a jobboldalnak csaknem 60%-a van az EP-ben, a baloldal önmagában azt nem tudta volna megszavazni.
De könnyen mondod, hogy "ide a neveket", mikor pontosan tudod, hogy nincsenek nevek, mert nem név szerinti szavazás volt.

A demokratikus vagy állampolgári jogok csorbítására Mo-on hány példát mondjak neked?
- a magántulajdont képező magánnyugdíjak lenyúlása
- visszamenőleges hatályú törvénykezés
- az állam társadalombiztosítási kötelezettségének kivétele az alaptörvényből
- az ellenzéki pártok (DK, LMP, PM) frakciójának eltörlése
- a házelnöknek nem tetsző megnyilvánulások pénzzel való büntetése
- a pedagógusok jogainak csorbítása
- a korengedményes nyugdíjak utólagos revíziója
- a rokkantak, tartósan betegek visszasorolása
- a választási törvény átírása
- a választási körzetek átszabása
- a magyar állampolgárok szavazatainak felhigítása az új állampolgárokéval
- sporttámogatás pártállás alapján
- kultúra támogatása pártállás alapján
- vállalkozások megbízásai, központi támogatásuk pártállás alapján
- közpénzből (adóforintokból) folytatott lejárató kampányok
- szerencsejáték szektor ellehetetlenítése
- kolontári károsultaknak összeadott 2 milliárdnyi adomány szinte teljes lenyúlása
- trafikmutyi
- állami földek fillérekért haverok kezébe adása
- közmunka-program
- közmunkások dolgoztatása magánföldeken, saját építkezésen, politikai tüntetésre való kivezénylésük
- indoklás nélküli elbocsátás törvénybe iktatása
- közalkalmazottak béketüntetésre való kivezénylése
- adóforintokból lengyelek, románok furikázása békemenetelni
- bíróságok személyi ügyeinek Handó Tünde kezébe adása
- rendőrségi vezetők átszűrése pártállás szerint
- ügynökakták további titkosítása
- politikai perek indítása, tanúk befolyásolása, fenyegetése
- médiatörvény
- megfellebezhetetlen NMHH döntések
- egy-egy szektor meghatározott szereplőire kivetett adók
- minimálbér adóztatása
- közmunkásbér az egy főre jutó létminimum fele
- eeeeh, reggelig írhatnám!
Te tényleg nem látod? Mire írsz akkor blogot?
Ha viszont mindazt, ami most van, helyesled, akkor megkérdem: akkor is örömködnél ennek, ha a lőcs másik végén lennél?
Merthogy a demokrácia az, amit fordítva is örömmel elfogadnánk.

Blogger Géza 2013.07.15. 06:54:20

@Gandhi szellemében: Frászt, a baloldalnak (ha csak a kommunistákat, szocialistákat, zöldeket és liberálisokat vesszük oda) van 49%-a, a Néppártnak 36%-a, a többi "egyéb". Ha pedig nincs név szerinti szavazás, és csak 50(52)% szavazta meg, akkor nincs alapja annak, hogy a Néppártból is "számosan" megszavazták.

Egyébként rohadtul érdekelne, hogy mondjuk egy közmunkaprogram mi a fenéért csorbítaná a demokráciát? Ennél elmebetegebb levezetést..

Gandhi szellemében 2013.07.15. 11:00:04

@Blogger Géza: Ezt jól összeadtad :)
hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:EP_Groups_1979-2009.png
Tudod, a jobb- és baloldal definiciói összemosódnak ugyan, de ha a részleteken lovagolsz, akkor azt pontosan tedd. A szürke van középen, attól balra a bal, jobbra a jobb.

Több értelme volna, ha nem jobbos-balos számháborút játszanál, hanem rávilágítanál arra, hogy miben téved a Tavares-jelentés?
Sokkal inkább baj az, hogy Tavares nem ismeri tökéletesen a magyar viszonyokat, hogy csak országos jelenségekkel foglalkozott, helyiekkel nem, hogy csak olyat írt le, amit teljes egészében alá is tud támasztani, a jelentés a problémáknak csak a töredékét írja le.

Tehát nézzük innen: miben állít valótlant a jelentés?
Vagy az előző kérdésemet: szerinted akkor is rendben volna a mai jogrend és kormányzás, ha a lőcs másik végén lennél?
Ha a szerepek felcserélődnének, akkor miről blogolnál?

Blogger Géza 2013.07.15. 11:21:52

@Gandhi szellemében: A Tavares jelentéssel nem az a baj, hogy valótlan, hanem hogy iszonyatosan egyoldalú és elfogult. Ezért sem szavazta meg a jobboldal. És az egész alapállása az, hogy amit a baloldal helyesnek és követendőnek tart, azt kéri számon a magyar kormányon, politikai követeléseket fogalmaz meg, ugyanakkor nem tudja követeléseit mindenki által elfogadott és betartott EU-s jogszabályokkal alátámasztani. Illetve kettős mércét alkalmaz: amit más ország esetén elfogad (lásd pl. francia kampányszabályozás), azt itt Magyarország szemére hányja. Ez elfogadhatatlan. Mintha egyik kekszgyártónál megengednénk, hogy használjon egy adalékanyagot, a másiknak nem. Csak mert az ő keksze összességben jobban ízlik, vagy mert az a kekszgyártó a barátom. Kb. így megy ez - ami tűrhetetlen.

Ha a szerepek felcserélődnek: nagyon jó a kérdés, 2006 októberében szerintem sokkal visszásabb események történtek a baloldal által kormányzott Magyarországon, illetve az utóbbi hónapokban a baloldal által kormányzott Romániában, és az EP nem szavazott meg semmiféle hasonló jelentést. Nagyon-nagyon kilóg a lóláb.

Gandhi szellemében 2013.07.15. 11:40:04

@Blogger Géza:
2006 őszén milyen "visszás események is történtek a baloldal által kormányzott Magyarországon"?

Blogger Géza 2013.07.15. 11:56:13

@Gandhi szellemében: Békés tüntetők elleni miniszterelnök által koordinált ("utasítottam a rendőrséget") rendőrattak (szemkilövés, stb.) felelősségre vonások elmismásolása, rendőri vezetők kitüntetése, ártatlan áldozatokon való politikusi gúnyolódás (Mártiriusz stb.) s mindezek (plusz őszödi beszéd plusz...) miatti általános politikai-erkölcsi-bizalmi válság.

Gandhi szellemében 2013.07.15. 12:08:27

@Blogger Géza:
Azért ez se semmi :)
Az őszödi beszédet végighallgattad? Arról szólt, hogy véget kell annak, hogy a hazugság a politika része legyen.
Eredmény: ma nem része, hanem a hazugság maga a politika.

Gyurcsány miben hazudott? Abban, hogy a két választási forduló közt visszatartották az államháztartásról szóló adatokat.
S most? Milliárdokat költenek közpénzből a hamis propagandára, hogy megvezessék az embereket.

Gyurcsány utasította a rendőrséget? Annyit mondott, a törvények betartásával biztosítsák a rendet. Ez aztán a kemény befolyásolás!
Orbán mivel kezdett? A legelső miniszterelnöki teendője volt a belügyi szervek vezetőinek állománygyűlést tartani, ahol közölte, csak az maradhat, aki együtt tud működni a kormánnyal. Nem, nem független azóta a rendőrség. Ki befolyásol hát?
Orbán nyilatkozik rendőrségi kérdésekben: utasítja, biztosítja, nem engedi, stb. Ki "kordinálta a rendősréget miniszterelnökként"?

Békés tüntetők azok, akik a rendőrökre támadnak, akik kirakatokat törnek, autókat zúznak, járműveket, épületeket gyújtanak fel? vajon Orbán egy ilyen utcai zavargásnál mit tenne, mikor a papírlappal békésen üldögélő diákokat is elvitetik és megbüntetik, amikor a Lendvay utcában tüntetők ellen eljárást indítanak, amikor 300 diákra 500 rendőrt küldenek ki, amikor 25 gárdistára 100 rendőrt vezényelnek ki?

Nem elég már a lózungok gépies szajkózása, értelmezd is, és tedd mellé az azóta látható tényeket is.

olcso 2013.07.15. 13:15:23

@Blogger Géza: Bekesen dobaltak a kockakövet. Szemet rendörök meg közbeavatkoztak. Megneznem, hogy ha most kimennek kockakövet dobalni, mi lenne... Gondolom most nem zavarna teged, ha "elkapnanak"...

Blogger Géza 2013.07.15. 13:42:30

@olcso: Hogyne, Révész Máriusz pont arról íres, hgoy kockakövet dobál. Meg az egész Fidesz-naggyúűlés biztos "kockakövet dobált". Meg a boltos, aki csak haza akart menni...

Ezért tart a baloldal továbbra is erkölcsi (és szavazói) mélyrepülésben, mert a tényeket is próbáljátok letagadni, elhazudni.

olcso 2013.07.15. 13:55:45

@Blogger Géza: Senki nem mondta, hogy baloldali vagyok, de ha megnezted volna az utcákat, láttad volna, mennyi kockakö hiányzott... Mennyi minden szet volt verve. Valaki meg nem mert kimenni az utcára, mert a vagány "bekes" tüntetök veletlenül eltalálják... Erröl senki nem beszel, csak arrol, hogy valaki megserült. Egy politikus pedig azert csak rálát a dolgokra ennyire... Te egyebkent sem azt mondtad, hogy megvertek Reveszt (nem tom, kid ö), hanem, hogy a bekes tüntetöket. Ha en egy bekes tüntetö vagyok, akkor hazamegyek, ha eröszakot látok, vagy valami, nem válaszolok eröszakkal.

Istenithetned a viszkist is ugy, hogy mekkora szemetek voltak a rendörök, mikor fölleptek ellen es valaki nem ert idöben haza...

Megegyszer: Nem mondom, hogy minden intezkedes jogszerü volt, csak, hogy nem volt bekes amit vedeni probálsz.

Blogger Géza 2013.07.15. 14:51:13

@olcso: "Ha en egy bekes tüntetö vagyok, akkor hazamegyek, ha eröszakot látok" Ja, de nem mindenki olyan takonygerincű, mint te, más viszont megpróbált békésen, parlamenti képviselői esküjének szellemében közbeavatkozni, hogy a rendőrök hagyják abba békés tüntetők oktalan támadását. Kórházi kezelés lett a vége... Ha Révész Máriusz esetét sem ismered, akkor totál nem vagy képben, előbb tájékozódj, mielőtt hülyeségeket írsz.

olcso 2013.07.15. 15:08:49

@Blogger Géza: Nem azt mondom, hogy nem ismerem Revesz esetet, hanem, hogy te elöbb bekes tüntetökröl irkaltal, hogy mekkora baj, hogy megvertek öket, mikor pedig irtam, hogy annyira nem is voltak bekesek, hisz rongaltak 1000-rel, akkor "dehat Revesz Mariusz igy meg ugy"
En nem azt montam, hogy nem vertek meg senkit artatlanul, vagy hogy Revesznek semmiben nem volt igaza stb... Csak annyit jegyeztem meg, hogy 1-2 eset miatt ne legyen mr hirtelen minden vandalra a bekes tüntetö szöveg aggatva.

Tehat utoljara: Nem Reveszben keresem a hibat, hanem a hozzaszolasodra mondtam, hogy nem bekesek voltak a tüntetök.

Gandhi szellemében 2013.07.15. 16:02:30

Azért ebbe hadd kapcsólódjak be...
@Blogger Géza: Géza, ahogy téged olvaslak, az jön le, hogy Gyurcsány ráküldte a békésen sétáló, andalgó járókelőkre a felfegyverzett rendőröket, akik először köveket hajigáltak magukra, majd törtek-zúztak, végül jól elverték az arra járókat.
Az eset után a parlament bizottságának ülésén a fideszes viszont épp az ellenkezőjét hánytorgatta fel. Azt kérte számon Gyurcsányon, hogy hogy engedhette éles lőszer nélkül a randalírozók közé a rendőröket, ezzel az életüket veszélyeztette.

Szóval ha van rajta sapka, azért, ha nincs, azért.
A valóság viszont az, hogy Gyurcsány semmilyen módon nem irányította a rendőröket. Sem abban, hogy ne legyen náluk éles lőszer, sem abban, hogy lőjenek-e a tüntetőkre.

Ellenben érdekelne a véleményed, hogy a rendőrökre köveket, üvegeket dobáló ultrák vajon kik voltak? Kik törtek kirakatokat? A páncélozott rendőrjárművet felgyújtó felelt-e valaha is emberölési kísérletért, hisz a zárt járműben emberek voltak? A TV székházban szintén emberek tartózkodtak, amikor rájuk gyújtották. Azt ki tette?

Azt gondolom, Géza, te ezeket nem gondoltad még át igazán.

@olcso: Egyetértek veled. Aki nem akar balhézni, az ne menjen a balhé közelébe. Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók.
A TV egyenes adásban közvetítette az egészet. A könnygázt a belvárosban még napokig lehetett érezni. Aznap pedig sok száz méterről is érezhető volt.
Komolyan van ember, aki elhiszi, hogy aki oda ment, az nem vette észre, hogy két arcvonal feszül egymásnak, az egyik oldalról kövek és üvegek röpködnek, a másikról meg könnygáz? Nem hallotta, hogy mindenki üvöltözik, izzik a levegő is?
Nem látott és nem hallott semmit az egészből?

Olyan nevetséges ez a "békés járókelő" duma, hogy beszélni is felesleges róla, de hát van, aki még mindig ezt szajkózza...

Blogger Géza 2013.07.15. 16:13:09

@Gandhi szellemében: "Gyurcsány miben hazudott? "

Hát, aki saját bevallása szerint végighazudott másfél-két évet, és közben végig be nem állt a pofája, nos, az elég sokat hazudhatott... De kérdezd meg a részleteket őtőle, ő mondta: " Hazudtunk reggel, éjjel meg este " " Végighazudtuk az utolsó másfél-két évet"

Valószínűleg az antiszemitázástól kezdve, a tüntetőkre pályázó szlovák terroristákon át az államháztartás helyzetéig elég sok minden volt érintett a hazugságcunamiban...

Gandhi szellemében 2013.07.15. 17:39:56

@Blogger Géza:
Azt hittem, konkrétumot is tudsz mondani, nem csak ezt a szövegkörnyezetéből kiragadott mondatot.

Amúgy ezt csinálod itt a kommentben is, az én válaszomból is kiragadsz egy-két szót, és azt próbálod boncolni. Közben pedig számtalan gondolat mellett elsiklasz, amire nincs megfelelő válaszod.

Tudod Géza, én sokkal többre becsülöm azt, aki akár okkal, akár ok nélkül önkritikus, mint az, mint aki képtelen az önkritikára.

Szóval Gyurcsány hazudott...? Konkrétum is van?
Ha eszedbe jut valami, azt szembeállítanád Orbánnal?

Vegyük ezt a két miniszterelnököt. Mindketten sportolnak. A választásuk a jellemüket is mutatja.
Gyurcsány hosszútávfutó. Ebben a sportban egyértelmű, ki a jobb. Nem bíró dönti el, nincs pontozás. Csaláson, sumákságon gondolkozni is felesleges. A lassabb elismeri és tiszteli a gyorsabbat, és a gyorsabb is a lassabbat, hisz ő is valami rendkívülit vitt végbe.
A foci, ahogy Demján fogalmazott, piszkos sport. A fociban amit a bíró nem lát, az nincs. A játékos ártatlan képpel felteszi a kezét, közben tapossa a másikat. Egy focimeccset meg lehet bundázni, és szokták is. A játékos nem csak a csapat érdekét nézi, hanem azt is, mennyit kap, ha a saját kapujába vágja a labdát. A bírót is meg lehet venni. Vagy akár megvezetni egy műeséssel. Esetleg eléállni, hogy ne lásson. A fociban még a FIFA sem az igazságot keresi. A VB-n 1m-re bennlévő, meg nem adott gól után nem a gólkamerát vezették be, hanem megtiltották a stadionban a visszajátszást.
Kb ez a különbség Orbán és Gyurcsány között is.

Balról

Balról blog: politikáról - baloldali szemszögből. Cikkek, vélemények értékalapon.

Címkék

15 (1) 2014 (1) 80 (1) adó (1) adózás (1) agrártámogatás (1) ámokfutás (1) andrás (1) ángyán (1) bádogdob (1) baja (2) balliberális (1) balogh (1) baloldal (2) bank (1) békemenet (1) belüli (1) bkv (1) blog (1) börtön (1) budapest (2) bűnöző (1) cinkos (1) családon (1) csalás (1) csányi (1) csökkenés (1) demokrácia (1) devizatartalék (1) együtt (1) ellenzék (1) elnök (1) embertelen (1) erőszak (1) értelmiség (1) eu (2) európai (1) facebook (1) feliratkozás (1) ferenc (1) Fidesz (1) fidesz (20) földtörvény (1) főpolgármester (1) gábor (2) gdp (1) gyula (1) Gyula (1) gyűlöletbeszéd (1) hajléktalan (1) hiba (1) hitel (1) (1) hoffmann (2) hollandia (1) Horn (1) horn (1) horváth (2) időközi (1) imf (1) ingyen (1) iskola (1) jegybank (2) jobbik (2) jobboldal (1) kampány (1) Kerényi Imre (1) kitiltás (1) komondor (1) kormány (3) korrektség (1) korrupció (3) kötelességszegés (1) közgép (1) közösség (1) kritikus (1) kubatov (1) külföld (1) lmp (1) magyarország (1) Magyar Krónika (1) március (1) matolcsy (3) megszorítás (1) méltóság (1) mezőgazdaság (1) miniszterelnök (1) mnb (1) MSZP (1) mszp (6) nav (1) nemzeti (1) népszavazás (1) oktatás (2) orbán (15) paks (1) parlament (1) pintér (1) pisa (1) politika (4) politikai (1) putyin (1) regisztráció (2) rendelet (1) scheppele (1) szabadság (1) szabadságharc (2) szegénység (1) széles (1) születésnap (1) támogatás (1) tárki (1) tarlós (2) törvény (2) tranzakciós (1) unió (2) utak (1) választás (1) választási (3) varga (1) vitézy (1) vona (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása