HTML doboz

baloldali-logo-v2.png

Március 15: az elmaradt ünnep

2013.03.18. 12:25

Az idén meghiúsult a március 15-i ünnep. Mindenki mással volt elfoglalva. 300 ezer ember például azzal, hogyan éljen túl villany és járható utak nélkül, vagy éppen az autóban ragadva. Mégsem mondhatjuk, hogy politikamentesen telt az ünnep, éppen ellenkezőleg: mi sem világíthatott volna rá jobban, hogy a politika nemcsak hatalomtechnika, hanem egy ország irányítása is. Amire a Fidesz képtelennek bizonyult.

pintérorbán.jpgTalán szimbolikus jelentősége is lehet, hogy amíg Orbán Viktor Brüsszelben tárgyalt, kormánya lebénult. A késlekedést, bénázást és totális alkalmatlanságot a Fidesz kommunikációs letámadással leplezte: teljes médiáját arra használta fel, hogy letagadja a valóságot. Csakhogy ez esetben arra biztosan nem gondolt a Habony-Finkelstein tandem, hogy ha az emberek maguk ragadnak bent az autóban, esetleg családtagjaikkal történik ilyesmi, akkor lehet azt hazudni, hogy a mentés nagyszerű volt, csak nemigen fogja elhinni a célközönség. Márpedig ez az időjárás, a katasztrófavédelem helyett katasztrófát előidéző mentés csaknem 300 ezer embert érintett Magyarországon, ez pedig nem kevés. Fogalmazhatnánk úgy is: hogy ha a Habony Árpád által hasba rúgott férfivel szeretnénk elhitetni, hogy a Fidesz tanácsadója jól bánik az emberekkel, ahhoz nem elég sokszor mutogatni a tévében, hogy ez így van.

Ehelyett jobb lett volna nem hasba rúgni, vagy eredeti témánknál maradva: menteni az embereket. Nem egy nappal később kapcsolva, hanem előre tájékoztatva, nem az autósokban felelősöket találva, hanem hatékony állami szerepvállalással. Ami egyébként nem volt, helyette volt sikerpropaganda meg arrogancia, kíváncsiak vagyunk, mikor fogja Kövér László, Bankondi „Tél Tábornok” György és Pintér Sándor egymást kitüntetni, mint Orbán Viktor egyik szóvivőjét színészi teljesítményéért, aki mellesleg 24 éve nem színészkedik, vagy mint a gyakorló elmebeteg Szaniszló Ferencet, esetleg a Kárpátia nevű szoftnáci giccsparádé szerencsétlen énekesét.

A március 15-i „ünnepi” események elemi erővel mutatták meg, hogy a politika nemcsak hatalomtechnika, üzlet és kommunikáció, hanem egy ország szakmai irányítása is. Nemcsak ahhoz kell érteni, hogyan szolgáljunk ki bizonyos választói igényeket, hogy ezt követően újra nekünk adják a voksokat – bár ez sem könnyű feladat –, hanem bizony irányítani is kell embereket, erőforrásokat és eszközöket kell rendelni a célokhoz. Ebben a Fidesz csúfosat bukott, amit még tetézett is Pintér Sándor belügyminiszter azzal az arroganciával, amivel előbb felelőtlennek nevezte az autósokat, utóbb pedig kijelentette, hogy Magyarország még jobban is teljesített a mentésben, mint a környező államok. Némi szépséghiba, hogy Ausztria küldött hókotrókat hazánk megsegítésére. Szükség is volt rájuk.

Az ellenzék pedig tette a dolgát, még ha ez a kormánypárti és a nem-online médiában kevéssé is jött át, ahogy megszokhattuk 2010 óta. Az MSZP például megnyitotta párirodáit melegedőnek, emellett parlamenti vizsgálóbizottságot kezdeményezett az ügyben, amiből nyilván nem lesz semmi, hiszen ezt is leszavazhatja a kétharmad. A csúcs az lesz, ha ugyanez a kétharmad valóban elkezdi ünnepelni magát. Lehet, hogy ettől azért nem mindenki lesz lelkes. Főleg azok nem, akik az autójukban éjszakáztak, de főként azok hozzátartozói, akik megfagytak a zord időjárás következtében. Nem állítunk olyat, hogy minden fagyhalál a kormány számlájára írható, őszintén távol álljon tőlünk az ilyesmi. De az is biztos, hogy jól működő országban ilyen nem történik. Sem ennyire megkésett mentés, sem a valóságot leplezni szolgáló kormánypropaganda az emberek tájékoztatása helyett. 

komment

Címkék: mszp orbán fidesz március 15 pintér utak

A bejegyzés trackback címe:

https://balrol.blog.hu/api/trackback/id/tr125143335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

irógép 2013.03.19. 08:41:34

Hát az a jó 10 000 embert akit kimentettek azt se kéne figyelmen kívül hagyni. Lehet, hogy egy ilyen kb sosem látott hó viharban nem mindent csináltak jól, de már megint azok pofáznak, akik 2006 ban sem augusztusban sem októberben semmit nem csináltak jól!!! Nagyon szánalmas az ellenzék, ahogy még egy ilyen dologba is kapaszkodik, és csak anyázni tud.
De hát tőlük is csak ennyi telik, max megint buktáznak a választásokon, de azért ez nem is lesz egy nagy tragédia!
Nem mintha a fidesznél nem lehetne jobban csinálni a dolgokat, de az biztos nem az az ellenzék lesz, aki 3 év alatt egy értelmes ötletet vagy programot nem mondott, csak anyázik mindig mindenhol.
A fidesz is ezt csinálta annak idején, a mostani ellenzék is ezt csinálja.
Az emberek meg egymást szidják közben.
Itt tartunk sajnos....

nnnnnnnn 2013.03.19. 08:59:54

szegény csicska szocik, nem tudnak mit kezdeni a fidesz népszerűségével. tegnap újabb félmillió szavazó. milla meg dk meg maszop meg együtt nincsenek kétezren egy tüntetésen. szar lehet :)

Landy4x4 2013.03.19. 09:10:04

az utolsó tájékoztatón azt mondták miniszter+katasztrófamegvédő, hogy 30 000 ember mentett 10 000 elakadtat. Ha a matekom nem csal ez azt kéne, hogy jelentse minden egyes elakadt mellett 3 mentőnek kellett volna lennie! Nem csoda, hogy a végén beszakadt az M1, ekkora tömeget ...
B@ssza meg ennyire már ne nézzük az embereket hülyének!

regress 2013.03.19. 09:20:20

@$$$=$$$: te agyhalott,a félmillió is annyira igaz mint a 30ezer mentő.szerinted meddig lehet hülyének nézni az embereket?miért hiszed azt,hogy mindenki olyan hülye mint te meg a fajtád?

nnnnnnnn 2013.03.19. 09:38:08

@regress: szerintem az olyan hülyéket mint te vagy, életük végéig hülyének nézem.

Lencsés István 2013.03.19. 09:54:27

FIDESZ nem bukott meg a hó miatt . Az emberek többsége ( tisztelet a kivételnek ) nem voltak képesek megérteni hogy akinek nem muszáj , ne induljon el , a nyári gumisokról meg már nem is beszélve ....

dr yetee 69 2013.03.19. 09:57:48

@$$$=$$$: Azért fostok folyamatosan,droid!

Landy4x4 2013.03.19. 10:10:58

@Lencsés István: Itt hadd jegyezzek meg valamit.
Hála az égenek nem voltam érintett ebben a dologban, de mint gyakorló apuka, gondolod, hogy ha tudom, hogy csak egy kicsi esélye van annak, hogy a gyermekem testi épségét veszélyeztetem akkor útnak indultam volna? Ugyanez igaz valószínüleg arra a tüdőtranszplantáltra is, hogy ő a saját heppjére utazgatott és azt szerette volna, hogy jól elakadjon és ki legyen mentve. Sorolhatnám...
Szóval azt mondani, hogy az emberek felelőtlenül indultak útnak, pedig tudták... Nekem ez nem tetszik és kikérem magamnak, hogy idiótának tart a kormányzat!

Lencsés István 2013.03.19. 10:26:06

@Landy4x4: Márpedig az az igazság hogy akinek nem volt sürgős , halaszthatalan dolga , és útnak indult ott az ember hibázott nem a kormányzat .

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2013.03.19. 10:54:26

@irógép: Mesélj már, mi volt 2006-ban, öcsi! Ugyanis akkor néhány óra leforgása alatt trópusi vihar--szerű időjárási jelenség érte el hazánkat. Széllel,özönvíz-szerű esővel stb. Akik meghaltak, sajnos azért haltak meg, mert fa alatt álltak pl. Ez ellen-pláne abban a néhány órában - kinek mit lehetett volna tenni?? De itt előre tudták, hogy mi várható, ennek ellenére nem tettek semmit a bunkók, utána meg meg is magyarázták a bizonyítványt-ahelyett, hogy kussolt volna Orbán és bandája ,miközben elsunnyognak és beadják lemondásukat.
Azt kérik számon, hogy mit tettek a szocik. Oké, nézz utána, mit tettek ők akkor augusztus 20-án és utána merj megszólalni.

Köszi

Landy4x4 2013.03.19. 10:57:53

@Lencsés István:
Tehát követve a te logikádat. Sulejman az Ankarai kamionos-embercsempész, Mitru a Brassói konyhás-besurranó, Branko a Zemuni feketepénzváltó, Dimitar a Szófiai autótolvaj, Gerhard a Salzburgi pedofil, illetve Aljosa a Munkácsi ciginepper az mind hibázott, mert több száz kilométerről útnak indult. És nem volt senki útközben aki leköpte volna, hogy b'meg nem menj tovább... Ezek mind hibáztak, de a katasztrófátmegvédő vezető az nem!

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2013.03.19. 10:58:09

@Lencsés István: Mit nem értett meg, lelküci, mit? A ki nem adott tájékoztatást, a zéró intézkedést? Milyen hullarabló mosakodási technika, hogy miközben ezrek fáznak az utakon, a köcsög belügyminiszter (Pintér Hogyállsz Sándor) ahelyett, hogy a mentést szervezné, már a bajba jutottakat hibáztatja... Olyan, mint az általad fényesre nyalt seggű banda. Undorító.

szekertabor · provo.blog.hu 2013.03.19. 11:22:08

Tulajdonképpen hány súlyos sérültje és halálos áldozata lett a rendkívüli időjárásnak? És Európában?
Merthogy egyedül ez az objektív mércéje a közigazgatás és a katasztrófavédelem teljesítményének. A kényelmetlenség, az anyagi kár ebből a szempontból másodlagos, és vis maior esetekben elkerülhetetlen.

A kérdés az, hogy a rendelkezésre álló személyi és tárgyi lehetőségeket maximális hatékonysággal használták-e fel. És a feltehető válasz az, hogy bőven van még mit javítani a hatékonyságon, de a kialakult katasztrófahelyzetben MINDENKIT sikerült megmenteni.

barli 2013.03.19. 11:22:45

mondott valami újat ez a blog? Miért nem írnak a millás buliról inkább? :)

Lencsés István 2013.03.19. 11:44:30

@Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör: Ki volt adva a tájékoztatás hogy rossz idő várható , csak az inudljon útnak akinek nagyon muszáj . Ilyen belügyminisztere pedig nincs az országnak hogy : " .... Pintér Hogyállsz Sándor .... " . A mentés is szervezve volt , de elmondta azt amit kellett . Én nem nyalom senkinek a seggét . Az undorító az pedig az hogy anoniman véleményezel meg hazudozol IGAZI MAGYAR emberekről .

@Landy4x4: Be volt jelentve hogy rossz idő lesz , így tényleg az hibázott aki elindult .

Landy4x4 2013.03.19. 11:48:43

@szekertabor: hujuj! egy katasztrófa elhárításának az az értékmérőke, hogy hány halott és súlyos sérült van?!?
egy pár hónapos, éves gyereket órákra autóba zárva, hidegben tartani, az lehet hogy súlyos személyiségfejlődési zavarokat is okozhat, nem beszélve fiziológiaikról.
Ezeket a helyzeteket, jó szervezéssel, előrelátással és jóval kisebb anyagi ráfordítással meg lehetett volna előzni! nem utólag a szart talicskázni.
(a szemináriumon látom mondták, minden fórumon megvédeni az igazunkat. az esetleg nem hangzott el, hogy sorakoztassunk fel észérveket?)

Landy4x4 2013.03.19. 11:52:37

@Lencsés István: Olvass már kérlek!
Külföldinek, aki igaz hogy nem IGAZ MAGYAR de hát ide ette a fene, ki szólt?!
és igen bingó, elmondtad a varázs szót 'szervezve volt', no comment!

barli 2013.03.19. 11:54:11

@Landy4x4: szerintem meg erröl fog majd mesélni a gyerekeinek, mint mi arról a nagy viharról, amikor iskolaszünet volt és úgy kellett kiásni az autókat.

Akár bénáztak a kormányék akár nem, most örülnek a "balosok", hogy beléjük rúghatnak egyet. Élek a gyanúperrel, hogy nem tudták volna olyan jól csinálni a zorbánék, hogy ez és még 1000 hasonló cikk ne jelenjen meg.

ps: azért a milla bulira túl hideg volt kimenni, nem? :)

Lencsés István 2013.03.19. 11:56:58

@Landy4x4: Olvastam , reagáltam is . Akinek nem volt nagyon muszáj kimennie annak nem szabadott volna útnak indulnia . Én nekem is kellett már külföldre mennem dolgozni , és rossz időt jósoltak arra a napra így szabadságot kértem . Mindent meglehet oldani , csak akarni kell .... Ha idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :)

Landy4x4 2013.03.19. 12:04:49

@barli: nem járok ilyen bulikra, bocsi! nekem nem számít milyen színű a kormány, egyik kutya másik eb. nekem attól durrant el az agyam, hogy kollektíve le lettünk hülyézve a vezetőink által.
@Lencsés István: te egy roppant körültekintő ember vagy, de azért soroltam fel azokat a nem magyarokat, akik ráadásul felelőtlenek, azokat miért kellett magyar pénzből menteni, ha olcsóbb lett volna oda sem engedni?

Lencsés István 2013.03.19. 12:12:52

@Landy4x4: 1 - Mondatkezdés nagybetű 2 . Még ha igazi nem magyarokat soroltál volna fel , de azt sem tetted meg .... Nem a magyar kormányzat engedte őket ide , hanem jöttek ők maguktól ....

Emiksz 2013.03.19. 12:14:55

Tegye fel a kezét az, aki interneten, telefonon vagy akár rádióban képes volt bármilyen központi információt elérni 14-én délután, éjszaka.
Az autopalya.hu lefagyva, a katasztrofavédelem honlapja zéró frissítéssel mutatta a problémamentes előző napi állapotot. A közmédia zenét sugárzott, egész órákban bemondta, hogy baleset miatt torlódások.
Ha ott voltál az Alaszkai lehajtónál a sztádán két hókupac közt, akkor esélyed sem volt megtudni, hogy 5 perc múlva jönnek érted, vagy majd kedden kiolvadsz.
Teljes kalapemelés a zúzmarás arcú főtörzseknek, de a hosszúhétvégéző, mulató tábornokok igenis megbuktak.

regress 2013.03.19. 12:18:17

@Lencsés István: pistike,valóban be volt jelentve,csak pintérsanya nem hallott róla.még egy kérdés,ausztria felől miért volt járható?ott sütött a nap?@$$$=$$$: te vagy hülye,agyhalott.mindent beveszel amit viktorék a szádba adnak

Landy4x4 2013.03.19. 12:22:46

@Lencsés István: huh, most megkaptam. nem tudok rendesen írni, nem is vagyok magyar b@ssza meg! keress kérlek valami ütősebb érvet ellenem, mint a kis-nagybetű használatát!
hát tényleg miért is jöttek ezek ide? hát mert 1100 éve a mi kis hazánk Európa tranzitútvonalán van, M1 forgalmának egy igen jelentős részét az ilyen tranzit utazók teszik ki. ez van!
illetve lehetne egy olyan megoldást, hogy fogjuk körbevágjuk magyarország térképét és átvisszük a Marsra, ott nem fognak átutazni rajtunk a népek és akkor egy kisebb homokvihar is csak a magyaroké lesz.
elcsépelt szófordulat, lassan írom, hogy mindenki megértse.
NEM VOLT KELLŐ TÁJÉKOZTATÁS, NEM VOLT PREVENCIÓ, ÉS MOST NINCS FELELŐS! (hoppá, csupa nagybetűvel írtam)

Lencsés István 2013.03.19. 12:24:05

@regress: 1 . Nem vagyok " pistike .... " 2 . A rövidítés és az írástudatlanság szégyen anonim geci " barátom " . Megsúgom 15 - én reggel Győrben és Szombathelyen nem voltak gondok , miylen érdekes ugye ? :) Tájékozódj , mielőtt hazugságokat írsz . :) ;)

Emiksz 2013.03.19. 12:24:19

Mielőtt valaki a belga 1600 kilométeres dugóval jön: náluk az a dugó definíciója, hogy a haladási (!) sebesség 50 km/h alá csökken.
www.deredactie.be/cm/vrtnieuws.english/news/130312_1600kmjams
"On the motorway drivers managed speeds of 50km/h, but that is classed as a jam too." (Guglival ne fordítsd :)

Lencsés István 2013.03.19. 12:27:12

@Landy4x4: 1 . Mondatkezdés nagybetű , ha ez nem változik , nem reagálok . Aki nem tudí írni magyarul az nem is magyar .... Ez nem érv , hanem TÉNY ! De ha tudják ( mert ha utánanézett volna , tudta volna .... ) hogy ilyen itthon a helyzet , nem jön el , ennyi . :) ;) Az iróniád kurva gyenge . Volt tájékoztatás , a felelős pedig az aki nyári gumit tett fel illetve aki feleslegesen elindult , ennyi .

Landy4x4 2013.03.19. 12:32:30

@Lencsés István: Volt nekem egy kollégám, igen okos ember. Ő mondta, hogy fegyvertelen ember ellen nem sport harcolni, nem tudok ellened észérveket felhozni, mert fegyvertelen vagy.
A magyarságomról meg annyit, veled ellentétben nekem még papírom is van róla, hogy az vagyok. Esküt tettem az Alkotmányra, te mikor csináltad?

Lencsés István 2013.03.19. 12:34:48

@Landy4x4: Nekem nem kell fegyver , mert ez nem háború . Neked érveid vannak , nekem meg tényem , az ellen meg akármit is csinálsz , azok még nem fognak változni . Én IGAZ MAGYAR vagyok , te meg nem hisz most is hazudoztál ebben az igen fontos témában .

Landy4x4 2013.03.19. 12:53:01

@Lencsés István: A helyesírást mint a magyarság értékmérőjét te hoztad fel, hát legyen akkor ez az a tény amivel te magadat is kiírtad ebből a mi kis nemzetünkből. Hozd közelebb a monitorod van nálam egy piros toll, húzd alá a hibáidat kérlek. Segítek, hogy hamarabb végezzünk. Írásjelek után nem hagyunk szóközt!!! Ülj le, egyes!
Részemről ez a kis dialógus be is van fejezve. Ha gondolod, még válaszolhatsz temérdek Ténnyel, számomra leszerepeltél, b@szogatsz a helyesírásomért amikor az neked sem megy!
Ja és Magyar vagyok, hál' Istennek nem te döntöd el!

Lencsés István 2013.03.19. 12:57:43

@Landy4x4: Én direkt írok így . Igen ha fáj az igaz , akkor szokták befejezni a beszélgetést az anonimok . :) Elhisezd hogy nem érdekel a véleményed ? :) Ha MAGYAR lennél tudnál alapdolgokat és nem hazudoznál .

nem várt fordulat 2013.03.19. 13:04:16

@Lencsés István: hazudozni egyedül te hazudozol. olyan dolgokra mondod, hogy tények, amelyek egyszerűen nem igazak.

Sehol nem volt tájékoztatás, ez tény. Este 7-kor hallgattuk a rádiót, akkor még csak az M7 -ről szóltak a hírek.

Noha mindenki azzal jön, hogy lehetett tudni, milyen idő lesz, vajon miért nem állították készenlétbe a hókotrókat? Simán lehetett volna járni az utakon.

Miért nem rendeltek el kamion stopot?

És még ezernyi kérdés, és elmaradt intézkedés amit ha megtesznek, akkor nem alakul ki ez a helyzet.

Lencsés István 2013.03.19. 13:08:29

@karacsi_maci: 1 . Mondatkezdés nagybetű 2 . Én csak akkor írok mikor tényem van . 3 . Már hétfőn mondták hogy csütörtök estére megjön a viharos szél és a hó , tehát ennyit erről .... 4 . Nem volt nagy hó , a szél tett be , a magas hófalak ellen meg a hókotró sem ér semmit . 5 . A helyzet azért alakult ki , mert sokan nyári gumival indultak útnak , illetve olyanok is elindultak akiknek nem volt muszáj .

nem várt fordulat 2013.03.19. 13:17:59

@Lencsés István: én ott voltam, a saját szememmel láttam a dolgokat, nem a hazugsággyárból tájékozódtam.

Ha hétfőn lehetett tudni, miért nem tettek semmit a megelőzésért? Egyöntetű vélemény volt, hogy a hókotrók megoldások lehettek volna.

Amikor elindult a sor, a 20-as és 60-as km között, este 9-kor tíz centis hó sem volt a pályán, és simán lehetett haladni 80km -es sebességgel egy sima opelben.

De látom, te csak szajkózod a magadét.
Hidd el, ha bemondják, hogy senki ne menjen, ha időben lezárják a pályát, amit minden pletykával ellentétben nem tettek meg, vagy hókotróznak és kamion stopot rendelnek el, akkor én is eljutottam volna győrbe, vagy itthon kocsmáztam volna, nem pedig 10 óra utazás után kötök ki tatán egy tornateremben.

Szerinted ez a sok ezer ember direkt szopni ment oda?

Annyira jól informált volt mindenki, hogy a vasutnál a jegyárusnak fogalma sem volt semmiről, ami a 3:48 -as vonatot illette, hogy jön, késik -e, semmi.

Lencsés István 2013.03.19. 13:24:27

@karacsi_maci: A mondatkezdés továbbra is nagybetű , így ha ez nem változik , utoljára reagálok . Én is belekerültem , mert vonattal jöttem haza , de nem olyanra fogom a dolgokat akik nem hibáztak . Ilyen nincs hogy " .... hazugsággyár .... " . Tettek a megelőzésért , elmondták milyen idő lesz ! Innentől kezdve az emmbereké a felelősség . A hókotró nem lett volna megoldás . Amit elkotor , azt vissza fújja a szél .... Én nem a magamét szajkózom hanem a tényeket . Bemondták tv - ben , rádióban , és rengeteg helyen hogy csütörtök estére nagy szél és hó jön . Legközelebb az ilyen hülyék miatt mint te is majd úgyis be lesz mondva mint a cirkusz érkezése .... Szánalams , komolyan mondom ....

2013.03.19. 13:43:20

@Lencsés István: Mondjuk ha ilyen kurva precíz vagy, ne tegyél már space-t a vessző elé. Ovis szint ez a kötözködés, amit művelsz, annak ellenére, hogy most pont épp egyetértek veled.

regress 2013.03.19. 14:01:51

@Lencsés István: pistike,te egy kirúgott nelvtantanár vagy?hobbiból javítgatod a hozzászólásokat?ne szajkózd a hülyeségeidet.az a megelőzés,hogy bemondják milyen idő lesz?pintéréket,bakondiékat elzavarni a halál faszára,semmi szükség rájuk.kósa köcsög is megmondta nem a mentés az első

Elijah_Baley 2013.03.19. 14:30:04

elmaradt a március tizenötödikei szoci nyálverés, de szomorú...

Lencsés István 2013.03.19. 14:52:41

@shitgun: Direkt írok így , lásd fentebb . Nem kötözködöm , alapdolgot várok el .

@regress: 1 . Nem vagyok " pistike .... " Ha ezt nem fogja fel az agyhelyed akkor ma már ezen a blogon nem reagálok neked . Nem vagyok nyelvtantanár , alapdolgot várok el . Van különbség . Nem javitgatok semmit , csak zavar az alap iq hiánya . A tény mióta hülyeség te anonim geci ? :O Igen az hogy megmondják milyen idő lesz abból 1 NORMÁLIS EMBER felkészül , de itt a többség nem tette , mert nem normális ....

2013.03.19. 15:15:12

@Lencsés István: Nem akarlak froclizni, de az anonimitás felvetése egy grandiózus baromság. Attól, hogy te Lencsés Istvánnak hívod magad, még ugyanolyan arctalan vagy, mintha "lófaszjóska" nickkel nyomnád. Minden kommentelő arctalan, aki nem csatolja a fb-profilját, de még az is lehet kamu. Pár olyan ember van csak itt, aki nem anonim, azok a közszereplő kommentelők, akiket mindenki ismer, mint Vágó Gábor, Török Gábor, Fapál László és társaik. A webkettő erre a metódusra épül, ha zavar az anonimitás, akkor neked inkább hús-vér emberekkel kellene beszélgetned a kocsmában, vagy a művelődési házban, vagy akárhol. A vesszőket illetően meg lehet, hogy direkt írsz így, de akkor nem vagy konzekvens, mert hol ütöd a space-t, hol nem, akkor melyik a direkt? Azt meg csak halkan mondom, hogy a nyelvtannáciskodás a fórumozás, kommentelés hőskorában volt divat, maximum utána pár évig, de ennek a trendnek kb. fél évtizede vége, ha ez izgat, írj nyelvtanos fórumokba, egyéb témáknál nem ez a lényegi elem, ha folytonosan erre ugrasz, csak azt mutatod, hogy a valós tartalmat illetően kifogytál az érvekből. Mondjuk ha trollkodsz, akkor jól csinálod, én meg hülye vagyok, hogy tépem a számat.

Elijah_Baley 2013.03.19. 15:19:30

@shitgun: közepesen fejlett troll, van pár témája amin lovagol, de hamar kifogy és nincs annyi kreativítása hogy továbbmenjen, bármerre is próbálod vinni :)

2013.03.19. 15:20:35

@De gustibusaut bene, aut nihil: akkor legközelebb megspórolok párszáz karaktert:)

KevinMulder 2013.03.19. 15:31:56

Néé, itten van Pityu! Na, megvan már a sportkommunikációs diplomád? Vagy még mindig pék- és cukrászmesterségből húzod ki a következő fizetésig?

Nem TÉNY-ed van, kedves pityu, hanem baromi nagy mákod, hogy a Taigetosz már kiment a divatból ...

Argus 2013.03.19. 15:34:34

@$$$=$$$: Várd ki a végét seggnyaló!

Argus 2013.03.19. 15:44:23

Elnézést a kommentelőktől a durva, vulgáris kifejezésekért de van aki nem érti az irodalmi nyelvet. Sasát szintjén kell megszólítani.

DezInf 2013.03.19. 15:56:41

@Lencsés István:

Pistike,te nagyonhülye!
A múltkor írtam,érdemben is hozzászólhatnál a cikkekhez,ne csak a diktátorod seggét nyajjad és fidesznyelvtannáciskoggy .
Látom megfogadtad a tanácsot,égsz is mint a kiserdő ősszel az avartüzek idején:D
Én csak viccoltam,nem gondoltam komolyan,hogy képes lennél érdemi hozzászólásra. Látod micsinyáltál pistike ?
A sok komoly bácsi megharagudott rád,oszt a végén még virtuálisan jól elfenekelnek.
Menny vissza a jáccótérre a homokozóba,oszt ottan kergessed a földigilisztákat.
Jobban teszed,ha nem haragítod magadra a dolgozó népet,mer még nem kapsz uzsit kiscsoportos:)))

regress 2013.03.19. 16:35:08

@Lencsés István: igazad van pistike "1 NORMÁLIS EMBER felkészül".ezek szerint 300-ezer hülye meg nem.és azok a hülye villanyoszlopk se borsodban.de ne aggódj,az ezt követő árvízre pintérék felkészültek.küldenek neked úszógumit sms-ben

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2013.03.19. 17:02:19

Lássuk csak:

1=> a hitvány-Pintér március 14-én este bulizott a katasztröfikkel, szarva a munkájukra.

2 => Mindeközben az el nem végzett munka miatt több ezren (a szerencsének köszönhetően) majd hogy nem halálra fagytak a katasztrófában.

3 => esély sem volt az utakat takrítani, mert a hókotróink már apró darabokra voltak szerelve a nyári karbantartásra, mert ugye már júniust írunk.

4 => ha a bécsi kormány nem küld magyarországra hókotrókat, akkor még most is olvaszthatjuk a hóhegyeket az M1-es autópályán DISZNÓPÖRZSÖLŐVEL, ugyanis a hókotróink még mindig darabokban.

5 => hétfőn a hitvány-Pintér bejelnti, hogy minden 100%-ig a terv szerint alakult.

...jön még kutyára dér.

Lencsés István 2013.03.19. 17:26:41

@DezInf: 1 . Nem vagyok " Pistike .... " . 2 . Az a hülye aki mondja . 3 . Én érdemben is hozzászóltam , tényt közöltem . 4 . Nekem nincs diktátorom , MAGYARORSZÁG - on meg nincs diktatúra , de hazudozz csak tovább . :D Elhiszed hogy nem érdekel a sok anonim geci véleménye ? :D Se írni , se olvasni nem tudsz . Én is dolgozó ember vagyok , szóval ezt IS bebuktad . :) ;) :D

@shitgun: Szerinted baromság szerintem nem az , ugyanis anonim könnyebben hazudozik az emberszerű lény ( Mert az anonim nem ember .... ) . Lásd . : Blogok és hozzászólók nagyobb többsége . Nekem ez a nevem , ha nem hiszik el az nem az én bajom . :) Én nem nyomok semmit , hanem kommentelek , tényt közlök . Ilyen nincs : " .... nyelvtannáciskodás .... " . A témában meg nem érvem , hanem tényem van . A kettő között meg óriási a különbség . Trollkodás meg kinek mi , tudom mi a hivatalos jelentése , de számomra az a legnagyobb troll aki alapdolgokra nem képes , ezért teszem szóvá azokat .

regress 2013.03.19. 18:15:50

@Lencsés István: pistike,téged olvasva van egy olyan érzésem,előző életedben papagáj voltál

Lencsés IIstván 2013.03.20. 07:37:42

@Lencsés István: @shitgun: @regress: @DezInf:
www.facebook.com/istvan.lencses.9

ezzel a balfasszal veszekedtek, write-only modeban nyomja az ostoba alomvilagbeli elmenyeit non-stop mindenhol. az elegiti ki, hogy itt nehanyan valaszra meltatjak, ugyanis a baratnoje (bocsanat, MENYASSZONYA, mert ha valaki ujjara ra tudsz huzni egy fost, az mar akkora teljesitmeny, nehogy masnak merjek nevezni) is szegyenkezik miatta...

Lencsés IIstván 2013.03.20. 07:42:52

mellesleg ahanyszor meglatom pistike erveleset valami blogon, ez jut eszembe: d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/6839640_460s_v1.jpg

Lencsés István 2013.03.20. 08:03:40

@Lencsés IIstván: 1 . Mondatkezdés nagybetű 2 . Ékezet használatát tanuld már meg . :D ( Ha nincs magyar billenytűzeted , akkor divatmagyar vagy . :D ) 3 . Veszekedni akkor lehet ha érvek vannak , de nekem tényem van . 4 . A párom nem szégyenkezik miattam , hanem büszke rám , szóval még hazudsz is amellett is hogy csaló vagy , meg mivel fájt az igazság ezért csináltál nicket a nevemmel , ennyit rólad te anonim geci . :D Ja és nem vagyok " .... pistike .... " .

Lencsés IIstván 2013.03.20. 11:14:53

@Lencsés István: pistike, valaszolok a te stilusodban: en DIREKT irok igy, nekem tenyeim vannak, neked velemenyed, meghozza olyan velemenyed, amit mindenki leszar. en anoniman tobbet erek mint te a szaros neveddel. es de, igen: pistike vagy.

Lencsés IIstván 2013.03.20. 11:19:33

@Lencsés István: ja es ha nem ertesz egyet velem, akkor tobbet nem reagalok "mert alap dolgokat nem tudsz"

Lencsés István 2013.03.20. 17:23:52

@Lencsés IIstván: 1 . Nem vagyok " pistike .... " 2 . Sajnos továbbra is divatmagyar vagy , így ma és ezen a blogon utoljára reagálok rád . Te lehet hogy direkt írsz így , csak te anonim vagy , így ezt nem teheted meg . Azt szerintem hagyjuk ki ér többet , mert te csalsz és hazudsz . Ja és ha idézel legalább azt pontosan tedd ha már a többi alapdolog nem megy . :) Köszönöm szépen ! :)

Balról

Balról blog: politikáról - baloldali szemszögből. Cikkek, vélemények értékalapon.

Címkék

15 (1) 2014 (1) 80 (1) adó (1) adózás (1) agrártámogatás (1) ámokfutás (1) andrás (1) ángyán (1) bádogdob (1) baja (2) balliberális (1) balogh (1) baloldal (2) bank (1) békemenet (1) belüli (1) bkv (1) blog (1) börtön (1) budapest (2) bűnöző (1) cinkos (1) családon (1) csalás (1) csányi (1) csökkenés (1) demokrácia (1) devizatartalék (1) együtt (1) ellenzék (1) elnök (1) embertelen (1) erőszak (1) értelmiség (1) eu (2) európai (1) facebook (1) feliratkozás (1) ferenc (1) Fidesz (1) fidesz (20) földtörvény (1) főpolgármester (1) gábor (2) gdp (1) Gyula (1) gyula (1) gyűlöletbeszéd (1) hajléktalan (1) hiba (1) hitel (1) (1) hoffmann (2) hollandia (1) Horn (1) horn (1) horváth (2) időközi (1) imf (1) ingyen (1) iskola (1) jegybank (2) jobbik (2) jobboldal (1) kampány (1) Kerényi Imre (1) kitiltás (1) komondor (1) kormány (3) korrektség (1) korrupció (3) kötelességszegés (1) közgép (1) közösség (1) kritikus (1) kubatov (1) külföld (1) lmp (1) magyarország (1) Magyar Krónika (1) március (1) matolcsy (3) megszorítás (1) méltóság (1) mezőgazdaság (1) miniszterelnök (1) mnb (1) MSZP (1) mszp (6) nav (1) nemzeti (1) népszavazás (1) oktatás (2) orbán (15) paks (1) parlament (1) pintér (1) pisa (1) politika (4) politikai (1) putyin (1) regisztráció (2) rendelet (1) scheppele (1) szabadság (1) szabadságharc (2) szegénység (1) széles (1) születésnap (1) támogatás (1) tárki (1) tarlós (2) törvény (2) tranzakciós (1) unió (2) utak (1) választás (1) választási (3) varga (1) vitézy (1) vona (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása